Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Bitcoineista kova noste Piraattipuolueen kampanjarahoitukseen

  • Boom! Piraattipuolueelle sunnuntaina lahjoitettua Bitcoin-varallisuutta.
    Boom! Piraattipuolueelle sunnuntaina lahjoitettua Bitcoin-varallisuutta.

Kirjoitin eilen sunnuntaina virtuaalivaluuttoja käsittelevälle sivulle blogikirjoituksen siitä, miten Piraattipuolue on ottanut bitcoinit ennakkoluulottomasti käyttöön. Enpä olisi voinut uskoa, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Rahaa rupesi tulemaan sisään määrissä. Illan aikana puolueen tilille lahjoitettiin 5000 euron edestä bitcoineja, kuten tästä Blockchain.info-sivusta voimme nähdä: https://blockchain.info/address/19PsBRc3qvyjVR2NKmZueD4A9ay6ZNbkZd . Piraattipuolueelle summat ovat suuria, sillä lahjoitusvaroilla pyörivä puolue ei saa yhtään puoluetukia.

Positiivisesti yllättäneistä huomattavista vaalirahalahjoituksista huolimatta nyt ei ole pröystäilyn aika. Saadut rahat tullaan käyttämään puolueen kampanjatyöhön eduskuntavaalien alla. Kimurantilta näyttänyt taloustilanne selkeni kertaheitolla, ja puolue pystyy nyt helpommin käymään asiallista kampanjointia vaalien loppuun saakka.

Puolueen Bitcoin-tili on edelleenkin valmis vastaanottamaan varallisuutta tärkeän demokratiatyön hyväksi. Eduskunnan ulkopuolisena ja yhteiskunnan tukia nauttimattomana puolueena jokainen lahjoitus auttaa meitä eteenpäin!

Piraattipuolueen Bitcoin-tili on 19PsBRc3qvyjVR2NKmZueD4A9ay6ZNbkZd (tarkistettavissa myös puolueen lahjoitussivulta).

Janne Paalijärvi

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Sopuli kuva
Heikki Reinikainen

Hienoa ja todellakin lievästi yllättävää :)

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka

Itsekin lahjoitin 0,1 BTC puolisen vuotta sitten, voisinkin lahjoittaa puolisen kolikkoa lisää nyt. Olen tosin lahjoittanut perinteisiä eurojakin. Bitcoineilla on muuten avustettu mielenkiintoisilla tavoilla pienehköjä tiede- ja teknologiaprojekteja eri puolilla maailmaa: http://www.bitcoinutopia.com/ - tämäkin näyttää olevan suomalainen startup-yritys.

Käyttäjän ToniSalomaki kuva
Toni Salomäki

Toinen mielenkiintoinen osa-alue bitcoin teknolokiassa on sen taustalla pyöri blockchain tekniikka, mikä tietääkseni mahdollistaisi suhteellisen luotettavan sähköisen äänestyksenkin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Pystyvätkö piraatit hyödyntämään bitcoineja suoraan, vai pitääkö ne ensin vaihtaa euroiksi ?

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Bitcoineja koitetaan kyllä hyödyntää sellaisenaankin, mutta käytännössä suurin osa kuluista muodostuu printtimateriaalin tilauksista, julisteiden taustalevyistä, vaalimökkivuokrasta, valotaulumainoksista ja sen sellaisista. Käytetyistä paikoista ei tällä hetkellä yksikään ota vastaan Bitcoinmaksuja, kun taas vaalien ulkopuolella juoksevissa kuluissa käyttö todennäköisesti olisi mahdollista.

Nyt kuitenkin kaikki mahdollinen panostetaan vaaleihin, tarkoitus ei ole säästellä varoja tuleviin juokseviin kuluihin.

Käyttäjän jeremiaskangas kuva
Jeremias Kangas

Varmaan ihan hyvä panostaa vaaleihin, koska jos piraattipuolue ei saa nyt läpi ehdokkaita, niin taitaa tulla loppu koko puolueelle? :D

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto Vastaus kommenttiin #6

Olen vaalien suhteen kovin positiivisilla fiiliksillä, mutta jos disaster casea mietitään, niin puolueen loppuun en usko. Syy on sinänsä yksinkertainen: Suomessa ei ole mitään muuta puoluetta, joka olisi riittävän liberaali niin arvo- kuin talousnäkemyksiltään. Lisäksi pitää myöntää, että mua jopa hieman pelottaa ajatus siitä, millaisia yksilönoikeuksia polkevia polkevia päätöksiä saataisiin helpommin läpi jos ei ole tahoa joka jaksaa niiden ongelmia nostaa esille.

Joten ei, en usko loppuun, mutta uskon että nyt paikatta jääminen johtaisi tiukkoihin pohdintoihin strategioiden uudelleenrakentamisesta.

Käyttäjän henrikheino kuva
Henrik Heino Vastaus kommenttiin #6

Jos puolue potkitaan puoluerekisteristä, niin helpostihan nuo 5000 kannattajakorttia saa taas kerättyä.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto Vastaus kommenttiin #15

Joo eipä sitä nyt voisi kovin vaikeaksi varmaan sanoa kun tuo määrä melkein löytyy jäseniäkin puolueesta.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Harmi vain, että nämä bitcoin-lahjoitukset taitavat rikkoa vaalirahoituslakia.

http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190...

Käyttäjän jeremiaskangas kuva
Jeremias Kangas

Laitontahan toi on, muttei ilmeisesti rangaistavaa. Eli voit ulista rauhassa, piraattipuoluetta raha tuskin haittaa :D

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Lahjoittaja saattaa kyllä toimia väärin jos lahjoittaa liian paljon kerralla. Puolue ei valitettavasti voi asialle mitään eikä voi ottaa vastuuta lahjoittajan toiminnasta.

Käyttäjän tiipou kuva
Teemu Havulinna

IMHO on vaan ihan vitun noloa, kun kokoomuslainen kehtaa kitistä vaalirahoituksen laillisuudesta :D

Veikko Tissari

Kyllä kaiken mitkä myyvät laskulla voi maksaa bitcoinilla. Esimerkiksi suomalaisen bittirahan laskupalvelulla https://bittiraha.fi/laskupalvelu Toki tuon käyttö maksaa mutta niin maksaa bitcoinien vaihtaminen euroiksi.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Voi toki, mutta se ei käytännössä eroa mitenkään fiatiksi ensin vaihtamisesta. Lisäksi puolue käyttää mm. painopalvelua jolle lähetetään tilauksen jälkeen kuittikopio suoritetusta maksusta - menee liian puljaamiseksi Bittirahan laskupalvelun kautta.

Käyttäjän jeremiaskangas kuva
Jeremias Kangas

Bittirahan/bittimanian palvelustahan saa kuitin suoritetusta maksusta.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto Vastaus kommenttiin #13

Niin saa, mutta kun toimitaan kovan kiireen aikatauluilla, ei ole useimmiten varaa testata kelvuuttaako myyjä kuitin joka ei selkeästikään tule suoraan pankista. Vaalijulisteissahan siis on numerojen saannista lähtien tajuton kiire tilauksiin, koska vaalien aikatauluja ei ole tajuttu suunnitella edes vähän fiksummin. Viikonkin lisäaika alentaisi kustannuksiakin roimasti.

Vaalimökin ja vastaavien ei-kiireisten maksujen käyttöön Bittilasku soveltuu oikein hyvin. Tänään myös lähtikin vaalijulisteiden maksamista varten 16 bitcoinia Bittirahan kautta myyntiin, sillä niistä oli tehty myyntipäätös jo melkein viikko sitten (ennen nyt tulleita lahjoituksia).

Käyttäjän henrybrade kuva
Henry Brade Vastaus kommenttiin #14

Tähän nyt haluaisin korjata sen, että Bittirahan laskupalvelun maksuista saa nimenomaan sen maksukuitin, joka tulee suoraan verkkopankista. Sitä ei automaattisesti lähetetä, mutta se toimitetaan nopealla aikataululla aina jos sen pyytää.

Joissain poikkeustilanteissa olemme ladanneet käytännön syistä kuitin meidän kirjanpitojärjestelmästä verkkopankin sijaan, mutta silloin on ollut kyse jostain ikivanhasta maksusta. Tuoreet haetaan aina suoraan verkkopankista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut