Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Mustasaarelaiset tänään vaaliuurnille kuntaliitoksesta Vaasan kanssa

  • Kuntaliitoksen neuvoa-antava kansanäänestyksen asiapapereita mukaanlukien kirjeäänestyksen tilbehörit
    Kuntaliitoksen neuvoa-antava kansanäänestyksen asiapapereita mukaanlukien kirjeäänestyksen tilbehörit

Mustasaaressa äänestetään tänään sunnuntaina 17.3.2019 kuntaliitoksesta Vaasan kanssa. Äänestys on neuvoa-antava. Ennustan murskavoittoa itsenäisyyden kannattajille. Ennustan myös äärimmäisen korkeaa äänestysprosenttia.

Olen analysoinut harmillisen vähän kuntaliitosprosessia. Uusperhe-elämä ja oman yrityksen käynnistäminen on pitänyt viime aikoina kiireisenä. Asiasta kuitenkin liikkuu jos jonkinlaisia tietoja. Huhujen mukaan eräs hakristava tekijä on Vaasan kaupungin huono taloudellinen tilanne. Mikäli kuntaliitos tapahtuisi, Vaasa saisi (edelleen huhujen mukaan) lisäaikaa järjestää taloutensa kuntoon.

Kuntaliitospuuhasteluissa on syyllistetty jarruttajia myös kuuluisasta Vaasan sairaalan laajan päivystyksen menettämisestä. Kuulemma isommalla kaupungin väestömäärällä päivystys olisi pysynyt Vaasassa. Ehkä, tai sitten ei. Vaikea sanoa.

Mahdollisuus kirjeäänestykseen

Huomasin hämmästyksekseni, että näissä vaaleissa on mahdollista äänestää myös kirjeitse. Perinteisen vaali-ilmoituksen mukana on toimitettu kaikki tilbehörit, joiden avulla ääni liikkuu postin välityksellä. Mielenkiintoista. Pitää vaalien jälkeen vähän seurailla statistiikkoja aiheesta.

Oma kanta

Kuten sanottua, en tiedä asiasta kaikkia taustoja, joten äänestyspäätöksen tekeminen on ollut aika vaikeaa. Itse taidan kuitenkin kallistua kannalle, jossa kuntaliitosta odotettaisiin pari vuotta ja katsottaisiin miten Vaasa saa talouttaan kuntoon. Virallisen äänestysmahdollisuudet ovat Kyllä, Ei ja En ota kantaa. Huomenna käyn todennäköisesti siis henkilökohtaisesti uurnilla ruksimassa Ei:n lappuun ja katson mitä siitä seuraa.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/eduskuntavaalit2019/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut