Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Wikipedia: Suomalaiset, kampanjoikaa tekijänoikeusdirektiiviä vastaan!

  • Wikipedian ilmoitus suomalaisille
    Wikipedian ilmoitus suomalaisille

Netissä toimivan ilmaisen Wikipedia-tietosanakirjan englanninkieliseen versioon on ilmaantunut oheinen ilmoitus, jossa pyydetään myös suomalaisia vastustamaan EU:n tekijänoikeusdirektiiviä. Mikäli direktiivi menee läpi sellaisenaan, se voisi vaikuttaa todella pahalla tavalla nykyiseen Internetin vapaaseen luonteeseen EU:n alueella. Myös Wikipedian käytön pelätään vaarantuvan pahasti. Wikipedia pyytääkin olemaan asiasta yhteydessä europarlamenttiedustajiin Change Copyright -sivuston ohjeiden avulla.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Tämä on asia josta EU:n pitää hakea oppi kantapään kautta.

"Tästä nähtiin esimerkki jo vuonna 2007, kun belgialaiset lehtitalot hermostuivat Googlelle ja saivat oikeuden päätöksen, joka kielsi Googlea näyttämästä belgialaisia uutisia ilman maksua. No Google ei maksanut vaan poisti koko maan uutiset indeksoinnistaan. Näiden vierailijamäärät romahtivat ja lopulta he sopivat Googlen kanssa, että heidänkin uutisiaan saa näyttää."

Mielestäni siis se kuuluisa ruskea pitää tuulettimen kautta levittyä seinälle että EU:n tollot tajuavat virheensä, tätä kautta äänestäjät ymmärtävät äänestää muita edustamaan kuin nykyisiä toheloita, koko EU:n alueella.

Veikkaan että harmi yksityishenkilöille jää lyhytaikaiseksi kun esim. mediatalot Suomessakin joutuvat toimimaan Belgialaisten tavoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut