Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Espoon valtuuston neuvottelutoimikunnan kokous 5.6.2017

  • Espoon valtuuston lähetykset on tehty Flashilla. Testeissämme ne eivät toimineet käyttämillämme iPhonella tai Androidilla.
    Espoon valtuuston lähetykset on tehty Flashilla. Testeissämme ne eivät toimineet käyttämillämme iPhonella tai Androidilla.
  • Kirjoitusvirhe muutti hassulla tavalla valtuustoaloitteen vastauksen merkityksen.
    Kirjoitusvirhe muutti hassulla tavalla valtuustoaloitteen vastauksen merkityksen.

Olin eilen 5.6.2017 Espoon kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunnan kokouksessa. Tämä toimikunta kokoontuu ennen valtuuston kokouksia. Siellä haistellaan hieman eri valtuustoryhmien mielipiteitä tulevista kokousasioista. Olin tuuraamassa hyvin lomansa ansainnutta Liberaalien Juhani Kähärää. Toin kokouksessa esille kaksi asiaa.

Avoimen lähdekoodin ratkaisuja ja saavutettavuutta valtuustolähetyksiin

Ensin tärkeimpänä valtuustoaloite valtuustolähetysten teknisen tason parantamisesta. Kiinnitin huomiota kohtaan "Kokousten webcastingit sekä videotallenteet ovat jatkossakin katsottavissa linkin välityksellä internetin kautta yleisimmin käytetyillä selaimilla ja mobiililaitteilla.". Testautin asian parin tuttavan avulla. Koska webcasting-järjestelmä toimii Flash-teknologialla, sitä ei saatu auki esim. iPhonella tai käytetyllä Android-puhelimella. Mainitsin myös, että vastausmuotoilu on hieman totuudenvastainen ja että tulevaisuudessa pitäisi pyrkiä käyttämään Open Source -pohjaisia lähetysratkaisuja. Kuulin hyväksyviä hymähtelyjä ja asiat merkittiin tiedoksi eteenpäin kilpailutukseen.

Kirjoitusvirhe ja seuraava kokous

Toinen puheenvuoroasiani koski valtuustoaloitetta konserniohjeen päivittämisestä. Alkuperäisessä kaupunginhallituksen vastauksessa oli muotoilu "Konserniohje täydentää muita Espoo-konsernissa hyväksyttyjä toimintaperiaatteita ja poliitikkoja." Totesin että tässä on varmaan kirjoitusvirhe, sillä eihän tässä nyt poliitikkoja(ihmisiä) olla täydentämässä, vaan politiikkoja(toimintatapoja). Asia todettiin kirjoitusvirheeksi ja sain kiitosta tarkkaavaisuudesta.

Valtuuston varsinainen kokous on ensi viikolla. Siihen osallistuu näillänäkymin Juhani Kähärä. Asialistalla on myös paljon keskustelua hankehistoriansa aikana herättänyt Kalajärvenkallion kaava-asia.

 

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Esimerkiksi olen aiemmin valittanut YLE:lle, että ettei omat kännykät WP8.1 ja W10 -käyttiksillä näy mitään videoita kun pyytää asentamaan flashin vaan pitää olla HTML5-pohjainen.

YLE vastasikin, että tekijänoikeussyistä he eivät voi siirtyä HTML5:een kesken neuvotteluiden. Tosi pitkään sai odottaa kunnes vihdoin siirryttiin. Eikä aikaakaan ole mennyt kuin kaksi vuotta.

Koko Suomen pitäisi siirtyä mahdollisimman vähän softariippuvaisuuksista oleviin ja joka toimii missä vain laitteissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut