*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 46 min 47 s sitten

Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii kaikkien 5 pidätetyn vangitsemista

1 tunti 43 min ago

Poliisi vaatii viittä miestä eli kaikkia pidätettyjä vangittavaksi Turun puukotuksiin liittyen, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Marokkolaisen pääepäillyn lisäksi pidätettynä on neljä muuta Marokon kansalaista. Nelikkoa epäillään osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin ja murhan yrityksiin. Miehet kiistävät osallisuutensa tekoihin. Pääepäiltyä vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Suojelupoliisi vahvistaa: Turun epäillystä vihjattiin etukäteen

2 tuntia 11 min ago

Viranomaiset saivat etukäteen yksittäisen vihjeen Turun epäillystä puukottajasta, vahvistaa Supo tiedotteessaan. Aiemmin vihjeestä kertoi Yle.

– Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä henkilöstä. Vihje tuli Lounais-Suomen poliisille, joka toimitti tiedon Suojelupoliisin käyttöön. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta, suojelupoliisi kertoo.

Yle: Poliisia varoitettiin etukäteen Turun puukottajasta

2 tuntia 27 min ago

Yleisradion tietojen mukaan Lounais-Suomen poliisille annettiin alkuvuodesta vihje Turun joukkopuukotusten pääepäillystä. Supo on hetkeä myöhemmin vahvistanut asian tiedotteessaan.

Ylen mukaan vihjeen antoi Turussa asuva ulkomaalainen henkilö, jonka mukaan mies vaikutti radikalisoituneelta ja kiinnostuneelta ääriajattelusta. Paikallispoliisi toimitti vihjeen suojelupoliisille.

Media: Turun pääepäillyn nimi julki – 18-vuotias marokkolainen

2 tuntia 39 min ago

Turun puukotusten pääepäillyn nimi on julkistettu mediassa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on maanantaina saanut vangitsemisvaatimuksen marokkolaisesta Abderrahman Mechkahista, kertovat muun muassa Iltalehti ja Yleisradio.

Vuonna 1998 syntynyt, 18-vuotias Mechkah tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016 ja hän on Ylen mukaan asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.

Poliisioperaatio Joensuussa: Ihmiset käskytettiin koteihinsa – asunnosta poistunut puukkomies ruhjoutui rekan alle

3 tuntia 36 min ago

Joensuussa poliisi joutui maanantaina käskyttämään ihmisiä takaisin koteihinsa, kun Äyräpäänkadulla ”heilui” mies puukon kanssa.

Miehen oli nähty poistuvan yksityisasunnosta kadulle puukko kädessään. Paikalle hälytetyn poliisin toiminta näkyi paikalla, kun virkavalta etsi puukkomiestä ja käskytti ihmisiä sisälle asuntoihinsa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Mies löytyi läheiseltä Ilomantsintieltä. Hän oli joutunut rekan tönäisemäksi. Mies loukkaantui tilanteessa vakavasti ja on toimitettu sairaalaan, poliisi kertoo.

Elon Musk ja 115 asiantuntijaa varoittavat tappajaroboteista – ”Tätä Pandoran lipasta ei saa avata”

4 tuntia 7 min ago

Robotiikan asiantuntijat varoittavat jälleen autonomisista robottiaseista ja vaativat YK:ta kieltämään tekoälyä käyttävien aseiden kehittämisen, BBC kertoo.

Vetoomuksen 116 allekirjoittajan joukossa ovat muun muassa Teslan perustaja Elon Musk sekä Googlen ostaman tekoäly-yritys DeepMindin perustaja Mustafa Suleyman.

Kansanedustaja muuttaisi turvapaikkaprosessia – ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa”

5 tuntia 25 min ago

Poliisitaustainen kansanedustaja Tom Packalén (ps.) huomauttaa, että Turun tapahtumien kaltainen yksittäisen tekijän tai pienryhmän suorittama veitsi-isku on ollut odotettavissa Suomessakin jo pitkään.

Hän toteaa Suojelupoliisin viestittäneen kauan, että Suomi ei ole ensisijainen kohde terrori-iskulle.

FC Barcelona suri terrori-iskun uhreja, ottelusta tuli voitto

20.8.2017 23:45

Barcelonassa viime torstaina tapahtunut terrori-isku on järkyttänyt kaupunkia syvästi. Elämää on pyritty jatkamaan kaupungissa niin normaalisti, kuin vain on mahdollista.

Sunnuntaina FC Barcelona pelasi Camp Nou-stadionillaan Espanjan La Ligassa kauden avausottelunsa, jossa kohtasi sevillalaisen Real Betisin. Tunnelma oli luonnollisesti apea.

Barcelonan pelaajilla ei ollut nimiä selkämyksissä. Kaikkien pelipaidoissa luki Barcelona.

Mestaruus lienee selviö, muuten Veikkausliigassa on tiukkaa

20.8.2017 23:18

Veikkausliigan sarjakärki HJK pesi kasvojaan maanantain RoPS-tappion jälkeen voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä JJK:n 4-0. Ottelussa näki selkeästi, millainen tasoero on sarjan parhaan ja sarjan heikoimman joukkueen välillä.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteen turvin, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Vaikka Mostagh Yaghoubin kausi onkin todennäköisesti ohi, ei HJK:n olettaisi kokevan niin pahaa romahdusta, että joukkue mestaruuden kalkkiviivoilla häviäisi.

Nobelisti Donald Trumpista: ”Lähestymässä on sarja pelottavia aikarajoja”

20.8.2017 19:02

Taloustieteen nobelisti, The New York Timesin kolumnisti Paul Krugman kirjoittaa, ettei Donald Trumpia enää pysty kunnolla vertaamaan edes Rooman hulluna keisarina tunnettuun Caligulaan.

Hieman alle neljä vuotta Roomaa hallinnut Caligula esiintyi jumalaisena hahmona, tekaisi sotavoittoja sekä kaivautti Aleksanteri Suuren rintahaarniskan itselleen ja puheli palatsissaan muille jumalille.

Tästä tiedustelulaissa on kyse - Kansanedustaja: ”On tosiasiassa estetty useita terrori-iskuja”

20.8.2017 18:54

Uusi tiedustelulaki nousi puheenaiheeksi viikonloppuna Turun puukotusten jälkeen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi sunnuntaina, että ”asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolestaan varoitti lauantaina, että tällä hetkellä Suomi on muiden maiden tietojen varassa. 

Virolaiskuski Tänakille uran toinen voitto, Toyota-sopimus odottaa?

20.8.2017 16:24

Virolaiskuski Ott Tänak ajoi Saksan MM-rallin voittoon. Tänakille MM-rallivoitto oli uran toinen. Ensimmäinen tuli kesäkuussa Sardiniassa.

Tänak voitti ensi kertaa asfaltilla. Saksassa hän viimeistään todisti olevansa maailman eliittiä olosuhteista riippumatta.

- Upea tunne. Rallin alku sujui täydellisesti ja sen jälkeen kyse oli vain johtoaseman varmistelusta. Ensimmäisen asfalttikisan voitto tuntuu coolilta, Tänak kommentoi WRC:n ralliradiolle.

Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

20.8.2017 16:24

Keskusrikospoliisi kertoo, että Turun puukotusten pääepäiltyä on kuulusteltu sunnuntaina. 

–Sisältöä ei voida tutkinnallisista syistä kommentoida tässä vaiheessa, KRP kertoo Twitter-tilillään.

Pääepäiltyä esitetään maanantaina puoleenpäivään mennessä vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

 

Sauli Niinistö korostaa tiedustelulain tärkeyttä: ”Asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”

20.8.2017 16:17

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turun tapahtumia tiedotustilaisuudessaan sunnuntaina.

–Suomen poliisi selvitti asian nopeasti. Heidän ja pelastushenkilökunnan työ olivat omiaan palauttamaan turvallisuuden tunnetta. Voimme luottaa viranomaistemme toimintaan.

Niinistö korosti uuden tiedustelulain merkitystä. Hän nosti asian esiin pohtiessaan, miten uudet terrori-iskut Suomessa voidaan estää.

Turussa tehty uusia kotietsintöjä

20.8.2017 14:05

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä perjantain puukotusten vuoksi. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

KRP kertoi sunnuntaina iltapäivällä, että pääepäiltyä on kuulusteltu ja häntä esitetään maanantaina vangittavaksi.

Lue lisää: Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

Pohjois-Korealta hyytävä varoitus: ”Voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen”

20.8.2017 12:44

Pohjois-Korea on varoittanut Yhdysvaltoja kovin sanoin ennen huomenna maanantaina alkavaa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteistä sotaharjoitusta.

–Sotaharjoitus on edesvastuutonta käytöstä joka voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen, Pohjois-Korea viestitti maan virallisessa sanomalehdessä Rodong Sinmunissa CNN:n mukaan sunnuntaina.

Pohjois-Korea varoitti myös, että sen ohjukset voivat kantaa Yhdysvaltoihin asti.

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

20.8.2017 11:48

Eversti Martti J. Kari korostaa uuden tiedustelulain merkitystä. Lain valmistelussa vuodesta 2013 mukana ollut Kari sanoo, että valmisteilla olevan tiedustelulainsäädännön tavoitteena on tuottaa valtiojohdolle tilannekuvatietoa ja ennakkovaroituksia lakiesityksissä luetelluista uhkista.

–Jos selviää, että Turun hyökkääjä on kommunikoinut ulkomaille, ihmettelen, jos joku vielä kiistää tiedustelulain kiireellisyyden. Kaikkia iskuja ei koskaan pystytä estämään mutta viranomaisille pitää antaa mahdollisuus ja kyky yrittää suojata meitä, hän kommentoi Twitterissä.

 

Uusi varoitus salakavalasta haittaohjelmasta - havainnot räjähdysmäisessä nousussa

20.8.2017 11:00

Mirai-haittaohjelma kaappasi haltuunsa kotien laajakaistareitittimiä ja verkkokameroita jo viime vuonna. Nyt Mirai-havainnot ovat yllättäen kääntyneet räjähdysmäiseen nousuun.

Viestintäviraston raportoi päivittäisten Mirai-havaintojen ponkaisseen kesän alle sadan lukemista yhtäkkiä yli neljäänsataan. Lukemia on saatu painettua alaspäin palveluntarjoajien otettua yhteyttä saastuneiden laitteiden omistajiin, mutta Mirai-liikennettä näkyy suomalaisverkoissa edelleen.

Terrorismin tutkija Turun puukotusten syistä: ”Suomi on länsimaa”

20.8.2017 10:38

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun terrorismin tutkija Hans Brun sanoo, ettei Turun puukotuksille ole välttämättä yhtä yksittäistä selkeää syytä.

–Ei muuta kuin se, että Suomi on länsimaa, hän kommentoi Svenska Dagbladetille.

Keskusrikospoliisi (KRP) vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi. Ruotsin maanpuolustukorkeakoulun toinen terrorismin tutkija Magnus Ranstorp ei pidä tätä yllättävänä.

Turun puukottajan uhria auttanut: ”En ole sankari”

20.8.2017 09:45

Turussa perjantaina puukottajan ensimmäistä uhria auttanut Ruotsissa asuva Hassan Zubier kiistää olevansa sankari.

–En ole sankari. Tein sen, mitä olen koulutettu tekemään. Tein parhaani, enkä yhtään enempää, ensihoitajana työskentelevä Zubier kommentoi BBC:lle.

Zubier on kertonut kävelleensä Turun Kauppatorilla tyttöystävänsä kanssa juuri, kun puukotukset alkoivat.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut