Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Piraattien euroedustajan sensuuria kritisoiva teksti sensuroitiin Googlesta

  • Piraattipuolueen saksalaisen euroedustaja Julia Redan poliittinen kirjoitus oli sensuroituna Googlesta
    Piraattipuolueen saksalaisen euroedustaja Julia Redan poliittinen kirjoitus oli sensuroituna Googlesta
  • Googlelle toimitetun epätarkan/vihamielisen poistopyynnön sisältöä
    Googlelle toimitetun epätarkan/vihamielisen poistopyynnön sisältöä

Saksan piraattipuolueen europarlamenttiedustaja Julia Redalle tapahtui kummia. Hänen Internet-sensuuria kritisoiva tekstinsä nimittäin sensuroitiin Googlesta. Teksti liittyy EU:n kiisteltyyn tekijänoikeusdirektiiviin, jonka on pelätty pykäävän tekijänoikeuden varjolla ennakkosensuurimaista koneistoa Internet-palveluihin.

Redan teksti kutsui ihmisiä vastustamaan suunnitellun EU:n tekijänoikeusdirektiivin artiklaa 13. Direktiivin sensuuribottivaatimus tarkoittaa sitä, että suuret nettipalvelut joutuisivat tarkistamaan ennalta, mikäli esim. jokin käyttäjän palveluun lataama kuva tai video olisi tekijänoikeudella suojattu. Suojatun median lataaminen epäonnistuisi. (Lisää Arto Lampilalta)

Sensuurijärjestelmän huonoudesta

Kuvailtu järjestelmä olisi suuri kuluerä, mutta siinä on myös muita ongelmia. Lain pakottamana tällainen mekanismi olisi ennakkosensuuria. Lisäksi, kuten Julia Redan esimerkistä näimme, erilaisen sisällöntunnistusjärjestelmät voivat olla hyvin epätarkkoja. Tai vaihtoehtona edelliselle, niitä voidaan käyttää poliittisten vastustajien sensuuriin ihan tahallisesti (tsekkaa tästä sensuuriyrityksen vihamielinen poistopyyntö Googlelle; se sisältää muitakin mielenkiintoisia osoitteita kuin Redan kirjoituksen). On selvää, että vaatimukset linkkiverosta ja sensuuriboteista eivät saa mennä läpi.

Mielenilmaus vapaan Internetin puolesta

On aika toimia. Open Knowledge Finland ry, Electronic Frontier Finland - Effi ry ja Piraattipuolue kutsuvatkin kaikkia vapaasta tiedonvälityksestä, ilmaisun- ja sananvapaudesta sekä Internetin tulevaisuudesta kiinnostuneita yli organisaatio- ja  puoluerajojen osallistumaan mielenilmaukseen. Tilaisuus järjestetään Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 26.8.2018 klo 12.00. Tapahtuman Facebook-eventti: https://www.facebook.com/events/380275895840211/

Tervetuloa!

 

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tänne on turha kirjoittaa näistä tosiasoista nämä täällä kun elävät jossakin vuosikymmeniä vanhassa menneisyydessä,tai sitten kookomus-keskusta hallituksen venäjäviha-rasismi-vihapuhe eu-politiikan heille antamassa sensuuria edesauttavassa landiassaan.Tästä on jo vuosia sitten 2015 eu:ssa tuli laki ennakkosensuurin sallivasta sensuurista jota noudattaa facebook ,google jne.

Kun ei ole näille oikea henkilö siitä kertomaan,ei näiden agressiivista puolustusmekanismia ylitä mitkään faktat.Laki hyväksyttiin jo ja asia on vanha siltä osin että tästäkin on kirjoituksia ollut jo kauan aikaa kuten eu sensuurista muustakin.Se ettei propagantatuutit yle ja verovaroilla tuettavat mtv jne.ihmisille kerro mitä eu-kolhoosissa tapahtuu,on taas aivan samasta syystä.Saksassa on sensuuri koskenut valtamediaa jo kauna sitten,ihan Merkelin käskystä.

https://juliareda.eu/eu-copyright-reform/censorshi...

https://www.infowars.com/eu-votes-for-memes-ban-an...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU VOTES FOR MEMES BAN AND CENSORSHIP MACHINES — WHAT NOW?
The European Parliament Committee on Legal Affairs just voted ‘yes’ on highly controversial new Copyright Reform
The Next Web - JUNE 20, 2018
EU Votes For Memes Ban And Censorship Machines — What Now?

The European Parliament Committee on Legal Affairs just voted ‘yes’ on highly controversial parts of the EU’s new Copyright Reform. The controversial articles — 11 and 13 — effectively establish link tax, censorship machines, and ban memes.

There was heavy resistance to the contested articles from internet activists, lobbyists, and members of European Parliament (MEPs), but all was for nought and the articles passed with a 13:12 and 15:10 majority.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vähemmän aggressiivisesti käyttäjätietoja keräävillä hakukoneilla ilmeisesti löytyy:

https://duckduckgo.com

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Linkkivero ja propagandantorjunta: EU:n kuolemantuomiot kritiikille ja vaihtoehtomedialle

Ennakkosensuuri käyttöön EU:ssa
EU pyrkii kaventamaan sanan- ja mielipiteenvapauden rajoja uuden teknologian mahdollistamin keinoin.

https://vastavalkea.fi/2016/12/13/linkkivero-propa...

https://vastavalkea.fi/2017/10/08/ennakkosensuuri-...

Se ettei ns.valtamediassa ikinä uutiskynnys ylity,johtuu juuri näiden sensuuria kannattavien toiminnasta,jossa eu-politiikoiden keksimä "vihapuhe-rasismi" öyhötys
vie kaiken tilan järkeviltä uutisilta ja ihmisiltä,medialta,jossa totuus ja faktat tulevat ilmi.

Kohta on taas "persu"politiikaksi nimittelijät ynm.rasismia joka paikassa näkevät peukuttamassa toisiaan,kun ensimmäinen keksii tämänkin sensuurifaktan olemassaolon kieltää,ja toteaa sen persujen keksinnöksi jolla yritetään vain estää hallitusta eli kokoomusta-keskustaa ja apulaisiaan eli eu:ta toimimasta "oikein".Vaientaminen ,pakot,uhkailu, kun on näille sitä eu ihanuutta ja demokratiaa.

Eiköhän sieltä kohta pomppaa taas joku yleasiantuntijatoimittaja(sopivaksi katsottu pelle) tmv.vaatimaan rangaistuksia ja korvauksia kun faktoja löydään pöytään,ne kun eivät sovi näiden verorahoilla huutelevien poliitikoiden suunnitelmiin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tässähän on kyse siitä, että aiotaan laajentaa enemmän koskemaan muita sivustoja ja tarkastelemaan ennakkoon. Tuollainen tappaa pienemmät sivustot ja lopulta vain valtamedia rahoineen kykenee.

Ei vetele sensuurilait. Ihan tarkoituksellista se on varmaan valtamedioiden lobbaamat toiveet.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ennakkosensuuri ei kuulosta hyvältä. Toki sitä perustellaan hyvällä syyllä, eli tekijänoikeuksilla.
En havainnut blogissa vastaehdotusta tekijänoikeuksien kannalta. Pitäisikö maksut kerätä jotenkin sakottamalla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut