Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Mossack Fonseca -vuoto tuonee Islantiin uuden pääministerin Piraattipuolueesta

  • Seteliselkärankainen, Islannin todennäköisesti väistyvä pääministeri Gunnlaugsson. Kuva: CC BY-SA 4.0 Wikimedia/User:FrankieF
    Seteliselkärankainen, Islannin todennäköisesti väistyvä pääministeri Gunnlaugsson. Kuva: CC BY-SA 4.0 Wikimedia/User:FrankieF
  • Islannin todennäköisesti seuraava pääministeri, Piraattipuolueen Birgitta Jónsdóttir. Kuva: CC BY-SA 2.0 Flickr/pirati
    Islannin todennäköisesti seuraava pääministeri, Piraattipuolueen Birgitta Jónsdóttir. Kuva: CC BY-SA 2.0 Flickr/pirati

Elämme jännittäviä aikoja. Veroparatiisin asiakkaita paljastaneet Mossack Fonseca -tietovuodot olivat laajuudessaan ennennäkemättömiä. Islannissa tuulee nyt ja kovaa. Paikallisen Edistyspuolueen istuva pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson joutui ensimmäisenä vastaamaan veroparatiiseihin linkitetyistä rahoitusjärjestelyistään medialle. Herran pokeri petti siinä määrin pahasti, että hän marssi ulos asiaa koskevasta haastattelusta: https://www.youtube.com/watch?v=ORlq_zrfWDc .

Tästä alkaa jatkumo. Näen, että Gunnlaugssonilla ei ole enää mitään mahdollisuuksia jatkaa virassaan, vaan maa joutuu järjestämään uudet vaalit. Vaaleissa mm. läpinäkyvyysteemoihin keskittyvä Islannin Piraattipuolue saa nykyisillä 36% kannatuslukemillaan suurimman puolueen paikan ja ennen vuoden 2016 loppua tulemme näkemään maailman ensimmäisen piraattipääministerin. Aika hienoa! Kansainvälisen piraattiliikkeen isän Rick Falkvingen työ voidaan katsoa kantaneen lopullisesti hedelmää.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Mikäli kirjoittajan esittämä skenaario toteutuu, millä tavalla se kirjoittajan mielestä tulee muuttamaan Islannin sisä-, ulko- ja talouspolitiikkaa ja millainen vaikutus sillä on oleva Suomen Piraattipuolueen kannatukseen?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Mikäli kymmenen uutisiin selviää, niin tarjonnee vetoapua PP:lle kuntavaaleihin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Yksi asia on varma, rötösherrat laitetaan kuriin ja hallinnon avoimuutta sekä läpinäkyvyyttä tuodaan joka tasolle. Näkisin, että ulkopoliittisesti Islanti etäyttää itseään jonkin verran sekä idästä että lännestä. Kuten sanottua, Islannin piraattien menestys tuo paljon media-aikaa kuntavaaleja ajatellen myös meille. Samalla se tuo heille suuren vastuun, sillä Islannin piraatteja tullaan käyttämään mittatikkuna ja rinnasteena koko piraattiliikkeelle. Asia on itseasiassa niin tärkeä, että aion matkustaa Islantiin ennenaikaisten parlamenttivaalien kynnyksellä kertomaan huoleni ja neuvoni.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Kansainvälisen piraattiliikkeen isän Rick Falkvingen työ voidaan katsoa kantaneen lopullisesti hedelmää."

Lopulliset päätelmät voidaan tehdä vasta siinä vaiheessa kun nähdään mitä tekijänoikeus- ja patenttilainsäädännölle tapahtuu piraattien noustessa valtaan.

Lakien muuttaminen on se perimmäinen tarkoitus, ei valtaanpääsy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut