Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Piraattipuolue palasi takaisin puoluerekisteriin!

  • Piraattipuolue palasi takaisin puoluerekisteriin!

Oikeusministeriö on tänään ilmoittanut Piraattipuolueen merkitsemisestä takaisin puoluerekisteriin. Piraatit keräsivät kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen rekisteröintiin vaadittavat 5000 kannattajakorttia.

Piraattipuolue perustettiin 2008 ja se keskittyy yksilönvapauksien ja kansalaisoikeuksien lisäämiseen, tietoyhteiskunnan kehittämiseen ja holhouksen vastustamiseen. Puolue on vastustanut näkyvästi mm. verkkovakoilua ja Suomessa rehottavaa kiristyskirjebisnestä. Puolueella on kevään kannatusmittauksissa ollut noin 1.3% kannatus. Eduskuntavaaleissa Piraatit saivat 25 000 ääntä nostaen kannatustaan roimasti.

Kuluneet vuodet ovat osoittaneet, että piraateilla on nyt enemmän tilausta kuin koskaan aikaisemmin. Kerta toisensa jälkeen piraattien maalaamat uhkakuvat ovat toteutuneet. Suurimpia uhkia kansalaisten perusoikeuksille Suomessa ovat tällä hetkellä heihin kohdistuva seuranta ja valtion suunnittelema verkkovakoilu. Myös aiemmin laittomia verkkosisältöjä varten perustettua suomalaista Internet-sensuurikoneistoa ollaan virittämässä taisteluun ulkomaisia pokerisaitteja vastaan. Sensuuri on diktatuurien ase, ei länsimaisten demokratioiden. Sensuurivalmiudet onkin lopetettava mitä pikimmin.

Tästä eteenpäin suuntaamme kohti kevään 2017 kunnallisvaaleja, joissa piraatit menevät laskennallisesti läpi useilla paikkakunnilla. Sitä ennen puolue valitsee itselleen uuden puoluehallituksen. Piraattipuolueen puoluekokous pidetään ensi lauantaina (11.6.2016) Lahdessa.

Haluan kiittää vielä kerran kaikkia puolueaktiiveja mahtavasta työstä kannattajakorttikampanjan aikana. Kiitokset kuuluvat myös allekirjoittaneille. Kiitos.

 

Janne Paalijärvi

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Dodi!

Se on nyt sitte kahdet kommunistit ja Viskit ja Piraatit. Väyry yrittää myös. Vieläköhän muita tulossa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Joo. Väyrynen tässä pilaa ulkopuolisten puolueiden mahdollisuutta olemalla entinen ministeri ja kansanedustaja ja puolueen perustaja. Sekoittaa kaikki äänet, joita mitään tietämättömät äänestävät kuitenkin Väyrystä, koska hän on näkynyt telkkarissa, lehdissä ja pitänyt ääntä. Sen puolueen jäsenyyteen kuuluvien oikeudet ovat kyseenalaisia.

Ulkopuolisilla puolueilla ei olisi hätää, jos niillekin maksettaisiin puoluerahaa äänestäneiden lukumäärällä ja äänestys olisi toista luokkaa, jos rahoitus olisi tehty eri tavoin aikoinaan.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Enpä oikein osaa pitää tuota Väyrysen touhua uhkana. :p

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #3

Väyrysen Kansalaispuolue edustaa tämänhetkisen informaation mukaan eri teemoja kuin Piraattipuolue, joten tuskin se ainakaan Piraattipuolueen potentiaalista kannatusta syö.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #4

@3. ja @4.

Ei tässä tosiaankaan tiedetä, että millä tavoin se voisi syödä. Mutta näkisin silti sen uhkana, että nukkuvat äänestäjät saattavat antaa Väyrysen perustamalla puolueelle paljon ääniä oman asemansa ja taustansa vuoksi. Koska Väyrynen on saanut paljon palstatilaa puolueelleen kuin näille ulkopuolisille puolueille.

Tämä herättää samaa sora-ääntä, kun YLE tai muutkin mediat jätättivät ulkopuoliset puolueet huomioimatta.

Minä en tuolle puolueelle anna ääntäni, kun paljon epämääräisyyksiä löytyy ja pitäydyn edelleen parhaana pidetyssä puolueessa, koska heidän aatemaailmansa vastaa lähes täysin omia arvojani. Muissa puolueissa olen melko heikoilla. Enkä haluaisi enää koskaan antaa ääntäni sementoituneille puolueille ääntäni.

EDIT:

Viskipuolue näyttäisi sopivan minulle, mutta en siitä huolimatta haluaisi sotkea äänestyksiä kunta- ja eduskuntaäänestyksissä. Edelleen vastustaisin vanhoja puolueita. Erehdyin viimeisen kerran, kun Keskusta nousi eduskuntaan ja antaessani ääneni heille...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Itsenäisyyspuolueen ääniä ainakin Kansalaispuolue tulee viemään. Tosin Länsi-Median tutkimusten mukaan KP saisikin vain noin prosentin äänistä jos vaalit olisivat nyt. Ja aika vähän on gallupien Muut-ryhmät noussut, vaikka varmasti joktut ovat ilmoitauttuneet Kansalaispuolueen äänestäjiksi.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #6

Ymmärtääkseni IPU ei ole palaamassa puoluerekisteriin. Saatan olla väärässäkin. Pistin niiden facebookkiin tiedustelua että missä vaiheessa keräys on.

Muut on eittämättä noussut suhtellisen vähän, mutta Taloustutkimus on tullut julkisuuteen parikin kertaa kertoen, että Piraatit on nousseet siellä aika kovasti ja muista on lähinnä hajamainintoja ja että Väyrysestä ei ole ollut mitään. Siitä on jo pari kuukautta kuitenkin. Piraateilla on puolet Muut osion 2.5 prosentista uusimpien tietojen mukaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Totta puhut. Se on mielestäni demokratian vastaista että puoluetuki maksetaan sen mukaan kuinka monta edustajaa sillä on Arkadianmäellä. Tuo järjestelmä pidetään yllä verovaroin, myöskin pienpuolueiden kannattajien, ja se on väärin että heidän veroeurojaan käytetään kilpailevien puolueiden tukemiseen ilman heidän hyväksyntää. Ehdottaisin että laskettaisiin mikä on jokaisen veronmaksajan oma osuus koko puoluetukipotista. Vuosittaisen veroilmoituksen yhteydessä jokainen kanslainen saisi sitten ilmoittaa mille puolueelle hänen tukensa suunnattaisiin tulevana vuonna. Tuen saamisen edellytys on rekisteröinti puoluerekisteriin. Samalla se loisi tervettää kilpailua eduskunnassa että pidetään kiinni lupauksista koska muuten lähtee seuraavana vuonna fyrkat jollekin toiselle puolueelle.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Varmasti Itsenäisyyspuolue tekee myös paluun. Muilla viime vaalien jälkeen tippuneilla puolueilla ei liene isoja mahdollisuuksia paluuseen.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Näin se vaan kävi tälle blogille. Keskustelu siirtyi aivan muulle taholle marginaaleihin.

Mielenkiintoista tämä piraattipuolueen uudesti syntyminen.
Toivotan teille onnea ja menestystä, joskin todellinen kannatus tulee vain oikealla ohjelmalla ja kovaa työtä tekemällä. Lisäksi vielä vähän lyhyempiä kehityloikkia.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tiedätkö millainen ohjelma meillä on?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Historian ohjelmasta muistan jotain. Uudesta ei ole kalpeeta aaningia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Onhan se kiva puuhastella, mitään muuta virkaahan tälläkään takiaispuolueella ei ole.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ainakaan ei olla muinaisjäänne. ;)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kunnallisvaaleja ajatellen Piraattipuolueen ja Kansallisen Viskipuolueen kannattanee harkita vaaliliittoa mahdollisimman monessa kunnassa jos ja kun listojen täyttämisessä muuten on hankaluuksia. Menestyksekkäisiin kunnallisvaaleihin tarvitaan niin hurja määrä ehdokkaita, että suuretkin puolueet joutuvat näkemään siinä vaivaa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Ei kait kunnallisvaaleihin muuta kuin tunnettuutta hakemaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut