Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Yritin taas ostaa musiikkia netistä, ei olisi kannattanut

  • Kiitti Amazon! Jälleen yksi positiivinen kuluttajakokemus musiikin ostamiselle netistä! (not)
    Kiitti Amazon! Jälleen yksi positiivinen kuluttajakokemus musiikin ostamiselle netistä! (not)
  • Lopuksi sitten oltiin paikassa, jossa oikeasti palveltiin, nimittäin venäläistaustaisilla hämäräsivuilla. Nyt on musiikkia.
    Lopuksi sitten oltiin paikassa, jossa oikeasti palveltiin, nimittäin venäläistaustaisilla hämäräsivuilla. Nyt on musiikkia.

Olen viime aikoina suorastaan rakastunut brasilialaisen Antonio Pinton musiikilliseen elokuvasävellystuotantoon. Ajattelin tänään noin joskus viisi tuntia takaperin ostaa miekkosen Lord of War -soundtrackin Amazon.com:ista seminaarikirjoittelua vauhdittamaan. No, sepä ei ollut aivan niin helppoa kuin olisi voinut kuvitella.

Levy löytyy kyllä Amazonista helposti, nimittäin täältä: http://www.amazon.com/Lord-War-Antonio-Pinto/dp/B00157IACM/ . Ajattelin käyttää ostamiseen Paypalia, koska siellä sattui olevan pari pennosta rahaa. Sitten vaikeudet alkavatkin.

Asiakasfoorumeita lukemalla selviää, että Amazon ei tue Paypalia: http://www.amazon.com/forum/store%20card?_encoding=UTF8&cdForum=Fx1RJQNX... . No ei hätää, insinööriaivoni kehittelivät parin sekunnin viiveellä uuden ratkaisun: Pestään Paypal-raha Amazon-kelpoiseksi ostamalla lahjakortti. Moinen palvelu löytyykin netistä, nimittäin Gyft.com. Muutaman hetken päästä olinkin muuttanut 10 USD Paypal-rahaa Amazon-rahaksi.

Seuraavaksi yrittämään uudelleen Amazonissa. Koska tekijänoikeuslakimiehet ja -lobbarit tietävät kaikkia muita monta kertaa paremmin, milloin kauppa saa myydä ja kuluttaja ostaa mp3-tiedostoja, Amazon heitti silmilleni oheisen bannerin. Koska en asu jenkeissä, en voi ostaa musiikkia Amazonista. Kiva. Kyllähän minä tämän tiesin toki 10 vuoden takaa. Mutta olisi sitä nyt jestas sentään voinut olettaa, että kauppa saa asiansa vuosikymmenessä jiiriin, prkl! Nettimittakaavassa näin pitkästä ajasta puhutaan iäisyytenä.

No, seuraavaksi siirryin hämäräpalvelujen pariin. Tsekkasin PirateBayn ja Kick-ass-torrents-saitit. Koska julkaisusta oli kulunut 10 vuotta, haettuja biisejä ei ollut enää tarjolla. Sitten pitikin ruveta nuohoamaan todellisia hämärämestoja. Venäläisten hakkerifoorumien kautta pääsin viimein oheiselle sivulle, josta kaikki biisit pystyi lataamaan. Ihanaa! Bonuksena touhu oli ilmaista ja lähes laillistakin vielä.

Tilanteessa jokainen osapuoli sai ansionsa mukaan; minä ostohaluinen asiakas haluamani biisit, Amazon, myyntikyvytön nettikauppa jäi nuolemaan näppejään, ja venäläinen piraattisivu sai mainoksia katsovan asiakkaan. Ensi kerralla en edes yritä ostamista, vaan lataan ihan suorilta, se on yksinkertaisesti helpompaa.

 

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Täytä Piraattipuolueen puoluerekisterikortti! Ohjeet: http://allekirjoita.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Mistä kohtaa amazon.de:ssä pääsen lataamaan Antonio Pinton Lord of War -soundtrackia mp3-tiedostoina?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

youtubesta löytyy kaikki ja laillisesti, tai en tiedä onko laillista, mutta google on niin iso firma, että sille on oma laki

https://www.youtube.com/watch?v=HSUu-cT3YIc&list=P...

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Harvinainen levy kieltämättä. Näyttäisi siltä, että juuri tuota soundtrackia ei ole julkaistu Euroopassa digitaalisessa muodossa.

Ehkä sinun pitäisi tyytyä levykerääjien tapaan cd-versioon, jota näyttää olevan verkkokaupoissa vielä muutama myynnissä.

Tällä hetkellä EU:han on tekijänoikeuksien näkökulmasta eri julkaisualuetta kuin Yhdysvallat. Sen vuoksi levyn myyminen sinulle on hieman hankalaa.

Jos jotain positiivista TTIP todennäköisesti poistaisi tämän ongelmasi, kun myös kulttuurituotteita voisi levittää sopimusalueella vapaammin.

Sigmundur Hakkarainen

Minkä ihmeen ongelman? Levyhän saatiin ladattua nopeasti ja vaivattomasti. Seuraavalla kerralla voi jättää mafian siunaamat perseilysivustot kokonaan kokeilematta ja säästää aikaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4.

TTIP pitäisi ensin pysäyttää ja rakentaa se uusiksi. 3,2 miljoonaa nimeä on annettu ja se on enemmän kuin yksikään aikaisemmin kerätty aloite. Esimerkiksi ACTA kaatui nimenkeräyksessä ja nyt TTIP pitää kaataa, kun se ei ole avoin vaan salaisia neuvotteluita eikä kukaan ole juuri päässyt lukemaan sopimussisältöä.

Onko sinulla se sopimuspaketti, saanko minä lukaista ne? Ai ei ole, sittenpä et tiedä eikä takuulla tiedä edes suuri osa europarlamentaarikoista, kun heiltä on kielletty muistiinpanot, kopiot, valokuvat ja aikaa luettavaksi vain nimellisesti. Tämäkö avoimuutta ja läpinäkyvyyttä?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Meilläkin mentiin koneella kerran aidan yli siitä melko matalasta kohdasta, ja tuli 600 euron lasku. Tanskalaisen puljun valtuuttama asianajaja ilmoitti että silloin ja silloin meidän IP-osoitteesta on katsottu yksi elokuva popcornsivustolta, ja jos ette maksa niin asia menee poliisille. Tuli suhteettoman kallis leffa, joka se oli kaiken lisäksi sikahuono ;-/

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Tämän takia käytinkin jenkkiläläistä VPN-yhteyttä. Suosittelen muillekin; laitetaan kaikki liikenne kryptatuksi, siinä kohtaa loppuu tekijänoikeusmafialta kyttäysmahdollisuudet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut