Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Varoitus: Tulli ja Valvira pelottelevat alkoholin nettiostajia!

  • Valviran ohje. Ostajan on itse järjestettävä alkoholijuomien kuljetus.
    Valviran ohje. Ostajan on itse järjestettävä alkoholijuomien kuljetus.
  • Tullin ohje: Mikäli ostaja järjestää itse alkoholijuomien kuljetuksen, verot lankeavat hänelle.
    Tullin ohje: Mikäli ostaja järjestää itse alkoholijuomien kuljetuksen, verot lankeavat hänelle.

Uusi Suomi uutisoi tänään tullin aloittamasta tehovalvonnasta, joka koskee alkoholin ostamisen nettikauppaa. Tullin omassa tiedotteessa pelotellaan henkilöitä, jotka ostavat alkoholia Internetin välityksellä muista EU-maista. Tulli uhkailee avaavansa lähetyksiä ja jättävänsä niihin ohjeet veronmaksua varten.

Kyseessä on tullin mielivalta, sillä mikäli netistä ostaja ostaa alkoholinsa EU-maasta yritykseltä, joka hoitaa kuljetuksen kotiovelle, verovelvollinen on myyjänä toiminut yritys ja kyseessä ns. etämyynti. Tulli voi lätkiä lippulappusiaan näihin lähetyksiin vaikka maailman tappiin asti. Juomien ostaja voi sitten vastaavasti pyyhkiä laittomilla verolapuilla vaikka takapuolensa, sillä EU:n keskeisten perusperiaatteiden mukaan tavarat (mukaanlukien alkoholi) liikkuvat unionin alueella vapaasti.

Todetaan siis vielä kerran: Kuljetuspalvelut sisältävien alkoholiostosten tekeminen Internetin välityksellä EU-alueella ei tee tilaajasta verovelvollista. Verovelvollisuus säilyy myyjällä. Saamieni tietojen mukaan mikäli tulliin soittaa ja kysyy, pitääkö ostajan maksaa etämyynnistä verot, suoraa vastausta ei saada, mutta soittajan annetaan ymmärtää, että maksaa ei oikeasti tarvitse. Tulli tietänee siis itsekin harrastavansa vain likaista pelottelukampanjaa.

Noh, ei hauskuus tähän lopu. Katsotaanpa Valviran ohjeistusta alkoholijuomien tilaamisesta ulkomailta [pdf]. Siellä todetaan seuraavaa: "Ulkomailta tilaamalla alkoholijuomia ostavan on itse järjestettävä alkoholijuomien kuljetus Suomeen." Jos tämän jälkeen luomme katsauksen tullin ohjeistukseen alkoholin nettitilaamisesta, saamme tietoomme, että "Yksityishenkilö on velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen, jos hän ostaa valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta ja itse järjestää niiden kuljetuksen Suomeen toisen yksityishenkilön tai kuljetusliikkeen välityksellä ilman, että myyjä mitenkään osallistuu kuljetusjärjestelyihin."

Toisinsanoen, jos luottaa sokeasti suomalaisviranomaisten ohjeistukseen, hallintoalamainen järjestää ensin itse juomien kuljetuksen syyllistyen näin etäostamiseen ja sitten perään maksaa vielä verot, jotka tästä jallituksesta johtuen maksettavaksi ovat langenneet. Näin ei pidä tehdä, vaan yrityksen pitää antaa huolehtia kuljetuksesta, jolloin kyse on etämyynnistä. Etäostamisessa verot maksaa ostaja, etämyynnissä yrittäjä. Ostajien pelottelu tullin lätkimillä perusteettomilla maksulappusilla on samantyyppistä toimintaa kuin tasaisin väliajoin esiin putkahtelevat perusteettomat laskut, joilla varsinkin kokemattomia pienyrittäjiä huijataan. Alistuminen ei kannata, vaan omista oikeuksista on pidettävä kiinni. Muuten ne menettää.

Suomen viranomaisten ja tullin toiminta ei sinänsä yllätä, sillä esimerkiksi maahantuotujen autojen verotuksen kanssa on taitettu peistä varmaan vuosikymmenen. Viime aikoina tulli on tosin tehnyt myös uusia ja rohkeita aluevaltauksia. Etenkin korjausliimojen tuhoamisesta on tullut jopa suoranaista kansallisurheilua tullimiesten keskuudessa. Suomalaisten viranomaisten pitäisi ymmärtää, että EU ei ole mikään rusinat pullasta -tyyppinen raha-automaatti vaan tasapuolinen vapaakauppa-alue.

Janne Paalijärvi

Kirjoittaja ei ole koskaan tilannut alkoholia netistä

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos viranomainen menettelee lain vastaisesti oikeutta voi hakea eduskunnan oikeusasiamieheltä tai oikeuskanslerilta. Nykyään sen jälkeen myös EU:n vastaavilta elimiltä.

Suomalaisten viranomaisten mielivalta alkoholin ja autojen kohdalla on niin räikeää ja EU-sopimuksen kirjaimen sekä hengen vastaista, että olisi suotavaa EU:n ottavan jo tiukemmin otteeseen nämä asiat. Suomeahan pidetään yleensä "mallioppilaana" direktiivien noudattamisessa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Sen verran tarkennan, että jos alkoholijuomia ei itse tuo maahan, niin niistä on kuitenkin suoritettava valmisteverot nimenomaan Suomeen Suomen veroasteikolla. Jos kyse on etäostosta, niin ostajalla on tämä velvollisuus, jos kyse on etämyynnistä, niin myyjällä on tämä velvollisuus.

Se asia blogikirjoituksessa on oikein, että nykytilanne on äärimmäisen sekava ja loukkaa suomalaisten kuluttajien oikeuksia. Tämä juontaa juurensa siitä, että Suomi ja Ruotsi ovat koko EU-jäsenyytensä ajan tapelleet kaikkia alkoholin verkkotilausoikeuksia ja alkuvaiheessa myös matkustajatuontiakin vastaan ankarasti, peläten alkoholimonopoliensa ja alkoholiverotulojensa puolesta.

Ideaalitilanteessa jo näiden tappelupukarimaiden liittyessä EU:hun olisi laadittu yhteisön lainsäädännön kanssa sopusuhtainen lakiin kirjattu normisto niin matkustajatuonnista kuin alkoholin tilauksistakin, mutta nyt tässä asiassa saadaan hävetä niin virkamies- kuin viranomaistoimintaammekin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Noinhan ne on nuo asiat. Suomen verorosvot pitäisi jo vihdoin ja viimein saada aisoihin niin autovero- kuin alkoholiveronkin suhteen. Meille pitäisi alkaa suomaan EU kansalaisten oikeudet jo viimeinkin.

Matias Härkönen

Hyvä kirjoitus.

Onko tietoa, mistä verkkokaupasta näitä tuotteita voisi "turvallisesti" ostaa jotta asiat menee "oikein"? Eli niin, että myyjä hoitaa kaikki mahdolliset velvoitteet ja itse voin nauttia alkomahoolista.

Ryhdyn nimittäin heti asiakkaaksi ihan vain piruuttani. Ehkä ehtii jo uudenvuoden juomat tilaamaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

www.cognac-expert.com
Super SARL
Logis de Beaulieu
16190 Poullignac
Ranska
Hyvät konjakit kotiovelle tuotuna voi tilata tuolta, ja kaikki lainkohdat ovat asianmukaisesti hoidettu. Tilaus viipyy matkalla n.5 päivää. Ja sitoumus luovuttaa tavara määräpaikassa ainoastaan sille, joka esittää alkuperäisen konnossementin - konossementti on siis tavaraan oikeuttava asiakirja.
Lähetys vastaanotetaan allekirjoittamalla ovelle tuotu lähetys.. vaivaton ja halpa systeemi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Toisinsanoen, jos luottaa sokeasti suomalaisviranomaisten ohjeistukseen, hallintoalamainen järjestää ensin itse juomien kuljetuksen syyllistyen näin etäostamiseen ja sitten perään maksaa vielä verot, jotka tästä jallituksesta johtuen maksettavaksi ovat langenneet."

Suomi on täynnä tällaista vastaavaa vranomaistoimintaa, jossa viranomaiset neuvovat kansalaisia kansalaisen tappioksi tahallaan. Ei ihme että luottamus viranomaisiin on kansalaisilta mennyt, koska viranomaiset eivät tee työtään oikein ja asianmukaisesti!

Heikki Niemelä

Mikko Nummelin kirjoitti, että verot on maksettava nimenomaan Suomeen. Millä perusteella ? EU on vapaakauppa alue eli kaikkien tuotteiden ja tavaroiden tilaaminen eri maiden välillä pitää tapahtua vapaasti ilman tulleja. Tullin ohjeissa mainitaan että vero on maksettava joko ostomaahan tai tilaajamaahan. Jos myyjä on verot jo maksanut, ei niistä suomen kansalaisen pidä lain mukaan toista kertaa veroja maksaa. Mikäli tämä on jotain suomen viranomaisten propagandaa, niin kannattaa viedä asia eteenpäin jos tilanne sattuu, että yrittävät verottaa. Tämä on kyllä käsittämätöntä toimintaa Suomen viranomaisten taholta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Yhteisölainsäädäntö on monimutkaisempi kuin tässä annetaan ymmärtää ja sisältää paljon verotukseen liittyviä eri tuoteryhmiä koskevia poikkeuksia. Vapaakauppaa ei yleensäottaen tule EU:ssakaan ymmärtää niin, että yksityishenkilöt ja yritykset voisivat kaikissa toimissaan valita mielensä mukaan halvimman verotuspaikan, vaan verotuspaikka pyritään sovittelemaan tavaran tai palvelun kohdemaan mukaan. Sama ilmiö liittyy myös työvoiman liikkuvuuteen, jossa sovellettavaa työlainsäädäntöä, sopimuksia ja verotusta yritetään määritellä kohdemaan mukaan. Joka vuosi käydään kovia kiistoja ulkomaisissa kilvissä olevasta rekkaliikenteestä eli ns. kabotaasisäännöistä sekä merimiesten työehdoista.

Tällaiset menettelytavat ovat luonnollisia niin kauan kuin EU-maiden välillä on huomattavia eroja veroasteikoissa ja julkisten palveluiden tasoissa. Jokainen ymmärtää, että jos unionin sisällä juostaan kilpaa halvimpien verojen ja surkeimpien työolosuhteiden perässä niin palveluihin tai muihin julkisen sektorin hankintoihin, kuten turvallisuusmenoihinkaan ei sen jälkeen juurikaan riitä rahaa ja myös rikkaammissa jäsenmaissa äänestäjät suuttuvat. Verotuksen yhtenäistäminen vaatisi paljon nykyistä enemmän unionitasoisia minimiverosäädöksiä ja määräyksiä jäsenmaiden velvoitteista.

Jouni Kokkonen

Suurin osa virkamiehistämme on jo omaksunut länsimaiset toimintatavat, mutta tulli näköjään kouluttaa henkilöstönsä tsaarin aikaisilla tavoilla. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä tullin ylimielisyyttä ja jatkuvaa lakien tahallista rikkomista. He asettautuvat jatkuvasti lain yläpuolelle, kuten juuri tuo alkoholin tuonti ja autojen verotus osoittaa.

Tulli on myös selkeästi unohtanut toimintansa perimmäisen tarkoituksen, heidän tehtävänsä on Suomen eduskunnan säätämien lakien tinkimätön noudattaminen, ja epäselvissä tapauksissa heidän pitää itse hakea lakien tulkintaa oikeudessa. Nyt todistustaakka sälytetään tavallisen kansalaisen harteille, vaikka jopa poliisikin lähtee siitä että todistustaakka on viranomaisilla. Ja kun oikeus päättää jotakin kansalaisen hyväksi niin tulli kieltäytyy noudattamasta oikeuden päätöstä (autoveron palautus).

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Kun tilaa firman piikkiin eli hommaa y-tunnuksen ja käyttää virolaista kuriiria niin ei näytä olevan maahantuonnissa ongelmia. Ei myöskään jos tilaa suoraan tuottajalta vaikkapa Saksasta.Yrityksellä on myös oikea hakea arvonlisäveron palautus tilaamistaan tuotteista.Kokemusta on useilta vuosilta eikä koskaan tulli ole aiheuttanut ongelmia paitsi silloin kun eräs asiakas lähetti suklaata ja keksejä.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Firmojen piikkiin tilattavat alkoholijuomat ovat aina verollisia Suomessa, vaikka niitä hakisi itsekin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

‒ Esimerkiksi tilanteessa, jossa etämyyjä ei ole maksanut, eikä hänellä ole ollut tarkoitus maksaa tilatuista tuotteista veroja ja tuotteet on otettu haltuun, tilaaja on aika voimaton. Pahimmassa tapauksessa tilaaja menettää tuotteista maksamansa rahat ja itse tuotteet, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullin valmisteverotuksesta.

Ote tuolta tullin sivuilta. Miten ihmeessä tulli voi takavarikoida ostajalta tavaran, jos verovelvollinen osapuoli ei ole hoitanut velvollisuuksiaan?
Yksinkertaisesti vain, kuljetuksen kanssa tilattu lähetys on etämyyty sinulle ja myyjä on verovelvollinen. Jos sitten myyjäyritys ei hoida verovelvollisuuksiaan, niin haitat kärsii ostaja. Näinkö suomen tulli asiat tulkitsee? Haiskahtaa kyllä melko laittomalta toiminnalta.

Tilasin gourmondosta useamman putelin, säästin satasen ja sain parempaa tavaraa mitä suomesta edes löytyy. Ostakaapa gourmondosta, moni on tilannut ja kenelläkään ei ole tullut mitään ongelmia. Säästätte selvää rahaa. Suomen verotus alkaa olla jo aivan naurettavissa mitoissa, kun vertaa hintoja. Gourmondo.de

Ei enää ikinä alkoon.

Markus Lehto

On tullut tilattua muutamaan otteeseen erikoisoluita keskieuroopasta ja huonoimmat kokemukset ovat nimenomaan Gourmondosta. Kommunikointi on hidasta ja puutteellista, puoleen kyselyistä ei edes vastata. Kaupan varastosaldot heittää ja tuotteet saattavatkin olla loppu vaikka nettikauppa muuta väittää. Ja kun tuote on loppu, seisoo tilaus kaupan käsittelyjonossa kunnes itse äkkää kysyä, että mikä maksaa, miksei paketti liiku. Viimekertaisessa tilauksesa yksi tuote oli loppu ja sen poistaminen tilaukselta kesti viikon, yksi maksettu ja lähetyslistalla ollut tuote puuttui kokonaan ja kaksi pulloa oli vääriä. Eli en voi suositella. Valikoima on toki kattava (oluen lisäksi viinä & väkeviä, teetä, suklaata sun muuta - ruokaa tai muita tuoretuotteita eivät valitettavasti lähetä Saksan ulkopuolelle) ja rahdit järkevän hintaiset.

Ja niin, jos tilauksella on Kuubalaisia tuotteita, maksu ei onnistu PayPalilla. Tämän keksiminen kesti kauan, eikä Gourmondon asiakaspalvelu tietänyt tuollaisesta rajoitteesta mitään.

Jos pelkkä olut kiinnostaa, kannattaa kurkkia Ranskalainen Saveur Biere.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

OK, hyvä tietää. Kerran olen tilannut 6 pulloa väkeviä. Tulivat viikossa ja kysymyksiin tuli vastaus välittömästi seuraavana päivänä. Ainakin minulla oli erinomaista palvelua, kun tuli hankaluuksia pankin viitenuneron kanssa, heti vastasivat selvästi ja kohteliaasti.
olen kuullut myös olutrintamalta positiivista palautetta, rikkinäisien tilalle lähetetään heti uudet jne. Ei tietysti aina mene nappiin. Tiedätkö halpaa ja hyvää viski/brandy/rommi jne paikkaa? Olutkin kyllä maistuu ja kohtuudella aina :-)

Markus Lehto Vastaus kommenttiin #25

Tiedäppä sitten olisiko joulukiirettä tms.? Väkevät eivät minulle maistu, joten mulla on tietoa vain olutpaikoista. Sivusilmällä kurkittuna Gourmondon valikoima kaikessa muussa kuin oluessa vaikuttaa ihan pätevältä verrattuna kilpasiskoihinsa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tuo valviran 2010 ohjeistus on laiton ja asiasta on jo käyty ruotsissa oikeutta. Jos tullimies alkaa gourmondosta tilattuja juomia verotella ja aukoa paketteja, ei muuta kuin haastetta kehiin. Veikkaan että tullimies peräytyy pikapikaa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tai siis, se on suomen lain mukainen, mutta ei eu-lain. eu jyrää suomen lain. Niin se vuan on.

Jani Saarinen

Voiskohan jättää tutkintapyynnön laittomasta uhkauksesta tai peräti petoksen yrityksestä...??

Jussi Malkki

Valviran ohjeistusta alkoholijuomien tilaamisesta ulkomailta [pdf]. Siellä todetaan seuraavaa: "Ulkomailta tilaamalla alkoholijuomia ostavan on itse järjestettävä alkoholijuomien kuljetus Suomeen."

Onko tämä lause sitten lainvoimainen vai vain ohje, jolla saadaan verot rullaamaan toivotusti ?
Rivien välistä tulkitsisin että toimituksen järjestäminen omatoimisesti ei ole millään muotoa pakollista. Mutta asia ei ole tekstissä samalla selkeydellä, kuin niiden toisten lappujen kohdalla oleva maininta saniteetti tavarana.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Sehän perustuu juuri siihen, että alkoholin myyntiä ei täällä saa harrastaa kuin alko, siis vahvojen. Mutta Eu-tuomioistuin on tämän kumonnut rosengreniin tapauksena tunnettuna oikeusjuttuna jo 2007. Kun kaverit tilasi ruotinmaalla ulkomailta ja ruotsin valtio esti tämän. homma meni eu-oikeuteen lopulta ja päätös oli, että valtio ei voi estää tavaroiden vapaata liikkuvuutta. Suomen alkotaksijuttu sinetöi tämän myös viimeistään kotimaassa. Tilatkaa väkevät ja viinit ulkomailta, tilatkaa kimpassa jotta säästätte postimaksuissa. Säästätte jokatapauksessa ja Alko saa kyytiä!

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Uusi Suomi selvitti syksyllä tätä asiaa. Tullin ylitarkastaja Seppo Raitolahti kertoi, missä tapauksiaa ulkomailla toimivasta verkkokaupasta alkoholia Suomeen tilaavan pitää itse huolehtia veroista, ja milloin niistä huolehtii yritys.

Juttu löytyy täältä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73831-viinailmio-l...

Ostaessaan alkoholituotteita ulkomailta kuluttajan pitää olla tarkkana, että myyjä on alkoholin etämyyjä. Kuluttaja tekee rikoksen jo siinä vaiheessa, kun tilaa alkoholituotteen myyjältä, joka ei ole etämyyjä.

t. Linda / US

Jussi Malkki

Mistä esim. Saksalaisen toimijan pitäisi tietää, että Suomeen toimitettaessa he ovat verovelvollisia suomeen ? Ja tähän soppaan kun lisätään tuo rosengrenin tapaus, jonka mukaan tilaaja ei ole verovelvolinen maksoi etämyyjä verojaan eli ei. Tai; "Tilaajan tulee olla tarkkana onko myyjä alkohiolin etämyyjä " Eikö etämyyjän määritelmäksi riitänyt se, että toimitus kotiin asti hoidetaan myyjä toimesta? Tämä on hiukan monimutkaisen kuuloinen yhtälö pienen ihmisen ymmärtää. Etenkin kun tullia ja valviraa moititaan harhaanjohtamisesta ja asiasta tehty juttu, johon viitataan asiaa selvennettäessä pohjautuu tullin ylitarkastajan lausuntoihin.

Käyttäjän JussiTanhuanp kuva
Jussi Tanhuanpää

Tässä on Ruotsin saama päätös EU-tuomioistuimelta, joten on suoraan sovellettavissa myös Suomessa

http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=fi...

Tom Molin

En ymmärrä miten Valviralle kuuluu mitenkään se, mitä etämyyjä tekee? Sen tehtävä on valvoa suomen markkinoita ja tullin maahantuontia. Valvira ei tietääkseni ole EU:n alla toimiva elin, vaan suomen "byroslavian" tuote. Korjatkaa jos olen väärässä. Jos suomessa on alholivero niin pitäähän sen jonkun maksaa, mutta ei sen ohjaaminen kuuluu tippaakaan Valviralle??
Tarkempia ohjeistuksia hallitukselta !!

Markus Lehto

Tarkennettakoon sen verran, että se tullin pakettiin mukaan lätkäisemä paperi ei ole missään nimessä mikään "laiton verolappu", "uhkaus" tai "perusteeton maksulappu" vaan hyvin asiallisesti kirjoitettu muistutus siitä, mitä ylläkin puitiin (eli ostaja on verovelvollinen, jos on järjestänyt kuljetuksen itse). Paperissa käsitellään asian kumpikin puoli, eli selitetään myös koska veroja ei tarvitse maksaa.

Mutta tiedote on kylläkin kirjoitettu sangen ovelasti ja ensimmäisenä ohjeena kuluttajaa kehoitetaan nimenomaan maksamaan mukisematta verot tuotteista. Vasta lapun loppupuolella lievennetään, että ehkä veroja ei ihan joka tapauksessa tarvisekaan maksaa (etämyynti).

Kohu asian ympärillä on toki lapun kirjoitusasusta riippumatta aiheellinen. Kuinka suurella todennäköisyydellä tullin kautta kulkevan eli asiakkaalle postin tai kuriirin kantaman lähetyksen kuljetuksen on järjestänyt tilaaja, eikä myyjä? Mieleen tulee lähinnä tapaukset, joissa ulkomaalainen tuttu lähettää Suomeen tervehdyspullon tai Suomalainen - jostain ihmeen syystä - postittaa itse pulloja lomareissultaan itselleen Suomeen. Normaalissa nettikaupassa myyjä järjestää poikkeuksetta kuljetuksen, jolloin kaikenlaiset muistutuslaput ovat täysin turhia. Eli hatusta kiskaisemalla 95% tapauksista pakettiin lisätään turha, harhaanjohtava muistutuslappu. Turhaa työtä, joka aiheuttaa vain hämmennystä kuluttajissa.

Marjut Langefeld
Jukka Sarjanen

Kirjoituksessasi:
"Jos tämän jälkeen luomme katsauksen tullin ohjeistukseen alkoholin nettitilaamisesta, saamme tietoomme, että "Yksityishenkilö on velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen, jos hän ostaa valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta ja itse järjestää niiden kuljetuksen Suomeen toisen yksityishenkilön tai kuljetusliikkeen välityksellä ilman, että myyjä mitenkään osallistuu kuljetusjärjestelyihin."

ööööö
Jos myös luemme ko. sivun ( http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_mu... ) niin siinä on aika huomaamattomasti :-) ensin:
"Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen."

Jussi Malkki

Mistähän nyt tuulee:
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/293081-al...

http://www.talouselama.fi/uutiset/kuinka+kay+verot...

http://www.talouselama.fi/uutiset/tilasitko+saksas...

Toki lähteet ovat mitä ovat, mutta onko tullilla todella valtuuksia takavarikoida paketteja, koska lähettäjä ei maksa veroja - etämyynti. Tässä kuulostaa olevan uusi tulkinta tavaroiden vapaan liikkuvuuden periaatteeseen, jolla tulli uhkailee, mutta onko uhkauksilla katetta ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut