Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Tein tutkintapyynnön Pirkanmaan ELY-keskuksen bussireittipäätöksestä

  • Tutkintapyynnön ensimmäinen sivu
    Tutkintapyynnön ensimmäinen sivu
  • Tutkintapyynnön toinen sivu
    Tutkintapyynnön toinen sivu

Heräsin tänään vastenmieliseen uutiseen. Puoluetoverini Sari Niemi oli bongannut, kuinka Linja-autoliitto on jakanut vapaalippuja mm. ELY-keskuksen päätöksiä tekeville virkamiehille. Siis näille samoille virkamiehille, jotka juuri torppasivat bussiyrittäjä Onnibussin uuden reitin! Hommassa tuntuu siinä määrin korruption vieno tuoksu, että päätin tehdä asiasta tutkintapyynnön Pirkanmaan poliisille. Faksasin dokumentin poliisille pari tuntia takaperin.

Tutkintapyyntö on pääpiirteissään seuraavanlainen:

Asia:
Tutkintapyyntö Pirkanmaan ELY-keskuksen, Linja-autoliiton ja Linja-autoliiton alueosastojen toimista Mennään Bussilla Oy:n liikennelupahakemuksen PIRELY 593/06.06.06/2012 hylkäämisestä

Rikosnimikkeet, joihin osallisuus tutkittava (suluissa tutkinnan kohde):
Lahjuksen antaminen (Linja-autoliitto ja Linja-autoliiton alueosastot)
Törkeä lahjuksen antaminen (Linja-autoliitto ja Linja-autoliiton alueosastot)
Lahjusrikkomus (Pirkanmaan ELY-keskus)
Lahjuksen ottaminen (Pirkanmaan ELY-keskus)
Törkeä lahjuksen ottaminen (Pirkanmaan ELY-keskus)

Asian kuvaus:
Haluan, että poliisi tutkii, ovatko Pirkanmaan ELY-keskus, Linja-autoliitto tai Linja-autoliiton alueosaston syyllistyneet rikoksiin Mennään Bussilla Oy:n (jäljempänä Onnibus Oy) liikennelupahakemuksen PIRELY 593/06.06.06/2012 käsittelyssä. Onnibus Oy haki bussiliikennelupaa meno-paluu-vuorolle Jyväskylä-Tampere(Hervanta)-Turku(satama) ja sai käsittelyssä hylkäävän päätöksen.

Tänään 2.10.2012 mediassa julkitulleiden tietojen mukaan Linja-autoliitto ja/tai sen alueosastot ovat lähettäneet bussiliikenteen vapaalippuja ELY-keskusten virkamiehille jotka vastaavat myös liikennelupien myöntämiseen eri vuoroille. Helsingin Sanomat kirjoittaa aiheesta seuraavasti

(URL: http://www.hs.fi/kotimaa/Kauppalehti+Linja-autoliitto+jakaa+vapaalippuja... , vaihtoehtoinen URL: http://tinyurl.com/8vhcv8q )

(Helsingin sanomien artikkeli alkaa)

(Helsingin Sanomien artikkeli päättyy)

Katson että väitetty Linja-autoliiton ja sen alueosastojen käytäntö saattaa täyttää lahjuksen antamiserikoksen tai törkeän lahjuksen antamisrikoksen tunnusmerkistön. Katson lisäksi, että käytäntö on saattanut olla omiaan vaikuttamaan Onnibus Oy:n reittilupahakemuksen käsittelyyn Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Näinollen pidän mahdollisena, että Pirkanmaan ELY-keskus on saattanut syyllistyä lahjusrikkomukseen, lahjuksen ottamiseen tai törkeään lahjuksen ottamiseen.

Vaadin poliisia tutkimaan, ovatko Pirkanmaan ELY-keskus, Linja-autoliitto tai Linja-autoliiton alueosastot syyllistyneet asiassa rikoksiin.

Teen tutkintapyynnön yksityishenkilönä, eikä minulla ole asiassa eturistiriitoja tai sidonnaisuuksia minkään tässä tutkintapyynnössä mainitun yrityksen tai organisaation suhteen.

Espoossa 2.10.2012

 

 

Janne Paalijärvi
Puh: 040 527 5470
Henkilötunnus:
Sähköpostiosoite:

 

 

 

Päivitys 2.10.2012: Aamulehti soitti minulle aiheesta, annoin puhelinhaastattelun. 

Päivitys 3.10.2012: Monet muutkin lehdet ovat kirjoittaneet asiasta. Linja-autoliitto on luvannut lopettaa kyseenalaisen lippukäytännön. Hyvä!

Päivitys 4.10.2012: Minulle soitettiin tuntemattomasta numerosta viime yönä kello 00.57. En ennättänyt vastaamaan. Hieman kummastuttaa ajankohdallisesti; ei minulle kukaan koskaan soittele yhdeltä yöllä. Varsinkaan arkena. Varsinkaan tuntemattomasta numerosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Johan Lom

Eivät näköjään piraatit periaatteensa mukaisesti noudata annettuja ohjeita, mitä tulee vaalimainontaan.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

No nyt on kuva jota Johaninkin kelpaa katsella! Olisiko sinulla muuten mitään sanottavaa itse asiasta? Ovatko ilmaisliput mielestäsi OK?

Johan Lom

En ole perehtynyt asiaan enempää kuin blogisi nyt nopeasti läpi lukemalla, mutta vaikuttaa siltä, että olet oikealla asialla, kuin Liisa Kulhia Helsingissä muinoin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Mukava kuulla tämä. Toivotaan että asia nyt selvitetään perin pohjin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Kiitoksia bongaamisesta. En aktiivisesti seuraa Herlinin blogia (enkä juuri omaanikaan ole kerennyt puoluejohdollisista tehtävistä johtuen kirjoittelemaan), joten olin epätietoinen sääntömuutoksista. Nyt kuvan pitäisi kuitenkin näkyä sallittuna versiona.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juu, ole hyvä. Se oli ihan hyväntahtoinen ilmoitus, ettei blogisi poistu bittiavaruuteen.

Timo Ylimäki

Suuri sääli jos tämä poistetaan, pienen rikkomuksen vuoksi.

toivoisin onnibusin myös vetävän päätöksen markkinaoikeuteen, törkeä hyvävelijärjestelmä ei kuulu vapaaseen markkinatalouteen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tätä ne suuret vaalituet saavat aikaiseksi.

Muistakaa, että kokoomus on/oli ylivoimainen vaalitukien vastaanottaja, ja kaikki käytännössä liike-elämältä.

Ei mene kauaakaan, -oletan, kun Onnibussi ajaa Jyväskylän ja Turun väliä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kun vielä päästäisiin myös VR:n ja valtion hallintokoneiston välisten suhteiden pöyhintään.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Suosittelen varmuuden vuoksi myös vähemmän järeän suunnitelma B:n hyväksikäyttöä eli kantelua joko oikeusgangsterille ;-) tai Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kaikki epäasiallinen ei nimittäin mene rikoslain (noiden pykälien) piikkiin, mutta voi kuitenkin olla hyvän hallinnon periaatteiden kannalta kyseenalaista.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Hyvä Janne! Moni ihminen jää vain asian päivittelyn tasolle (kuten itsekin syntikunta-ryhmässäni), mutta juuri tällainen toiminta sysää yhteiskuntaa eteenpäin!

Otetaan kaikki oppia ja rikotaan järjestelmiä :)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Hyvä homma. Katsotaan miten Suomen oikeuslaitos toimii.

Aikoinaan kantelin eduskunnnan oikeusasiamiehelle tavasta, jolla Jyväskylän kaupunginteatteri antaa valtuutetuille + avecille koko valtuustokaudeksi vapaaliput teatteriin. Kokonaisuudessaan lahja on suuri summa - ei vähiten yhteen laskettuna.

Eoam totesi sen lailliseksi toiminnaksi. Kuitenkin ko. valtuutetut päättävät kunnan teattereiden tukemisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut