Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Tullin Sipulikanava-tiedote suomeksi

  • Kuva casen esitutkintamateriaalien joukosta. Sipulikanavan kanssa tälläkään kuvalla ei sinänsä ole mitään tekemistä.
    Kuva casen esitutkintamateriaalien joukosta. Sipulikanavan kanssa tälläkään kuvalla ei sinänsä ole mitään tekemistä.

Tulli on tänään tiedottanut Sipulikanava-nettifoorumin sulkemisesta. Tullin virallinen tiedote löytyy täältä. Koska tiedote on vaikealukuinen, olen kääntänyt sen alle suomeksi.

 

Tullin tiedote alkaa

Yksityishenkilöt ostivat ja myivät huumeita Sipulikanava-nettifoorumilla. Jarnohan se sit jossain vaiheessa veti ässän hihastaan ja kekkas, että mehän voidaan ottaa foorumin ylläpitäjä kiinni! Ovelasti vielä syytettiin ylläpitäjää henkilöiden keskinäisistä huumekaupoista. Hyvä tuli!

Tullin tiedote päättyy

 

Vakavammin puhuen: Tullin propagandakoneisto on mielenkiintoinen. Median käyttöön tehdään dramaattisia takavarikkovideoita. Myös hämäriä kuvia on tyrkyllä. Samalla syytettyä itseään kovistellaan olemaan julkaisematta esitutkintamateriaalia, jota on muuten 15000 sivua. Kyllä, viisitoistatuhatta. Mediat ovat nähtävästi julkistaneet tullin propagandapläjäyksen ihan sellaisenaan vailla kritiikin häivääkään, sillä kukaan ei käy läpi 15000 sivua materiaalia parissa päivässä. Helppo uutisointi toimittajalle. Ei tarvitse painaa kuin ctrl-c ja ctrl-v.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Tullin itsekehuisesta "tiedotteesta" maailmalle saa käsityksen, että nyt sitten on loppunut huumevälitys netissä ja kiitos heille.

Osaan kertoa tullin sakille, että olette joko lapsellisen matalalla käsityskyvyssänne, tai valehtelette tahallanne. Netin kautta saa nyt helpommin kamaa, kun pari vuotta sitten.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toimittajat ovat niin poliisin kuin tullinkin talutusnuorassa mitä tulee uutisointiin huumeista. Usein jutut ovat suoraan viranomaisen suusta, ilman että toimittaja tekisi mitään taustatyötä tai esittäisi mitään kritiikkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut