Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Hedman Partners pelottelee uudella kirjemuotoilulla ja prosessiosoitteella

  • Hedman Partners pelottelee uudessa kirjemuotoilussa mm. prosessiosoitteella
    Hedman Partners pelottelee uudessa kirjemuotoilussa mm. prosessiosoitteella

Kiristyskirjebisneksestä tuttu Hedman Partners -kollektiivi on muuttanut kirjeidensä muotoiluja. Parin kuukauden ajan ihmiset ovat saaneet kirjeitä, joissa väitetään kiristyksen kohteen "asian etenevän jatkotoimiin". Uutena ja ihmisiä pelottaneena muotoiluna kirjeestä löytyy tekstipätkä, jossa kerrotaan pyynnöstä toimittaa puolustusasianajajan yhteystiedot jatkotoimenpiteiden prosessiosoitteeksi. Kokonaisuudessaan kappale kuuluu seuraavasti:

"Mikäli olette antanut oikeudelliselle avustajalle toimeksiannon x.x.x päivätyssä kirjessä kehottamallamme tavalla, pyydämme toimittamaan avustajanne yhteystiedot prosessiosoitteeksi jatkotoimenpiteille. Mikäli ette ole vielä keskustellut oikeudellisen avustajan kanssa, kehotamme kääntymään asianajajan tai muun oikeudellisen avustajan puoleen omien etujenne varmistamiseksi."

Analysoituani lukuisia saamiani kirjeitä minusta tuntuu siltä, että kyseessä on pelkästään kiristyksen seuraava taso eikä varsinaisesti mitään muuta. Varma en tietenkään voi olla, mutta perustan johtopäätökseni siihen, että näitä samoja kirjemuotoiluja menee selkeästi syyttömille ihmisille.

Jos Hedman Partners olisi tehnyt minkäänlaista taustatutkimusta, se ei missään nimessä veisi epävarmoja asioita eteenpäin. Koska täysin selkeästi syyttömät ihmiset saavat näitä prosessiosoitteella pelottelevia kirjeitä, on mielestäni ilmeistä, että kyseessä on nimenomaan pelkkä pelottelu, eikä tapauksia ole oikeasti viety "jatkotoimiin". Jokainen tapaus on luonnollisesti erilainen, mutta pääpiirteissään homma vaikuttaa edellä kuvatulta.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tuohon lisäksi voisi laittaa H&P:n käsittämättömän lauseen: "Lisäksi tämä kirje katkaisee tekijänoikeuslakiin perustuvan hyvityksen ja korvauksen vanhentumisen."

Se ei edelleenkään ole lasku vaan ehdotus hyvitysmaksuun ja mitään sopimuksia ei ole olemassa eikä he voi tuolla tavalla laittaa kirjeeseen.

Muuten he voisivat tehtailla kirjeitä hamaan loppuun asti.

Asianajajaliiton valvontalautakunta on jo antanut huomautuksia Hatanmaalle ja ne tiedot löytyy täältä: http://www.ritvapuolakka.fi/440127963

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Kappas, viimeinkin jotain positiivista valvontalautakunnalta

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Hatanmaan katsotaan menetelleen hyvän asianajajatavan vastaisesti käyttäessään yhteystietoja tekijänoikeuslaissa ja markkinaoikeuden ratkaisussa määrätyn vastaisesti." http://123userdocs.s3-website-eu-west-1.amazonaws....

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuo vanhentumishöpötys on täyttä skeidaa. Pelkällä kirjeilmoituksella ei tämmöistä voi tehdä, vaan siitä pitää olla oikeuden päätös. Asianajajaliiton valvontalautakin puhuu saatavasta ja tästä olen informoinut markkinaoikeutta, jotta laittavat tuleviin päätöksiinsä merkinnän vanhentumisajoista.

Tuossa on luettavaksi tämä ns. viides kirje kokonaisuudessaan http://www.ritvapuolakka.fi/438883976 ja ns. kuudes kirje löytyy tuolta. http://www.ritvapuolakka.fi/440208427

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #7
Juha Hämäläinen

Suomessa ei ole mitään velvoitetta eikä tarvetta edes vastata asianajotoimiston kirjeeseen, jos esitetty asia ei ole totta. On fiksua saattaa aiheetta syyttävä osapuoli maksamaan mahdollisimman paljon oikeuskuluja jutun hävittyään. Vasta oikeuteen haastettaessa on vastattava tuomioistuimen edustajille.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Lisäksi sillä ei ole käytännössä merkitystä, että vastaako tuonne jotain. Tiedän syyttömiä henkilöitä, jotka ovat todistelleet syyttömyyttään kymmenien sähköpostiviestien voimin. Mikään ei mene jakeluun. Kirjeen saaja on HP:lle syyllinen varmaan kuolleenakin. Radiohiljaisuus on mielestäni demograFiatasolla paras ratkaisu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näillä kirjeillä antavat kuvaa, että olisi joku vastaamisvelvollisuus, jota ei ole. Tyypillistä kalastelua, johon ei pidä langeta, koska näillä ei ole tietoa todellisesta tekijästä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mitähän tykkäisivät jos tuollaiseen vastaisi viestillä jossa tilinumero ilmoitus, että loppulasku maksetaan tuonne viestillä nönnönnöö, ajankäytöstä laskutetaan 200€/h ja 50€ jokainen yhteydenotto yritys millä tahansa viestintävälineellä. Lähettämällä aiemmin lähetyn kaltaista roskapostia hyväksyt sopimuksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut