Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Hovioikeus vapautti minut Case Rastimossa!

  • Fanitaidetta oikeusjuttua seuranneilta.
    Fanitaidetta oikeusjuttua seuranneilta.

Hyviä uutisia rakkaat ystävät, sain eilen iloisen viestin lakimiehiltäni (kts. Turren blogaus). Minua pitkään vainonnut elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon nostama kunnianloukkaussyyte kaatui hovioikeudessa! Päätös oli yksimielinen. Koko vyyhdestä kärryille päästäkseen kannattaa lukea aikaisemmat kirjoitukset aiheesta:

  1. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/03/vihreiden-rastimo-kay-ki...
  2. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82322-sain-kunnianloukkaustuomion-n...
  3. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111671-case-rastimo-hovioikeudessa-...

Nyt annettu hovioikeuden päätös (luettavissa: http://arkisto.piraattipuolue.fi/muut/tuomiot/paalijarvi/HO_tuomio_Rasti... ) oli yksimielinen.

Hovioikeus pitää esitettyä ja kiisteltyä linkkiä sinänsä haitallisena ja ei-hyväksyttävänä kritiikkinä. Asia, joka vapautti minut, oli se, että Rastimo oli itse saattanut viestinsä linkkeineen päivineen ensin yleisön saataviin ja että lainaus itse toteaa kiistanalaisen linkin sisältämän väitteen olevan perättömän. Tämän takia päätös oli mielestäni myös oikeutettu.

Kiitos tuhannesti kaikille minua rahallisesti tukeneille. Palautan kaikki rahat sitten kun olen saanut varmuuden, ettei juttu enää etene korkeampiin oikeusasteisiin. Valituslupa umpeutuu kuukauden vaihteessa, silloin olemme viisaampia.

Ikävänä puolenä "projektista" jää mieleen sen hinta. Valtio nimittäin velvoitettiin korvaamaan kaikki oikeudenkäyntikuluni; esimerkiksi Rastimon ei tarvitse maksaa tästä penniäkään. Olen pahoillani kaikille veronmaksajille, että homma meni näin :( Toisaalta, en minä olisi koko ruljanssia halunnut alunperinkään...

Joka tapauksessa, kiitos vielä kerran kaikille ystävällisiä kannustusviestejä lähettäneille, blogikommentoijille, likettäjille, kättelijöille, puolestapuhujille, työyhteisölle ja muille tukea tarjonneille. Tästä on hyvä jatkaa!

Olen Janne Paalijärvi, Espoon kunnallisvaaliehdokas Piraattien listalta. Ehdokassivuni Facebookissa: http://www.facebook.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Onnittelut oikeuden ja järjen voitolle pääsystä, ja hyvää jatkoa. Ihmiset huomaavat kyllä oikeiden asioiden edistämiseksi puskevat, vaikka aina sitä ei kuule. Nyt sen kuulit.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Onnittelut!

Onhan asiassa tiettyä ennakkotapauksen luonnetta, joten tuo korkkarioptio on hyvä muistaa.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Joo, ehdottomasti tämä täytyy nyt katsoa määräpäiviin asti ja olla tekemättä mitään lopullisia johtopäätöksiä.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Aivan erinomainen juttu. Hyvä kun jaksoit viedä hoviin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Kiitoksia. Kyllähän tässä sai olla jännityksessä, että pystyykö kaikkia kuluja maksamaan jos prosessia vie eteenpäin. Homma on vaikeuttanut mm. opintojeni suunnittelua, kun pitää jatkuvasti miettiä rahoitusta. Eihän tämä vieläkään selvä ole, täytyy odotella nyt valituspäivämäärät ohi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Olisi se Rastimo kyllä saanut joutua taloudelliseen vastuuseen edes jostakin. Tuollaista haittaa aiheutti täysin naurettavalla porullaan. Ja pahinta on ettei Rastimo taida vieläkään ymmärtää, miten pahasti on itsensä nolannut.

Käyttäjän heikkisairanen kuva
Heikki Sairanen

Onnittelut. Hyvä juttu, että on maailmassa jotain järkeä. Tsemppiä vaaleihin!

Susanna Kinnunen

Auts.

Oliko tämä nyt sallittua liioittelua vai linkki vihavideoon?

Rastimon asemassa en kyllä häpeäisi. Häntä suojelee häpeältä hänen tietämättömyytensä omasta tietämättömyydestään.

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

Viime vuosina uskoni suomalaiseen oikeusjärjestelmään, etenkin nettiin jotenkin liittyvissä jutuissa, on tasaisesti rapistunut. Tämä, pitkästä aikaa, oikealta kuulostava päätös ehkä hieman uskoani paluattaa.

Suurempi kysymys onkin, jääkö tämä yksittäistapaukseksi hyvien päätösten sarjassa, vai paraneeko oikeuden käymisen taso yleisesti etenkin nettiin ja sanan vapauteen liittyvissä jutuissa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuolla aiemmassa ketjussa olen arvellut, että mahdollinen valitus voidaan käsitellä kirjallisessa prosessissa ja että kuluriski ei siksi olisi suuri.

Kirjallisessa prosessissa asia onkin ratkaistu, mutta kohtalainen lasku on siinäkin näemmä saatu aikaiseksi. Joka tapauksessa loppu hyvin, kaikki hyvin. Onneksi olkoon.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Paljon onnea. Tuo oli ainoa oikea päätös.

Jos Rastimon päästä löytyy edes pieni järjenhiven, Rastimo antaa asian olla. Kaisan Seikkailut Internetin Ihmemaassa olisivat jo aikapäiviä sitten unohtuneet ilman tuota oikeusfarssia. Jos Rastimo valittaa, asia nousee taas esille mediassa. Yhä useammat äänestäjät pääsevät lukemaan, miten poliitikko törttöilee, nimittelee toisia keskustelijoita ja muutenkin käyttäytyy typerästi ja asiattomasti. Todella uskottavaa käytöstä poliitikolta.

Mutta oli tuossa farssissa hyvätkin puolensa. Oikeastaan tuo oikeusfarssi sai minut kiinnittämään huomiota Piraattipuolueeseen. Nyt olen jäsen:)

Tuskin olen ainoa, joka löysi piraatit Rastimon ansiosta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Onnittelut, ja hyvä kun jaksoit tapella. Ei ketään pitäisi copy-pasten takia käräjille muutenkaan vetää, ja sitäkin hullumpaa on jos siitä tulee tuomio.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Onnittelut. Muunlainen ratkaisu pääasian osalta olisi antanut kummallisen kuvan oikeusjärjestelmästämme.

Jaakko Pyykkölä

Maksoiko valtio siis myös Rastimon oikeudenkäyntikulut, vai pelkästään sinun kulusi?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Rastimo toimi yleisen syyttäjän suojissa, joten 1) Valtio korvaa kaiken 2) Rastimolla ei ollut omia suuria oikeudenkäyntikuluja.

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Suuret onnittelut! Olipa ilahduttava uutinen, että tämä idioottimainen tuomio saatiin kumottua. Sopivasti alkoi juuri ulkonakin aurinko paistamaan, ehkä tässä maassa on vielä jotain valoa.

Janne P Hukkinen

Miksi kulut menivät valtiolle? Syyttäjäkö nosti jutun?

Mikä olisi hinta-arvio sille, että asiasta valittaisi / hakisi valituslupaa korkeimmasta oikeudesta?

Olisi nimittäin hienoa, jos joukko iloisia veronmaksajia haluaisi joukkorahoittaa kanteen, jotta valtiolta ei menisi mokomaan rahaa.

Hyvä piraatit!

PS. Tukijoidesi kiittämiseksi voisi pitää pienet juhlat ;)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuohon rahoitukseen olen valmis lähtemään pienellä summalla mukaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"esimerkiksi Rastimon ei tarvitse maksaa tästä penniäkään."

Miten tuo on mahdollista? Rastimo on tuhlannut veronmaksajien rahaa täysiin älyttömyyksiin. Enkä tällä kertaa tarkoita sitä tukirahaa, mitä hän on saanut elokuviensa väsäämiseen. Eikö ole mitään keinoa yrittää saada Rastimoa edes osittaiseen vastuuseen teoistaan?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

On mahdollista siten, että syytettä on ajanut kihlakunnansyyttäjä. Siksi rahan tuhlaamisesta pitäisi syyttää häntä.

Janne P Hukkinen

Rastimo voisi tulla vastaan ja maksaa kuluistaan ainakin osan itse.

Millaisellahan julkisuudella tätä asiaa voisi edistää?

Käyttäjän eerikman kuva
Erik Hallikas

Oikeuslaitoksemme on jälkeenjäänyt,kun ylipäänsä joutui käsittelemään näin surkuhupaisaa asiaa. Rastimo on tullut kettutyttöjen tapaan kalliiksi yhteiskunnalle.
Kiitos Piraattipuolueelle taistelusta ihan perusasioiden puolesta!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hokasin juuri, että Aamulehteen voi lähettää uutisvinkkejä. Linkkasin tämän kirjoituksen sinne.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Vasta nyt minua hämmästyttää, että etkö ole ennen huomannut eri medioiden uutisvinkkinappeja? Ei siinä mitään mutta hyvä kun levittelet uutista eteenpäin.

Joka tapauksessa todella hyvä juttu, Janne! Oikeudenmukaisuus voitti! Vielä on paljon töitä tehtävänä oikaista monia vääryyksiä ja puolustaa yksityisiä ihmisiä. Moni ei ymmärrä, että mehän tässä heidän oikeuksiaan ollaan puolustamassa eikä vain me itse.

Käyttäjän PetriLagus1 kuva
Petri Lagus

Onnittelu ei mielestäni riitä asiaan, joten syvä kumarrus jaksamisesta ja oikeusjärjestelmän tukemisesta oikeaan päätökseen. Se että tällainen juttu saa syyttäjän mukaansa kertoo rakenteellisesta korruptiosta, eikä minkäänlaisesta oikeudentajusta viranomaisissa.

Kiitän Piraattina taas kerran siitä, kuinka yksityishenkilö kamppailee yksilönoikeuden ja sananvapauden puolesta omalla ajallaan ja omilla varoillaan.

Kiitos Janne :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut