Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Mitä Niinistön, Haglundin ja Kanervan puhelinvakoiluasiassa tapahtuu seuraavaksi

  • 3 miestä ja tekijät, jotka yhdistävät heitä
    3 miestä ja tekijät, jotka yhdistävät heitä

Mediassa heräsi viikolla mielenkiinto entisen puolustusministeri Carl Haglundin ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan puhelinten kuuntelusta. Myöhemmin myös istuva puolustusministeri Jussi Niinistö liittyi mukaan kuoroon kertomaan puhelimensa vakoiluepäilystä. Kuinka kätevää! Luulen tietäväni mistä asioissa on oikeasti kysymys, ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

Itselleni on täysin selvää, että kyseessä on osa entisten ja nykyisten turvallisuuspolitiikasta vastaavien kansanedustajien mediakampanjaa, jolla pedataan Internetin massaurkintalain eteenpäin viemistä Suomessa. Odotan, että kun mediassa on puhelinkuuntelusta väännetty aikansa, Niinistö tai Kanerva astuu permannolle ja vaatii kovasanaisesti verkkovakoilulain edistämistä. Asiat ovat yksinkertaisesti vain liian kätevästi esillä ollakseen pelkkää yhteensattumaa, mitä kyseiseen hankkeeseen tulee.

Kysyn nyt, tuntuuko oman puhelimen vakoilu hyvältä, Niinistö, Haglund ja Kanerva? Jos ei, miksi sitten haluatte käytännössä vakoilla kaikkien suomalaisten nettiliikennettä?

 

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Täytä Piraattipuolueen puoluerekisterikortti! Ohjeet: http://allekirjoita.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Edustaja Tolppasenkin puhelinta kuunnellaan. Minunkin puhelinta kuuntelee ainakin joku, nimittäin minä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1443150755895.html

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/maria-tolppas...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Epätodennäköistä olla sattumaa. Kyllä siinä tarkoituksella halutaan ajaa agendaa, että saataisiin urkintalaki ajettua läpi.

[Offtopic esmes sattumaa ei ole]: Eilen tuli vierailtua siellä Gigantissa ja sain neuvottelemalla vaihdettua Blu-ray-soittimen merkin toiseen. Gigantissa on se periaate, että pitää olla sama brändi takuuvaihdossa ja jos vaihtaa toiseen merkkiin, pitää maksaa välirahaa enemmän muutaman kympin.

Alunperin olin hankkinut Philipsin Blu-Ray-soittimen, joka on tähän päivään kestänyt liki 3 vuotta ja hyvin se pelittää edelleenkin. Mutta toisessa huoneessa ollut Philipsin soitin kesti 1,2 vuotta ja hajosi. Takuuvaihdossa sain toisen, joka kesti 1 kuukauden ja hajosi. Takuussa sain samanlaisen ja se hajosi 2 viikon jälkeen. Kolmas hajosi 1 päivän jälkeen.

Gigantin myyjä yritti vedota huonoon tuuriin, kerroin ettei se voi olla huonoa tuuria, jos kolme laitetta on hajonnut lyhyessä ajassa ja oma vanha soittimeni edelleen toimii lähes kolmatta vuotta ongelmitta. Epätodennäköistä huonolle tuurille vaan valmistaja on laittanut huonommat komponentit soittimille vain muutaman sentin tähden kun osakkeenomistajat vaativat voittoa osakkeilleen.

Sain myyjän sijaan vastuuhenkilön neuvottelulle ja asiat sovittiin. Vuosia aiemmin asuin Lahden lähistöllä ja olin hommannut soittimen Unitedin, joka hajosi 1-2 päivän välein ja kolmannen soittimen jälkeen kaupan vastuuhenkilö hermostui palauttamistani laitteistani ja vaihtoi toiseen merkkiin paljon kalliimpaan soittimeen ja siihen ongelmat loppuivat. Olihan siinä yhteen suuntaan ollut matkaa 60 kilometriä. [Offtopic end]

No, nyt menin vähän sivuraiteille. Tarkoitukseni oli osoittaa, että ei voi olla sattumaa, jos vähänkin useampi samoja asioita tulee yht'äkkiä lyhyessä ajassa.

Tulee mieleen tämä Chomskyn teoriat:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky

Sivustossa kannattaa kiinnittää huomiota Globalisaatio, Sosialismi, Media, Vaalit.

Riikka Söyring kirjoitti erinomaisen blogin aiheesta Hasbara:

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1317...

Lainaus: "Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies ja diplomaatti Chas Freeman Jr selittää, kuinka sinut ohjataan sallittuun suuntaan, valtarakenteita tukevaan todellisuustunneliin, ja pidetään siellä - miten itsesensuurin mekanismi rakennetaan. Hasbara - mielipiteen muokkauksen taide"

Ilmeisesti oma valtiomme pitää kansalaisten sosiaalista mediaa ja vapaata informaatiota uhkana ja että voimme käyttää tietoja heitä vastaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Jäin kyllä ihmettelemään, miten puhelimista kuuluvista vinkumisista rahinoista voi päätellä, että sitä kuunnellaan. Tämä oli mahdollista entisten analogiapuhelinten aikaan, mutta miten kuuntelu vääristäisi bittejä siten, että se kuulostaisi rahinalta tai vinkumiselta. Taitaa kyse olla poikien ja tyttöjen omissa laitteissa olevista vioista.

Hannes Säkkijärvi

Aivan arkipäiväistä "puhelun puuroutumistahan" tuo, eikä siis humalan tai infarktin vuoksi, vaan jostain syystä vastapuolen ja oman puheen kaiku kuulostaa kuin kelaisi c-kasettia tai grammarin neula putoaa paikaltaan. Jos itse tai vastapuoli jaksaa vaan puhua, niin saahan siitä yhden jos toisenkin agenttitarinan aikaiseksi.
Vastaus blogin kysymykseen. Seuraavaksi tulee "odottamaton" ja "yllättävä" turvallisuuspoikkeama, joka ratkaistaan lakiehdotuksella.
Ja se kuulostaa juuri niin fiksulta, kuin ehdottaisin lakia, jolla kielletään huumepoliisin päällikköjen huumekauppa.

Käyttäjän sakarilonn kuva
Sakari Lönn

Ajattelit sitten puskea lähes nollasisältöisen vaalimainoksen tänne? Eiköhän tämä kohu ole jo ohi tuon eilisen Supon kommentin jälkeen. Toki Supokin voi puhua muunneltua totuutta, mutta sitähän me emme saa koskaan tietää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ai tämäkö Paalijärven blogi on nyt sitten vaalimainontaa? Alussa Piraattipuoluetta kohtaan on naureskeltu ja pidetty foliohattuisena puolueena mutta eipä enää pidetty kun on jälkeenpäin tullut ilmi totuuksia, niitä mitä ennakkoon jo osattiin ennustaa ja olettaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut