Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Vainoharhaista verkkovalvontaa Ruotsissa, turvapaikanhakija lynkattiin mediassa

  • Tässä on Ruotsin vaarallisin terroristi. Paitsi että oikeasti hän oli syytön. Kuva: Moder Magidin Facebook
    Tässä on Ruotsin vaarallisin terroristi. Paitsi että oikeasti hän oli syytön. Kuva: Moder Magidin Facebook

Ruotsin suurelle terroristijahdille kävi vähän kuin suurelle sukellusvenejahdille tai Olof Palmen murhatutkimuksille: Ei löytynyt syyllistä. Sen sijaan löytyi nuori turvapaikanhakija. Ruotsin viranomaisten näkemysten mukaan hänen suurin virheensä elämässä oli käyttää salattua viestintäohjelmaa Internetissä.

Tapahtumien keskiössä monta päivää ollut turvapaikanhakija Moder Mothanna Magid lynkattiin mediassa täysin. Asialla keuliminen ei jäänyt pelkästään "alan miesten" sivustojen harteille, vaan heppu oli esillä ihan ruotsalaisissa eturivin medioissakin. Ruotsin tietotoimisto TT:n lähteiden mukaan Magid oli ratsattu, koska "ulkomaiset tiedusteluviranomaiset kertoivat Ruotsin viranomaisille, kuinka mies oli käyttänyt epäilyksiä herättävää salausohjelmistoa kommunikoidessaan Lähi-Itään".

Olemme nyt lähestymässä dystopian ydintä. Nykyinen tiedusteluorganisaatioiden ja enenevässä määrin myös päättäjien teesi kuuluu: "Jos käytät salausta, olet epäilyttävä". Tämä on kokonaan väärä ajatelma ja se pitäisi falsifioida ihan täysin. Käytän itse salattuja viestintämenetelmiä lähes aina kun vaan voin, oli kyseessä sitten ryyppykaveri Espoosta tai akateemikko jenkeistä. Ei minulla ole mitään salattavaa, mutta tietoni eivät kuulu valtiolle. Tavallani ajattelevia ihmisiä on paljon useista poliittisista aatesuunnista. Vielä kerran muotoiltuna: Salauksen käyttäminen ei ole epäilyttävää. Toivottavasti SäPo ja muut viranomaiset tajuavat tämän.

TT:n tiedot herättävät myös lisää kysymyksiä. Tiedoissa puhutaan "ulkomaalaisten tiedusteluviranomaisten tiedoista". Ruotsissa on tällä hetkellä toiminnassa Internet-massavalvonta. Samanlaista valvontaa ollaan nyt ajamassa Suomeen kuin käärmettä pyssyyn. TT:n tietojen perusteella on kuitenkin nähtävissä, että tämä Ruotsin FRA-tyyppinen Internetin massavalvonta ei toimi, vaan valtio on täysin riippuvainen ulkomaiden tiedustelutiedoista. Toimisiko sama massavalvonta Suomessa? Tuskinpa. Suomalaisen vainoharhaisen verkkovalvontalain eteneminen on pysäytettävä.

Median moneen kertaan tuomitsema Magid vapautettiin SäPo:n hoteista syyttömänä myöhemmin. En halua nähdä Suomessa koskaan samaa, mitä tapahtui Ruotsissa. Emme kaipaa tänne yhteiskuntaa, jossa ihmisiä napataan puolisatunnaisesti kaduilta päivien poliisikuulusteluihin. Ja kaikki ihan vaan siksi, että joku ulkopuolinen taho sanoo heidän käyttäneen jotain erityistä viestintäohjelmaa.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Täytä Piraattipuolueen puoluerekisterikortti. Ohjeet: http://allekirjoita.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

No yllätä yhtään. Ihmisillä alkaa olla sellainen tunne että kukaan ei tee mitään asialle, joten alkavat itse vigilanteksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, tai Sinut pistetään Siperiaan siksi, että olet keskustellut kumppanuus-/maahantunkeutuja-valtiota vastaan... tms., riippuen kuka on missäkin maassa vallalla.

Pidän niitä ihmisiä naiveina idiootteina, jotka suhtautuvat salaukseen/valtio-kontrolliin: "Ei minulla ole mitään salattavaa, joten en minä välitä kuka minua kuuntelee" tms.

Kyllä ne jalkapallostadionit tulee Euroopassakin joskus "massakäyttöön".

Henry

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

Niiltä ihmisiltä pitää kysyä miksi heillä on verhot ikkunassa, onko jotain salattavaa?
Miksi eivät jätä ovea auki lääkärikäynnillä, ovatko rikollisia kun eivät halua kaikkea huudella julkisesti?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Varasto auki vaan, ei siellä mitään salattavaa ole vai miksi on munalukko siihen kiinnitettynä?

Auton ovet auki, jos on lukittuna, niin pakko siellä on oltava salattavaa. Kompuutteri, jossa on salaus, pakko olla auki, jos siellä on salattavaa.

Ei. Niitä ei avata ilman asiaan kuuluvia lappusia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut