Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Valtio oman rahankeräyslakinsa hampaissa, ei saa julkaista tilinumeroa

  • Valtiokonttori kertoo, että se ei voi julkaista tilinumeroaan netissä
    Valtiokonttori kertoo, että se ei voi julkaista tilinumeroaan netissä

Nyt olen nähnyt kaiken. Valtio on joutunut oman rahankeräyslakinsa hampaisiin. Valtikokonttorilta kysyttiin tänään Twitterissä, miten valtiolle voi lahjoittaa rahaa vapaaehtoisesti. Valtiokonttorin vastaus oli todella hämmentävä. Konttori ei voi julkaista tilinumeroaan netissä Suomen rahankeräyslain mukaan :D

Koko vastaus kuuluu:

"Valtiolle voi lahjoittaa oma-aloitteisesti. Emme voi ilmoittaa tilinumeroa julkisesti, esimerkiksi Twitterissä tai verkkosivuilla, koska valtio ei voi lain mukaan saada rahankeräyslupaa tai järjestää rahankeräyksiä. Tilinumeroa voi kysyä Valtiokonttorista."

Jos jopa Suomen valtio on ongelmissa johtuen jonnekin tsaarin ajoille jämähtäneestä rahankeräyslaista, niin eikö olisi jo aika pistää laki remonttiin? Samalla voitaisiin mahdollistaa täysimääräisesti digiajan joukkorahoitusmahdollisuudet ja lopettaa esimerkiksi Wikipedian ja muiden vastaavien palveluiden sekä rehellisten ihmisten häirintä asian tiimoilta.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ei kait tuo ole vaikeaa? Käyttää tilinumerona omaa tiliään, johon tekee tilisiirron kaupasta itseltään itselleen, jonka ALV:n sitten tilittää verottajalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tilinumeron saa Valtiokonttorista.

Tätä tiedustellessaan kansalainen saa pienen hetken lisäaikaa tullakseen järkiinsä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jokainen tietää tilinumeron, jonne lisäverot maksetaan. Eikös se käy joka tapauksessa.

Markus Mikkolainen

Luulis että ne pankkiyhteystiedot vois julkaista jossei kerjää rahaa samalla. mutta pojat. polkastaanko äkkiä valtiolle semmonen palvelu jossa voi itselaskuttaa itseään valtion hyväksi ja saa nimensä webbisivulle summan viereen. Kutsutaan sitä palvelun myymiseksi niin se ei ole keräys. =D

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Itselläni on yleishyödyllinen yhdistys. Tällä hetkellä rahankeräyslupa eli pari hunttia, on iso kuluerä.

Olisi hyvä jos luovuttaisiin rahankeräysluvan maksullisuudesta, ja sen saisi automaattisesti kun on eka maksanut yhdistyksen rekisteröinnin.

Rahankeräyslupa voisi olla sitten vain yleishyödyllisillä yhdistyksellä ja voittoa tavoittelevilla yhdistyksillä voisi säilyä rahankeruuluvan maksullisuus.

Ei mikään iso lakimuutos tämäkään.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

En pitkään oikein ymmärtänyt miten pöhköjä pieniä valuvikoja sinne sun tänne byroslaviaamme on muodostunut. Muutaman vuoden asuminen maahanmuuttajan kanssa avasi kyllä silmäni. Olisi ihan tervettä saada nämä tehottomat pykälät ja käytännöt kuuseen, jos ei muuta niin valtiontalouden nimissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut