Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Tulli joutui myöntämään: Osa alkoholin nettiostajien häirinnästä perusteetonta

  • Tullin lähettämä kirje olikin oikeasti pelottelua
    Tullin lähettämä kirje olikin oikeasti pelottelua

Kirjoitin aiemmin, kuinka tulli ja Valvira pelottelevat EU:n sisältä alkoholia netin kautta ostavia kansalaisia. Ystävällinen lukija toimitti minulle kirjeenvaihdon, jonka oli käynyt tullin kanssa alkoholiostosta. Henkilö oli tilannut Saksasta viiniä, mutta paketti oli avattu tullissa. Pakettiin oli laitettu tullin lappu, joka oli otsikoitu "Veroilmoituksen antaminen valmisteveron alaista tuotteista".

Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani totesin, mikäli myyjä hoitaa alkoholiostosten kuljetuksen järjestämisen EU-alueella, verovelvollinen on myyjä eikä ostaja. Tästäpä homma lähteekin mielenkiintoiselle kierteelle. Lukijan saaman viinilähetyksen lähetyslistassa lukee omana rivinään osio toimituskuluista. Toimituksesta on huolehtinut DHL:n tarjoama Deutsche Post Express. Kyseessä on siis ilmiselvä sallittu etämyynti, jonka tulli on syystä tai toisesta kuitenkin kätevästi jättänyt huomiotta laputtaessaan.

Miksei tulli osaa lukea lähetyslistaa, vaan siitä huolimatta avaa lähetyksen ja tunkee sisään veromaksulappunsa? Kyseessä ei ole mikään muu kuin Tullin yritys huijata kansalaisilta verovaroja, joiden maksaminen ei tilaajille kuulu. Toiminta on häpeällistä kansalaisten harhaanjohtamista. Ilmeisesti tarkoitus pyhittää keinot; edustaahan kyseinen instanssi Suomessa eräänlaista kansallista puolijumalaa, joka saa tehdä EU-säädöksistä huolimatta mitä huvittaa.

Lukija pohti, onko lapuissa kyse jonkinlaisesta huijauksesta ja otti yhteyttä tulliin. Tullin vastaus on ohessa. Vastauksesta selviää, että kyseessä on oikeasti ollut sallittu etämyynti, mistä lukija on ollut varma koko tilauksen ajan. Tullin tehovalvonta alkoholiostoissa rakentuu aivan konkreettisesti lakiin kuulumattoman pelottelun varaan. Tällainen kansalaisten kyykyttäminen pistää vihaksi. Toivon koko sydämestäni, että myös tulli rupeaa noudattamaan lain ja vapaakauppasopimusten henkeä ja kirjainta tulevaisuudessa. Odottaessani en kuitenkana pidättele hengitystäni tässäkään asiassa.

Janne Paalijärvi

Kirjoittaja ei edelleenkään ole tilannut alkoholia netistä

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.P.>....Tullin yritys huijata kansalaisilta verovaroja...

ooo

Niinkö meinaat?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä se ilmiselvää sumutusta on, jos haluat tarkempaa tietoa, niin lue tämä aihe:

http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2014/10/alkohol...

Tämä on julkaistu jo lokakuussa 2014 ja Janne Paalijärven blogin kirjoitus vastaa samaa sisältöä kuin mitä Oikeus ja kohtuus-blogi on kertonutkin.

Lisäksi sieltä löytyy myös viranomaisrikollisuus vuodelta 2009. Sitä kannattaa vilkaista myös: http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2009/07/viranom...

Eikä ole pitkä aika siitä kun tämä blogikirjoittaja Usarissa kirjoitti Erkki Aurejärvi otsikollaan "Ei kunnianloukkaussyytteitä" ja kirjoituksensa sisältö viittaa aika vahvasti korruptoituneisiin virastoihin ja tulli on yksi niistä mutta ei varmasti ainoa. http://erkkiaurejarvi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18...

Yksi tärkein asia on minulla Janne Paalijärvelle muistuttaa, että olisiko hyvä aika julkistaa aikaisemmat eduskuntaehdokkaiden 2011 vaalirahailmoitukset, että mitkä puolueet ovat ilmoittaneet varmasti kaikki ja mitkä ovat jättäneet, mielellään myös nimilläkin esillä?

En todellakaan halua näitä suhmuroita sinne eduskuntaan otettavaksi ja mieluiten, että avoimuus ja läpinäkyvyys on tärkeää kuten Piraattipuolue on näyttänyt mallia.

Eikä eduskuntaan pidä ottaa niitä pyrkyreitä, jotka eivät anna minkäänlaisia kommentteja tänne Uuden Suomen blogille tai edes kotisivuillakaan vastauksia kaipaaville ihmisille. En halua samanlaista huonoa eduskuntaa kuin vuodelta 2011.

EDIT: Lisätty Erkki Aurejärven blogi-linkkaus.

EDIT 2: Epäselvä vaalirahailmoituksen kysymyksen tarkennus.

Käyttäjän KarriIsomeri kuva
Karri Isomeri

Mistä on kysymys, kun tulli, jolle ei eu:n sisämarkkinassa ole mitään tarvetta, tekee toimia joille ei ole mitään tarvetta. Kyse on systeemin piilokorruptiosta. Ne ovat suojatyöpaikkoja, jotka jos lakkautettaisiin, jouduttaisiin lakkauttamaan myös johtoportaan suojatyöpaikat. Eu:n sisällä liikkuvien viinilaatikoiden availu on lähinnä absurdia. Piilokorruptiota on myös Alkon järjettömän kokoinen Hallitus ja Hallintoneuvosto, niiden järjettömät palkkiot ja niihin kytkeytyvät salakähmäiset yhdistykset. Johtoryhmä tekee osin asiallista työtä, samaa työtä jota tekisivät jos olisivat yksityisessä yrityksessä töissä, mutta heilläkin palkat ovat poskettomia. Alkon monopoli murtuu, se on selvää, ja piilokorruptio vähenee monella tapaa, kun niin tapahtuu. Tätä luonnollista kehitystä yritetään tullin asiattomalla toiminnalla hidastaa. Kiitos herra Paalijärvi, että pidät asiaa esillä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Lisätään vielä listaan se, että onhan Alko ennenkin lähettänyt ministereille ja edustajille alkoholilahjoituksia ja muistaakseni Stubbikin sai itselleen. Jos tämä ei ole lahjontaa, niin ei sitten mikään.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Muuten olen samaa mieltä, mutte ei tuo korruptio nyt erityisen piilossa ole.

Markku Laaksonen

Eipä juuri lisätäävää komentointeihin, hyvin ylimielinen, mielivaltaisen epäasiallinen huomautus tullin taholta.

Tullin asenteesta käy ilmi, että kansalainen on vain maksuvelvollinen hallintoalamainen.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Olen odotellut tullilta korvausta pienestä liimatuubistani elokuusta saakka. 8.8. 2014 olivat kirjanneet vahingonkorvausvaatimuksen, yhä oli käsittelyssä tällä viikolla.

Tarpeeksi dokumentteja toimitin, että pitäisi olla selvää mistä tilauksessa oli kyse. Mutta virheen myöntäminen ja vajaan kolmentoista euron korvaaminen (vaadin takaisin ainoastaan maksamani rahat) on jotenkin ylitsepääsemätöntä.

Tai sitten... mahdollisesti heillä on hieman ruuhkaa kaikista viina- ym. sekoiluistaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Aika hyvin piilovit... vitsiä :D

Tullijoro: Millä me tämän liiman imppaamme?
Tullijaska: Odotas... Nyt tuli tulosteita tarpeeksi jostain vahingonkorvauksesta, kasataan nämä paperit pusseiksi nitojilla ja näin liimaa voidaan haistella.

Vartin kuluttua...

Tullijoro: Voivoi, muste valui pois ja ei saa enää selvää ruttuisista papereista, mitä me nyt tehdään?
Tullijaska: Viivytellään, niin ehkä asia unohtuu.

;)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Elikkä nyt suomalaiset, tilatkaa netistä etämyyjiltä. Alko boikottiin. Siinähän tullimiehille puuhaa ja rahatkin säästyy, puhumattakaan huomattavasti suurempi valikoima. Whiskysite.nl, gourmondo.de ainakin mainioita laadukkaan ja mukavasti tammessa kypsyneen viinaksen ystäville.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Jos alkomaholia ei saisi tuoda kuin omaan käyttöön hakemalla, niin onko tämmöisessä nettiostohommassa samanlaisia rajoja?

Mikko Linnalampi

Uutisissa onkin ollut puhetta siitä, että rikolliset lähettävät ihmisille valelaskuja. Joko esitutkinta tässä tapauksessa on aloitettu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut