Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

MTV3:n verokysymyksen vaalikonetulkinta näyttää olevan täysin päin seiniä

  • Lista, joka valheellisesti(?) kertoo Piraattipuolueen ehdokkaista vain kahden vastanneen.
    Lista, joka valheellisesti(?) kertoo Piraattipuolueen ehdokkaista vain kahden vastanneen.
  • Kaikki kuvassa näkyvät henkilöt ovat vastanneet kysymykseen. Jo tässä heitä on 3. Miksi listavastauksia on 2?
    Kaikki kuvassa näkyvät henkilöt ovat vastanneet kysymykseen. Jo tässä heitä on 3. Miksi listavastauksia on 2?

Mitähän ihmettä MTV3:lla oikein tapahtuu? Siellä julkaistiin eilen uutinen (linkki), jossa kerrottiin puolueiden suhtautumisesta kysymykseen "Kokonaisveroastetta pitäisi edelleen laskea". Mutta jotain hemmetin hämärää on vaalikoneeseen tai juttuun mennyt, ne eivät nimittäin näytä pitävän paikkaansa ollenkaan!

Katsokaapa vastaajien lukumäärää. Piraattipuolueesta on 2 vastaajaa. Tarkistin vaalikoneesta ja Piraateilta on esimerkiksi Uudeltamaalta viitisentoista vastaajaa, joista kaikki on vastanneet kysymykseen jotain. Miten ihmeessä listalla voi näkyä Piraateilta vain 2 vastaajaa? Vielä suurempi kysymysmerkki on Liberaalipuolue, jonka vastauksia ei ole otettu listalle ollenkaan. Veikkaan, että sieltä olisi tullut eniten veronalennushaluisia. Todella surullinen kämmi mediatalolta.

No eipä ole ensimmäinen kerta kun maikkarilla sekoillaan vallikoneiden kanssa. Kirjoitin tämän 8 vuotta takaperin: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61292-vaalikoneiden-valta . Vaaliasioista uutisoidessa pitäisi olla aivan täydellisen tarkkana! Vaikeaa näyttää kuitenkin olevan. Toivottavasti asia selviää.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/eduskuntavaalit2019/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Teemme valituksen JSN:ään, vaikka kyseessä olisikin vahinko. Uutinen olisi juuri sellainen jossa Liberaalipuolue ja myös Piraattipuolue olisivat voineet näkyä, mutta nyt ääni on vaimennettu.

Käyttäjän tonisepperi kuva
Toni Sepperi
Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Ei ole muuta kuin että pyydätte selvitystä. Itse ihmettelen Nato teeman nostoa vaalien alla ja uhkakuvien luomista. Ilmeisesti tarkoitus on ilmastonmuutos paniikissa ajaa suomi Liittovaltion syliin ja Natoon. Kuten sen Presidentti ilmaisi. Kaikki mitä voidaan saada Isäntämaa sopimuksen kautta ovat jo lähes samat kuin Naton Täysi jäsenyys. Ihan sama mallia oli Euroopan unionin liittyminen ja Euroon liittymisen sinetöinti. Ongelmana on että Euroopan unioni ei kehity. En halua vaaleista mielikuva vaaleja. On isoja asioita joista ei puhuta. Ja mediat vaimentaa keskustelun niistä.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Media päättää mistä puhutaan. Puolueet siinä turhaan pullikoivat. Kärjekkäät ehdokkaat korkeintaan vaimennetaan. Suomessa on vain pieni sallittu oppositio, puheenaiheet kuplan ulkopuolelta kielletään.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Nyt on tullut tämmönen:

"Juttua korjattu 27.3. kello 13.31: Taulukkoon korjattu Liberaalipuolueen, Feministipuolueen ja Piraattipuolueen arvot, jotka olivat virheelliset koodausvirheen vuoksi."

Tosin tällä hetkellä listalla on erillisinä entryinä Feministinen puolue ja Feministipuolue... :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut