Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Jos persujen lakialoite olisi mennyt läpi, Husulla ei olisi mitään hätää

  • Kuvakaappaus persujen lakiehdotuksesta
    Kuvakaappaus persujen lakiehdotuksesta

Suomesta ei todennäköisesti löydy some-käyttäjää, joka ei olisi kuullut demarien kaupunginvaltuutettu Abdiraham "Husu" Husseinista. Hussein haukkui twitterissä kaikkia persujen äänestäjiä ja kannattajia rasisteiksi. Perussuomalaisten Jouni Kotiaho teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Kiitän vilpittömästi Husua tapahtuneesta, sillä pääsemme tästä hienosti sananvapauskysymysten äärelle.

Kansanryhmää vastaan kiihottaminen

Itselleni heräsi Husun tekosista heti se mielikuva, että se todennäköisesti on kansanryhmää vastaan kiihottamista. Samoilla linjoilla on myös rikosoikeuden professori Matti Tolvanen. Näin siis lakiteknisesti. Nyt on täysin poliisista ja syyttäjästä kiinni, että meneekö juttu eteenpäin. Toisinaan syyttäjät vievät ikäänkuin erinäisten mielenkiinnollisten syiden vuoksi juttuja eteenpäin. Kaikki on siis mahdollista kaikkiin suuntiin, vielä.

Persujen lakialoite olisi yllättäen pelastanut Husun heti

Lueskelin tässä taustoitusta varten vähän artikkeleita ja myös Wikipediaa, josta paljastui aika mielenkiintoinen tieto. Perussuomalaiset nimittäin tekivät Laura Huhtasaaren johdolla lakialoitteen LA 15/2018. Siinä vaaditaan kansanryhmää vastaan kiihottamista koskevien pykälien muuttamista siten, että asia olisi rikos vain jos siinä nimenomaisesti yllytetään rikolliseen tekoon jotakin ryhmää vastaa. Persujen lakiehdotuksessa kansanryhmien panettelu olisi ihan ok ja Husu pääsisi persujen panettelusta yksiselitteisesti heti kuin koira veräjästä!

Sananvapaus on yhteinen asia

Sananvapaus on yhteinen asia. Sitä joko on tai ei ole. Se on annettava sekä ystävälle että vihamiehelle samanlaisessa, yhtäläisessä ja täysin tasapuolisessa laajuudessa, muuten sitä ei ole. Toivon, että viimeistään nyt puoluekentän kaikilla laidoilla nähdään, mihin epämääräisiä, ajatusrikollisuustyyppisiä pykäliä voidaan pahimmassa tapauksessa käyttää. Lakia pitäisi muuttaa persujen ehdotuksen mukaan. Oman oikeustajuni mukaan myös Husu olisi päästettävä pälkähästä, mutta minä en valitettavasti voi tätä päättää.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Vaikka blogistin kanssa on ollut pientä kismaa aikasemmin, niin olen kyllä täysin samaa mieltä tästä. Jos Husu päästetään pälkähästä ilman lakimuutosta, se voi tuoda suurempia ongelmia, kun lakia ei lueta kaikille samalla tavalla. Ihmiset kun tahtovat olla sorretun puolella ja kun aikaa kuluu tarpeeksi, niin sorretusta voi tulla sortaja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä laki on kaikille aivan sama. Tässä tapauksessa vain Perussuomalaiset jäsenineen ja äänestäjineen eivät kuulu lain suojaamiin ryhmiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juuri näin, yhden Tolvasen mätäkuun puhelinkommentti ei tuota vakiintunutta tulkintaa muuta, vaikka professorina toimiikin.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #8

Tiedätkö mitä tulee tapahtumaan 100% varmuudella? Haluatko laittaa tonnin likoon? Itse nääs en tiedä enkä siksi halua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

En harrasta vedonlyöntiä muusta kuin jalkapallosta, mutta tästä asiasta olen varma. Jos Husu vastoin odotuksia saa syytteen, se kaatuu viimeistään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Freddy Van Vonterghem

Max, on oikeassa laki suojele vähemmistöjä, onko Husu ensisijaisesti, suomalainen, demari tai somali.

Suomalaisena hän kuuluu enemmistöön, Demarina no juu, veikkaan hänen vetoavan Somalilaisuuteen ja ihonväriin.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Mielenkiintoiseksi menee. Kimmo Nuotio on eri mieltä kuin Matti Tolvanen:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006185637.html

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toinen tulkinta kolahtaa päin yhdenvertaisuutta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Professori Jukka Kekkonen: "Professori Nuotio hahmottaa tilanteen täsmälleen oikein. Mutta tässä ajassa rationaaliset perustelut eivät riitä ps:n kaltaisten puolueiden kannattajille. Populismin ydin on demokratian ja oikeusvaltion vastaisuudessa."

Professori Tolvanen on tulkintoineen käsittääkseni oikeusoppineista yksin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286463-rikosoikeu...

Risto Laine

"Jos persujen lakialoite olisi mennyt läpi, Husulla ei olisi mitään hätää."

Ei niin, eikä olisi ollut Hakkaraisellakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä seksuaalinen häirintä ja pahoinpitely kuitenkin olisi jäänyt Hakkaraisen meeriiteiksi.

Risto Laine

Totta, mutta tuo aloite olisi vapauttanut Husun, Hakkaraisen, Sebastian Tynkkysen etc.

Ei sitä turhaan ole jotkut asiantuntijat sanoneet, että Perussuomalinen on näissä sananvapaus asioissa kaikista Liberaalein.

Tässä vaikka todiste. Häntä saa loukata kreatoniksi, kristittyjä saa loukata, persua saa loukata, kaikkia saa loukata jne.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101621...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Persut eivät ole onnistuneet toistaiseksi vesittämään lainkohtaa (kiihottaminen kansanryhmää vastaan) keskuskeittiössä lainsäätäjinä. Siispä yrittävät vesittää sitä ravintolasalin puolella.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

AIvan hyvä lakipykälä se on. Jollainhan näitä kylähulluja pitää pystya hillitsemään. Tuossa alla esimerkki parista rikoksesta. Loukataanko sananvapautta ja haluavatko piraatit aivan oikeasti tukea tälläistä toimintaa. Olen poistanut tekijän nimen koska hän on jo kuollut.

""""""21. tammikuuta 1999 Turun käräjäoikeus tuomitsi turkulaisen kaupunginvaltuutetun N:n kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 50 päiväsakkoon, mikä teki 1 800 markkaa. N oli asettanut 7. heinäkuuta 1998 Turussa Kurjenmäen urheilukentälle 25 kylttiä, joissa muun muassa kehotettiin somaleja palaamaan Afrikkaan. N tuomittiin Turun käräjäoikeudessa samasta rikoksesta uudelleen vuonna 2001, tällä kertaa 80 päiväsakkoon mikä vastasi 500 euroa. N ei suostunut maksamaan sakkoja, jolloin ne muunnettiin 80 päiväksi vankeutta, joista hän istui puolet eli 40 vuorokautta. Syynä oli Kansallinen Rintama -ryhmän verkkosivustolle vuonna 2000 kirjoitettu artikkeli "Islamilaisten maihinnousu on estettävä" """"""""""

Freddy Van Vonterghem

Olavi joutuu vankilaan väärästä mielipiteestä, minun mielestä edesmennyt Olavi oli hyvä tyyppi ja kertoi omia näkemyksiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minusta Olavi oli vastenmielinen ääliö.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Menin etsimään ko. tekstiä. Sain ilmoituksen

"ISLAMILAISUUDEN MAIHINNOUSU ESTETTÄVÄ!

Huom!
Teksti on jouduttu poistamaan käräjäoikeuden määräyksestä."

Hieno homma. Nyt minulla ei ole mahdollisuutta arvioida että mistä oli kysymys.

Piraattipuolueen puolueohjelma puolestaan on täysin samaa mieltä kanssani:

"Sisällön suhteen ainoat jälkikäteissensuurin tai rangaistuksen oikeuttavat perusteet ovat kunnianloukkaus, kun sen voidaan perustellusti katsoa aiheuttavan kohtuutonta haittaa yksityishenkilölle, petos, yksityishenkilöön tai kansanryhmään kohdistuva konkreettinen uhkaus, vaaralliseen rikokseen kehottaminen, yksityisyyttä loukkaava tiedon levittäminen tai sellainen salassa pidettävien tietojen paljastaminen, joka aiheuttaa uhan yksityishenkilöiden terveydelle ja turvallisuudelle. Ennakkosensuuria ei pidä lainkaan sallia."

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Mahtuuko Piraattipuolueen määritelmään tämä? Onko sallittua? Tietoisku on vuodelta 1938

https://aijaa.com/E1fO7Q

Kuvassa siis äimeistellään (suureinpiirtein) että tuolilla istuvan perinnöllistä sairautta sairastavan ihmisen hoitokulut ovat 60000 (Reich)markkaa koko elinkaaren aikana. Kansalainen, ne ovat sinun rahojasi!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei Husulla nytkään hätää ole juridisessa mielessä siis.

Mutta vaikka persujen lakiesitys olisi mennyt läpi, älämölö olisi taatusti samanlainen – eihän persuille lait merkitse mitään, ne kun on tarkoitettu vain heidän omia tulkintojaan varten.

Artturi Hård

Niinpä, mietipä vaikka sellaisia persuja kuin Dan Koivulaakso ja Jari Laine. Siinä vasta kova persukaksikko, jotka ovat jopa julkisesti kannattaneet ja tainneet harjoittaakin fyysistä väkivaltaa varsinkin toisinajattelijoita kohtaan. Persu Arhinmäkikin hurraa joukkomurhaajille silloin kun se ajaa omaa agendaa. Löytyyhän näitä...persuja, kun hieman tonkii.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Totuus ja tosiasiatkin näkyvät olevan persuille olemassa vain heidän omia tulkintojaan varten.

Artturi Hård Vastaus kommenttiin #27

Perinteinen vasemmisto -öyhöttäjän persukortti heitetty. Te teette sen kyllä aina ihan itse.

Varsin ymmärrettävää siltä kannalta, kun omat sielunkumppanit osoittautuvat väkivallan kannattajiksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #28
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #29

Eikös väkivalta-Dan ole yksi puolueenne pääideologeista? Ja Jari Laine arvostettu esitaistelija ruskeaoikeistoa vastaan?

marko nordlund

Luulisi, että täälläkin tuomittaisiin kyseiset twiittit, kuten vastapuolenkin,...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Siinä mielessä et ole ihan oikeassa, että esittämämme lakimuutos ei välttämättä olisi pelastanut Husua.

On tulkinnanvaraista, onko rasistiksi väittäminen itse asiassa niin voimakas loukkaus, että se vähintään implisiittisesti käsittää kehotuksen syrjintään tai muuhun laittomaan toimintaan kohdettaan kohtaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, juridiikan opintosi ovat näköjään hieman vaiheessa.

Ilpo Suvitaival

Aikuisten oikeasti sananvapautta kavennetaan koko ajan.Husun tulee saada tuomio puheistaan. Mikäli ei, niin sananvapaus ei ole sama kaikille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sananvapaus on sama kaikille.

Se sitten on jotain persuhölmöilyä että ei tunneta lakia.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

En voi mitenkään olla samaa mieltä.

Olen itse sitä mieltä, ettei saa _seuraamuksitta_ sanoa mitä tahansa.

Näinhän se on tällä hetkellä. Minkä ihmeen takia olet sitä vastaan?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

>Olen itse sitä mieltä, ettei saa _seuraamuksitta_ sanoa mitä tahansa.

No minä olen täysin samaa mieltä. Selkeät uhkaukset ja väkivaltaan kehottamiset esim. voivat pysyä rangaistavina.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Et kuitenkaan ottanut kantaa siihen olisiko tuo propagandamainos vuodelta 1938 tuomittava nykyvalossa?

Kysymykseni on aivan vilpitön. Kuva liittyy kansallissosialistien T4 Aktion ohjelmaan. Kiihoittaminen kansanryhmiä vastaan oli hyvin irvokasta 30-luvun Saksassa. Berliinissä on Holocaust-museo jossa vieraillessa asia käy hyvin selville. Tämä kiihotuspykälän yksi historiallinen tausta on juuri estää tälläisten aikojen toistuminen tai ainakin antaa yksi työkalu oikuesvaltiolle puuttua asiaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ehkä tämä video avaa asiaa miksi se laki on olemassa: https://archive.org/details/DerEwigeJude

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Paljon melua tyhjästä. Husu ehkä vähän liioitteli kun sanoi että kaikki persut on rasisteja. Eihän niistä kuin vajaa puolet ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Neljä vuotta sitten ajattelin, että Husu on tehnyt kepusta pikkasen positiivisemman ilmiön. Persujen parkumisesta päätellen ei se demareitakaan onnistunut pilaamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut