Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Ainoa ikinä käyttämäni pimeä taksi kuului Taksiliittoon

  • Kuvan taksi ei liity pimeään taksitoimintaan. Kuva CC BY-NC-ND 2.0 Flickr.com/songzhen
    Kuvan taksi ei liity pimeään taksitoimintaan. Kuva CC BY-NC-ND 2.0 Flickr.com/songzhen

Taksiliitto on viime päivinä ollut tapetilla toiminnasta, jossa se keräsi alihankkijan avulla Uber-kuskeista noin 100 kuskin rekisterin. Tällä juridisestikin kyseenalaisella toiminnalla liitto taistelee pimeää taksitarjontaa vastaan. Olen itsekin ottanut kerran elämässäni pimeän taksin. Se kuului Taksiliittoon.

Pari vuotta sitten oli vaalivuosi, ja olin menossa Tapiolasta Kamppiin toimittamaan kampanjointiasioita. Aika oli kortilla, ja vinkkasin itselleni taksin. Rempseä kuski toisesta kaupungista kyseli menosuuntaa. Ihan mukava miekkonen, antoi minun istua vänkärin paikalla. Taksikin oli ihan normaali, Taksiliiton insignioilla varusteltu. Kohteesta selvyyteen päästyämme ja liikkeelle lähdettyämme huomasin, että mittari oli pois päältä. En kehdannut mainita asiasta. Luulin, että tilanteen pystyisi korjaamaan myöhemmin. Matka sujui muuten sinänsä rattoisasti niitä näitä rupatellessa.

Kohteessa Kampissa tuli maksun aika. Kuski totesi "Voi harmi kun ei tullut mittari päälle, no pistetäänkö vaikka 20 euroa?" Totesin että tämähän passaa ja aloin ojentamaan pankkikorttiani. Sitten alkoi kuulua epäröiviä sanoja. "Tämä on nyt vähän vaikea juttu... ei sulla käteistä olisi?", kysyi kuski. Kuin ihmeen kaupalla lompakosta löytyi kaksikymppinen. Maksoin matkan ja astuin pihalle.

Mietin jälkikäteen tilannetta. Olin tahtomattani ja pyytämättäni ottanut pimeän taksin. Luulin aluksi naiivisti, että mittarin käyttämättömyys oli virhe, joka korjattaisiin kohteessa. Näin ei tapahtunut. Kortilla maksaminen ei onnistunut, vaan ainoastaan käteinen kävi. Keksin, että kuski halusi selvästi tienata pihvirahansa vieraassa kaupungissa pimeällä työllä.

Pimeästä taksitoiminnasta on tyypillisesti syytetty muita osapuolia, joten onkin aika huvittavaa, että ainut käyttämäni pimeä taksi kuului Taksiliittoon. Onko tarinalla minkäänlaista opetusta? Varmaan se, että tilaisuus tekee varkaan, taksitoiminnassakin.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sekö se teki taksin pimeäksi, kun ei käyttänyt taksamittaria, renkikuski vain sai rahat isännälle ilmoittamatta.

Olisit ottanut rekisterinumeron ylös ja kannellut verottajalle, myöhäistä on täällä nyt vinkua.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Ihanko aikuisten oikeasti luulet, että rahat vietiin isännälle? Miksei kortti kelvannut? Eiköhän rahat viety pihviravintolan kassalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luehan kommentti ymmärryksen kanssa uudelleen ja uudelleen.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #13

Kyselin ennen kirjoittamista erään toisen taksia ajaneen tyypin mielipidettä asiaan. Tämä taksikuski sanoi, että tässä minun jutussani oli hyvin suurella todennäköisyydellä kyse harmaasta taloudesta kuten kirjoitin. Sinun kannattaisi ottaa oppia viisaammiltasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Sinulta ei sitä viisautta näy löytyvän edes luetunymmärtämisessä, lehan kommentini vielä uudestaan, sillä kirjoitin etteivät rahat menneet isännälle.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #18

Pahoittelut, en lukenut tarpeeksi tarkasti. Taksikuskikaverini mielestä kyseessä on silti suurella todennäköisyydellä harmaa taksitoiminta.

Käyttäjän Jyri-PetriSiljamo kuva
Jyri-Petri Siljamo

Nii, eihän mikään estä uberkuskia tekemästä juuri samaa.... Toisaalta nehän ei maksa veroja jne. tälläkään hetkellä ni....

Käyttäjän TuomasKyhk kuva
Tuomas Käyhkö

En usko sanaakaan tuosta sadusta.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

On ymmärrettävää, että oman maailmankuvan vastainen totuus tekee kipeää ja aiheuttaa pahaa kognitiivista dissonanssia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tässä asiassa olen samaamieltä kanssasi !

Käyttäjän JarkkoNieminen1 kuva
Jarkko Nieminen

Nyt taisi Paalijärveltä lipsahtaa sammakko suusta, eli oikea kunnon vanhanajan satu.
Miten ihmeessä aikuinen ihminen alistuu keksimään moista?
Toki kerrottu tarina voi pitää paikkaansa, mutta miten ihmeessä näin on käynyt vahvasti nykyistä taksilakia vastustavalle henkilölle?
Ei tietenkään ole, sillä koko tarina on täysin keksitty.

Tämän jälkeen on helppo epäillä tämän kaverin kirjoittamia blogeja, sillä ikuisen paskanpuhujan leima on nyt lyöty - ja suoraan otsaan!

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Kyseessä on ei ole tarina vaan tosijuttu. Se, että näin on tapahtunut juuri minulle, se ei ole minun syyni. Se on sen "oikean" ja "laillisen" taksikuskin vika, joka halusi tehdä pimeät lisätienestit vieraassa kaupungissa. Joskus totuus tekee kipeää. Paskanpuhujan leima minuun ei tartu ainakaan sinun leimasimestasi.

Käyttäjän JarkkoNieminen1 kuva
Jarkko Nieminen

Pahoitteluni leimasta jonka ihan itse otsaasi löit. Pysy totuudessa ja vältä sadut sekä paskanpuhuminen seuraavat kaksi vuotta, niin ehkä synninpäästö on palkintona.

Hyvää joulua ja totuudentäyteistä uutta vuotta!

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #9

Se, että sekava taksiliittouskovainen ei hyväksy totuutta ei ole minulle suurikaan ongelma.

Käyttäjän JarkkoNieminen1 kuva
Jarkko Nieminen Vastaus kommenttiin #10

En ole taksiliittouskovainen, mutta haistan paskanpuhujat kyllä ja kaukaa.
Todistamisen taakka on valitettavasti sinulla itselläsi, vaan faktoja ei taida löytyä?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #14

Kaikki todisteet vei valitettavasti "oikea" taksikuski mukanaan. Rikkoi siinä myös lakia, sillä lain mukaan kuitti on tarjottava pyytämättä. Ei tarjottu.

Minulle on ihan ok, että olet taksiliittouskovainen, mutta mitäs jos harrastaisit uskontoasi jollain muulla nettipalstalla? Täällä yritetään pysyä asiassa.

Käyttäjän JarkkoNieminen1 kuva
Jarkko Nieminen Vastaus kommenttiin #17

Kuten sanoin en ole minkään liiton uskovainen. Valheet haistan kyllä.
Eiköhän tämän blokin satu paljastunut jo kaikille muillekin?
Ainoa tarinan uskonut löytyy piraattien riveistä

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #22

Tyypillistä taksiliittouskovaisten logiikkaa: "Oikea" taksi on erehtymätön kuin Jumala, eikä kykene tekemään mitään väärää missään muodossa ikinä. Miten ihminen pääsee tuommoiseen tilanteeseen? Tässä olisi psykologeille selvittelemistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Eihän kaikki lailliset taksitkaan kuulu Taksiliittoon.

Käyttäjän Jukka-PekkaKukkonen kuva
Jukka-Pekka Kukkonen

Mitä ihmettä mä juuri luin?

Kuka tämä Paalijärvi on? Oletko kenties 15-vuotias kakara, joka on saanut isältä luvan käyttää nettiä? Kirjoitus on ainakin sitä tasoa. Sillä aikuinen ihminen ei alentuisi tällaiseen satuiluun ja suoranaiseen valehteluun.

Oletko siis tosissasi ja onko sinulla kaikki hyvin? Joulunaika, kun saattaa masentaa joitakin ihmisiä, jotka sen jälkeen saattavat hakea huomiota kyseenalaisin keinoin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

"Mitä ihmettä mä juuri luin?"

Todennäköisesti luit tapahtumakuvauksen "oikeasta" ja "laillisesta" taksista, joka halusi tehdä pimeää lisätienestiä vieraassa kaupungissa.

"Kuka tämä Paalijärvi on? Oletko kenties 15-vuotias kakara, joka on saanut isältä luvan käyttää nettiä? Kirjoitus on ainakin sitä tasoa. Sillä aikuinen ihminen ei alentuisi tällaiseen satuiluun ja suoranaiseen valehteluun."

En minä tarvitse lupaa netinkäyttöön. Netti tarvitsee luvan minun käyttööni. Yhtään valhetta tästä kirjoituksesta ei löydy.

"Oletko siis tosissasi ja onko sinulla kaikki hyvin? Joulunaika, kun saattaa masentaa joitakin ihmisiä, jotka sen jälkeen saattavat hakea huomiota kyseenalaisin keinoin."

Huomio ei minua kiinnosta, ainoastaan totuus.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Eivät kyllä kovin positiivista kuvaa anna taksialasta nämä aggressiiviset kommentit. Muistuttavat fundamentalistisia saarnaajia, jotka kieltävät kategorisesti kaiken kielteisen informaation omasta lahkostaan.

Käyttäjän JarkkoNieminen1 kuva
Jarkko Nieminen

Höpö höpö. Tekstihän on kuin jostain mvlehdestä vailla minkäänlaista totuuspohjaa.
Kunhan kirjoitellaan satuja. Tutustu Paalijärven aikaisempiin kirjoituksiin ja kaverin teeseihin yleensäkin, niin sinäkin huomaat olevasi samaa mieltä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minua tosi ihmetyttä ettei ole lukenut kommenttiani, jossa totesin etteivä Paalijärven maksamat rahat ole päätyneet luvallisen taksin omistajalle.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Pahoittelut, en lukenut tarpeeksi tarkasti aikaisemmin. Taksikuskikaverini mielestä kyseessä on silti suurella todennäköisyydellä harmaa tai pimeä taksitoiminta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut