Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Varmistus Islannin uusista vaaleista tänään; Piraattipuolueen kannatus 43%

  • Islannin Piraattipuolueen kannatuslukemat 43% povaavat pääministeripaikkaa. Kuva: Fréttablaðið/Stöð 2/Vísir
    Islannin Piraattipuolueen kannatuslukemat 43% povaavat pääministeripaikkaa. Kuva: Fréttablaðið/Stöð 2/Vísir

Islantiin järjestetään ennenaikaiset vaalit. On käymässä aivan kuten kirjoitin pari päivää takaperin. Uusien vaalien ajankohta on kuluvan vuoden syksyllä. Samalla mm. hallinnon avoimuuteen keskittyvä Islannin Piraattipuolue on hurjissa nousukiidossa; kannatuslukemat huitelevat 43%:issa. Tämä povaa puolueelle pääministeripaikkaa syksyllä järjestettävissä ennenaikaisissa vaaleissa. Vaikka vaalien ajankohdasta käydään vielä keskustelua maan parlamentissa tänään klo 10.30, tilanne näyttää piraattien suhteen todellla hyvältä.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuosta tulee mielenkiintoista, jos siitä nyt tulisi se suurinpuolue ja vielä köykäisesti, niin mitä tapahtuu? Minkälaisia päätöksiä tekevät jne.? Itse veikkaan että kansa tulee pettymään tekoihin ja lupauksiin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei sitä tiedä, kun ei ole koskaan ennen ollut hallituksessa mukana Piraattipuoluetta.

Olihan tässä yritetty saada uusi perustuslaki vietyä loppuun asti, se torpattiin.

Lisäksi PP haluaa siirtää valtaa kansalle, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä koko Islannin järjestelmän lävitse.

Suomessa olen jo monta vuotta sitten pettynyt vanhoihin puolueisiin ja enkä nykyään halua äänestää niitä istuvia puolueita.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Halu siirtää valtaa kansalle tekeekin siitä jännittävää.. Mutta epäilen että media/muut puolueet pystyvät torppaamaan tälläiset teot. Joka on todella harmi.
Samaa mieltä kanssasi tuosta vanhoista puolueista. Persutkin muuttivat kantansa kun hallitukseen pääsi, itse odotin heiltä todellista selkärankaa joka ei olisi taipunut. Nyt taitaa olla enää ipu ja piraatti Suomessa jotka voisivat ehkä muuttaa asioita.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Saa nähdä, jos hallintoon valitaan uusi joukko kokemattomia päättäjiä, että mitä tapahtuu.

Suomessa näin on käynyt.

Jälki ei ole ollut Suomessa tähän mennessä hurrattavaa. Ehkäpä Islannissa? Todennäköisempää onnistuminen on, kun päättäjiksi valikoituu ihmisiä, joilla on valmiiksi erinomainen asenne hyvän yhteistyön ja ymmärrys ja tahto koko kansakunnan edun kehittämisestä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Suomessahan on käynyt juuri päinvastoin. Hallitus koostuu (Sipilää lukuunottamatta) käytännössä pelkästään pitkän uran tehneistä ammattipoliitikoista, kuten myös eduskunnan enemmistö. Ei siis suinkaan kokemattomia päättäjiä, vaan valitettavasti erittäin ryvettyneitä päättäjiä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Kyllä hallituksessa on kokemusta yhtäältä ja kokemattomuutta toisaalta.

  • On kyllä liike-elämän kokemusta. Ja kuten nähdään, se ei konvertoidu poliittiseksi kokemukseksi, ainakaan nopeasti.
  • Meillä on hallituksessa kokeneisuutta oppositiossa olosta ja änkyröinnistäkin. Se ei konvertoidu kovinkaan nopeasti yhteistyökykyisyydeksi, kuten on nähty.
  • Meillä on hallituksessa puolueita, joilla on kokeneisuutta puolueena olosta kohtalaisen vähän aikaa. Siksi joukkoon vaikuttaa otetun kohtalaisen sekalaista ja kokematonta väkeä. Kokemukset ulostuloista ovat välillä olleet varsin päräyttäviä. Osalla vaikuttaa olevan tiettyjä haasteita ottaa opikseen, mitä tarkoittaa yhteisten asioiden hoito.
  • Meillä on hallituksessa nopeassa tahdissa omassa puolueessaan rakettina nousseita. Se ei konvertoidu kokemukseksi yhteisten asioiden hoitamisesta.

Ehkäpä tarvitaan myös nöyryyttä tunnustaa, että jokainen meistä tekee virheitä. Ja sitten taitoja reflektoida ja oppia omista ja muidenkin virheistä. En ryvettyneisyydestä tiedä. Jos sitä olisi, niin ryvettyneisyys on erityisen huono juttu, jos sellaisista asioista ei ota opikseen.

Timo Tuovinen

Tuohan tuo tällähetkellä kaikkien maiden piraateille nostetta, mutta jos epäonnistuvat vallankahvassa, niin voi sanoa myös monen maan pirateille hyvästi.

Eero Mattila

Perussuomalaiset on muutospuolue. Perussuomalaisten kannatuksen nousuun kiteytyi suomalaisten halu saada muutos vanhojen puolueiden mandaattipolitiikkaan. Nyt on kansanpuolueella tai piraattipuolueella näytön paikka Suomessakin - uskottavalla politiikalla ja uskottavilla ehdokkailla sekä persujen että muiden puolueiden liikkuvat äänet ovat hyvinkin otettavissa. Toivottavasti syntyy aito ja oikea vaihtoehtoliike - muuten on pakko jättää äänestämättä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut