Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Päättäjä, pelottaako natsihallinto? Toimi näin!

  • Erään totalitaristisen valtion lippu. Lähde: Wikipedia
    Erään totalitaristisen valtion lippu. Lähde: Wikipedia

Viimeiset pari päivää uutislähteet ja sosiaalinen media ovat olleet täynnä raivoa perussuomalaisten Olli Immosesta. Kansanedustaja Immonen kirjoitti Facebook-sivuillaan, kuinka olemme sodassa monikulttuurisuutta vastaan ja hän ei aio perääntyä ennenkuin tavoite on saavutettu. "Immosen manifestin" sisältöä on ruodittu jo useassa jutussa, ja siitä sinänsä on sanottu jo aika paljon. Itse olenkin enemmän kiinnostunut juuri kirjoituksen kommenteista.

Monet poliitikot ja heidän sidosryhmänsä ovat sitä mieltä, että Immonen haluaa pystyttää jonkinlaisen monikulttuurivastaisen natsihallinnon tänne. Nämä henkilöt myös aivan avoimesti implikoivat pelkäävänsä tällaista totalitaristista valtiota. Onneksi tosin nyt on poliitikkojen onnenpäivä, sillä hehän ovat suorastaan paalupaikoilla, mikäli totalitaristisen valtion käytössä olevia työkaluja halutaan vähentää.

Jos poliitikko pelkää oikeasti totalitaristista valtiota, hän vaikuttaa lainsäädäntöön näillä tavoilla:

  • Uskonto tai uskonnottomuus poistetaan valtiollisista rekistereistä ihmisten henkilötiedoista. Kaikki varmuuskopiot aikaisemmista tiedoista tuhotaan. Näin totalitaristiset hallitukset eivät voi syrjiä ihmisiä näiden uskonnon perusteella. Uskonnolliset yhdyskunnat voivat pitää omia salattuja jäsenrekistereitään jos näin haluavat.
  • Ihmisen sukupuolitiedot poistetaan niin ikään rekistereistä. Sukupuolitiedot ovat äärimmäisen sensitiivisiä tietoja joillekin kansanryhmille, ja mahdollistavat esimerkiksi trans-henkilöiden tehokkaan sortamisen totalitaristisessa valtiossa. Backuppien käsittely samaan tapaan kuin aikaisemmassa kohdassa.
  • Ihmisten keskinäisen viestinnän ja liikkumisen seurantaan liittyviä lakeja muutetaan, ja juridinen kynnys seurantaan ja ihmisten verkkovakoiluun muutetaan mahdollisimman korkeaksi. Tämä ei pelkästään yksinään riitä, vaan tarvitaan myös kansalaisiin kohdistuvien seurantajärjestelmien ja niihin liittyvän tietotaidon sekä prosessien ja infrastruktuurin aktiivista ja hallittua alasajoa.
  • Sormenjäljet poistetaan poliisin passirekisteristä. Mikäli jokaisen passillisen asukkaan sormenjäljet olisivat totalitaristisen hallinnon hallussa, opposition ja salaa vastarinnassa olevien ryhmien toimijoiden kartoittaminen muuttuisi huomattavasti helpommaksi.
  • Aselakeja höllennetään tuntuvasti. Ilman aseistusta opposition ja muiden hallituksen vastaisten ryhmien on vaikea nousta vastarintaan kukistamaan hallitsevaa hirmuvaltaa.

Siis kysymys päättäjille ja heidän sidosryhmilleen: Oletteko oikeasti valmiita hillitsemään totalitaristisen hallinnon uhkaa? Mikäli ette, ette ole oikeasti peloissanne natsihallinnosta, vaan ääneen lausutut pelkonne ovat ainoastaan poliittista paskapuhetta, joka on täynnä kognitiivista dissonanssia.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Allekirjoita Piraattipuolueen puoluerekisterikortti: http://allekirjoita.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Pitäisi myös poistaa laista poikkeukset perustuslaissa määriteltyyn sananvapauteen ja alkaa kunnioittamaan oikeuskäytännössä perustuslakia aktiivisesti niin, ettei käytännössä anneta enää tuomioita juuri mistään. Näin pikkuhiljaa totutaan siihen että sananvapaus on tärkeä asia.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Eivät Piraatitkaan kannata absoluuttista sananvapautta.

Asiaa vähemmän ajatelleet voivat ehkä halutakin huudella teatterissa tulipaloa ja pilata toisen maineen panettelulla.

Timo Tuovinen

"Eivät Piraatitkaan kannata absoluuttista sananvapautta. " Valitettavasti.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Henkilökohtainen loukkaus tai uhkailu ovat eri asia. Mielipiteen ilmaisussa on oma vastuunsa, muttei sen pitäisi olla laissa kiellettyä.

Ja mitä piraattipuolueen linjaan tulee niin se on kummallinen yhdistelmä. Toisaalla halutaan vapauksia verkossa, muttei ymmärretä, että mikäli sananvapautta halutaan rajoittaa niin ne automaattisesti rajoittavat vapauksia ja oikeuksia verkossa.

Hauskaa tässä on toki vielä se, että mitkään rajoitukset eivät varsinaisesti koske henkilöä, joka osaa tai harjoittaa jo valmiiksi sen verran laitonta toimintaa ettei verkkosalauksen ynnä muiden laittomuuksien käyttäminen aiheuta ongelmia. Se mikä kärsii on osaamaton, tavallinen kansa.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Pitänee vipata linkkiä tähän jahka oma pohdiskeluni aiheesta muuttuu valmiiksi tekstiksi. Meinaan jos katsoo mitä tänä päivänä tietyt suuret puolueet (lähinnä sdp, kok) tarjoavat meille ns. monikultturisuutena, se on hyvin vahvasti vastaan Jannen ehdotuslistan aiheita. Tuntuu että ihmisten lokerointi uskonnon mukaan on hyvinkin "monikulttuurista" ja se masentaa.

Tämä nyt tarkoittaa pitkälti, että en ehkäpä pidä Immosen sanomasta, mutta en pidä hänen kriitikkojen sanomasta myöskään. Tai mistä minä tiedän, kun kaikki puhuvat vaan metaforilla ja tulkinnanvaraisilla trenditermeillä...

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tässä on loistava näkökulma asiaan. Jos halutaan oikeasti vähentää mahdollisuutta hirmuhallintoon, pitää tehdä jotakin sellaisen työkaluille, kuten massavalvonta.

Toinen, vielä ehkä tärkeämpi tekijä, olisi lisätä keinoja saattaa päättäjät vastuuseen tekemisistään.

Jari Leino

Erittäin hyviä ehdotuksia. Siis JOS vallanpitäjät olisivat kiinnostuneita totalitarismin vastustamisesta.

Haettaessa rinnastuksia natsi-Saksaan kannattaa muistaa, että natsihallinnossa on kyse nimenomaan hallinnon totalitarismista.

Natsi-Saksan valtionuskonto/aate oli kansallissosialismi. Jos joku uhkarohkea nuori mies olisi Hitlerin valtaannousun jälkeen kirjoittanut, että "minä unelmoin vahvasta, rohkeasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen nimeltä kansallissosialismi", hänet olisi ensin lynkattu oikeauskoisten toimesta mediassa ja myöhemmin (natsihallinnon vahvistuttua) ehkä lähetetty keskitysleirille.

EU-Suomen valtionuskonto/aate on monikultturismi. Jos joku uhkarohkea nuori mies kirjoittaa, että "minä unelmoin vahvasta, rohkeasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen nimeltä monikultturismi", hänet ensin lynkataan oikeauskoisten toimesta mediassa ja myöhemmin (totalitarismin vahvistuttua) ehkä lähetetään keskitysleirille (jonka nimi ei tietenkään ole pahaenteisesti keskitysleiri, vaan "ihmisoikeus- ja perusoikeuskasvatuksen uudelleenkoulutusleiri" tms.).

Kim Pihl

Pelottaa, vaikka ei sellaista Suomeen tule paitsi mahdollisen mutta epätodennäköisen Venäjän miehityksen yhteydessä. Venäjällähän tällainen yhteiskuntamuoto on vallallaan. Sama hallitus sallii ja kannustaa jopa todella vaarallisia ja vaarallisen tehokkaita uusnatsistisia ryhmiä ! Mikä muuten kaikessa kirjoituksessa tekee Natsismin kauhistuttavammaksi 12 vuoden voimassaolon perusteella 30- ja 40-luvuilla kuin 1923 viimeistään alkanut Kommunismi joka vaikutti naapurissa aina 1991 vuoteen asti, muualla vieläkin. Todennäköisesti johtuen koko hallintorakenteessamme ja tiedotustoiminnassa vaikuttavasta vasemmistolaisesta peruslähtökohtaisuudesta ?

Kim Pihl

Pelottaa, vaikka ei sellaista Suomeen tule paitsi mahdollisen mutta epätodennäköisen Venäjän miehityksen yhteydessä. Venäjällähän tällainen yhteiskuntamuoto on vallallaan. Sama hallitus sallii ja kannustaa jopa todella vaarallisia ja vaarallisen tehokkaita uusnatsistisia ryhmiä ! Mikä muuten kaikessa kirjoituksessa tekee Natsismin kauhistuttavammaksi 12 vuoden voimassaolon perusteella 30- ja 40-luvuilla kuin 1923 viimeistään alkanut Kommunismi joka vaikutti naapurissa aina 1991 vuoteen asti, muualla vieläkin. Todennäköisesti johtuen koko hallintorakenteessamme ja tiedotustoiminnassa vaikuttavasta vasemmistolaisesta peruslähtökohtaisuudesta ?

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Tämä kävisi etusivun karuselliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut