Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta

  • Äärioikeisto ja terroristit iloitsevat pelosta ja sensuurista yhtälailla.
    Äärioikeisto ja terroristit iloitsevat pelosta ja sensuurista yhtälailla.

Kehitysyhteistyöjärjestö Kepa ry on peruuttanut Maailma kylässä -festivaalille suunnitellun Sananvapauskylä-messuosaston. Osastolla oli tarkoitus käsitellä uskonnollisia sananvapausteemoja taiteen keinoin. Mukana olisi ollut teoksia esimerkiksi Minä olen Charlie -näyttelystä ja sarjakuvataiteilija Ville Rannalta. Osa teoksista olisi sisältänyt kuvia profeetta Muhammedista. Näiden teoksien osuus olisi kuitenkin ollut vain pieni osa koko näyttelystä, ja ne tarjouduttiin tarvittaessa esittämään myös erillään muusta näyttelystä.

Piraattipuolue on tyrmistynyt sananvapaustapahtuman perumisesta. Julkisuudessa Kepa ry on esittänyt perumisperusteeksi suojelupoliisin uhka-arviota. Piraattipuolueen saamien tietojen mukaan tilaisuuteen ei kuitenkaan kohdistunut minkäänlaista konkreettista turvallisuusuhkaa, vaan kyseessä on ollut ainoastaan pelko siitä, että osa festivaalivieraista loukkaantuisi piirretyistä profeetan kuvista.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että taidetta sensuroidaan länsimaissa uskonnollisin perustein. Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi tapahtuneen ja toivoo, että nyt sensuroitu tapahtuma voitaisiin myöhemmin toteuttaa jossain muussa yhteydessä. Puolue on myös harmissaan taiteilijoiden, journalistien, opiskelijoidan ja muiden sananvapausaktiivien puolesta, joiden arvokas työpanos valui nyt hiekkaan.

Ei ole oikein, että pelko määrittää sen, minkälaista taidetta voimme turuilla ja toreilla esittää. Mikäli suostumme ääriuskonnollisten, kuviteltujen tai todellisten uhkien edessä kaventamaan sananvapauttamme, terroristit ovat jo voittaneet.

Mikäli haluat tukea työtä sananvapauden eteen, allekirjoita Piraattipuolueen kannattajakortti! Lisätiedot osoitteessa http://allekirjoita.fi/

Janne Paalijärvi

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Islamisaatio etenee ja henkikulta pysyy paremmin tallessa kun ei kritisoi islamia.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Poliittinen Poliisi on puhunut ja Kepa lähti komppaamaan.

Erkko Korppaanmäki

Tapaus verifioi monikulttuurisuuden paradoksin ja alleviivaa siten tapahtuman, jos ei naurettavaa, niin ainakin ideologista luonnetta.

Hannu Töyri

Tämä oli vihervasemmiston vihakampanja sananvapautta vastaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei. Paikka oli väärä. Muhammed-kuvia esittävät näyttelyt vaativat turvatoimia kaikkialla maailmassa – esim. Teksasissa oli äskettäin ampumistapaus.

Turvatoimet kuitenkin vaativat alueen aitaamista ja turvatarkastusportteja, joiden läpi kaikkien on kuljettava (näin on esim. Saksassa jalkapallokisojen yleisökatsomoissa). Kaisaniemen puistossa tämän järjestäminen olisi paitsi mahdotonta myös voimakkaasti epäsuotavaa. Muhammed-näyttely on järjestettävä jossakin toisessa paikassa, jossa on turvatoimet samaan tapaan kuin vaikka Saksan Vanhassa valtiopäivätalossa tai Juutalaismuseossa.

(Kuva ei näy latauksista ja yrityksistä huolimatta Puheenvuoron puolella.)

Käyttäjän NikoPalmu kuva
Niko Palmu

Aina löytyy niitä jotka haluaa kaivaa verta nenästään. Eräällä saarella tapettiin 77 ihmistä sen takia kun jonkun pyhinä pitämiä arvoja loukatattiin ja silti seuraavana vuonna järjestettiin sama tapahtuma. Suomen pitäisi varmuuden vuoksi kieltää demarius ainakin julkisilla paikoilla.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On todellakin huono asia, että terrorismin edessä mennään kyykyyn ja sen pelossa alettaan antamaan rajoteita. He haluavatkin, että ihmiset alkavat pelkäämään. Ainoa oikea tapa olisi sallia myös rajukin kritiikki ja erilaiset kuvat. Nyt annetaan islamisteille vääränlainen viesti. He eivät lopeta, ennen kuin koko maailma on heidän hyppysissään. Eri kulttuureja ja uskontoja voidaan kunnioittaa ilman äärimmilleen vietyä poliitista korrektiuta. Asiat eri ryhmien välillä sujuisi jopa paremmin, jos ei aina nöyristeltäisi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei tälle voi oikein tehdä mitään jälkeenpäin, islamin eteneminen Eurooppaan olisi pitänyt estää alunperinkin.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tai Islam kieltää ja kaikki moista paskaa harjoittavat ansaitsevat kuolemantuomion (täydensin kommenttiasi, ei siis omani).

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Olen eri mieltä kuolementuomioista.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Ottaen huomioon että uskonnonvapaus on yksi länsimaisen yhteiskunnan kulmakiviä, kuulostaa hieman siltä että jouduttaisiin tuhoamaan sitä mitä pyritään suojelemaan.

Hannu Töyri

Meillä on siis Suomessa (kylässä) terroristeja joita joudumme pelkäämään. Voisiko joku pyyttä niitä lähtemään kotiinsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut