Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja.
Asiantuntija.
Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja.
Paluumuuttaja.
Laitoin jo Facebookiin postauksen reaktiona Hesarin vieraskynä-palstalla tänään (4.11.2018) julkaistuun professori Jussi Rintasen kirjoitukseen tekoälyn rajallisuudesta verrattuna ihmisen älyyn. Siltä varalta, että näitä blogikirjoituksiani lukevat muutkin kuin ns. Facebook-kaverini, julkaisen postaukseni myös tässä.
Olemmeko me ihmiset tyhmiä, ja jos olemme niin missä mielessä? Syksy lähestyy ja laillisuusvalvojat antavat taas kertomuksensa. Kanteluita on varmasti tehty aiempien vuosien malliin lisääntyvissä määrin - riittääkö 3000?
Joku saattaa muistaa kuinka erään kerran täälläkin julkistin yhtä juttua koskeneita kanteluita. Moni oli sitä mieltä, että ei ole ihme, että niin moni kantelu saa vastauksen: ei aihetta toimenpiteisiin. Todellakin, osa kanteluista oli täysin käsittämätömiä - ei niitä kyennyt normaali ihminen ymmärtämään, enkä edes minä :-D
Kaikki me tiedämme että rahat periytyvät sukupolvelta toiselle, jos edellinen sukupolvi ei kaikkia omaisuuttaan itse halua käyttää vaan haluaa sen seuraavalle sukupolvelle siirtää. Siinä ei ole epäselvyyttä, se taitaa olla faktaa.
Paljon puhutaan myös siitä miten erilaiset inhimilliset ominaisuudetkin periytyvät, sellaiset kuin kauneus ja äly, voima, nopeus, rohkeus ja pelkuruus, laihuus ja lihavuus, kasvonpiirteet jne.
On jo pitkään tiedetty, että pitkät ihmiset ovat keskimäärin muita älykkäämpiä. Muita älykkyyden kanssa korrelovia tekijöitä ovat ainakin likinäköisyys ja vasenkätisyys. Toki huippuälykkäitä ihmisiä on myös lyhyissä oikeakätisissä jotka eivät ole likinäköisiä.
Suomessa käydään kovasti keskustelua päätösten laadukkuudesta, tai oikeastaan laadukkuuden puutteesta. Ongelma ei kuitenkaan ole poliitikkojen: keskimääräinen poliitikko on älykkäämpi ja selvästi valveutuneempi kuin keskimääräinen äänestäjä. Miksi päätökset sitten ovat huonoja? Kuka ne pölhöt julkkikset, Pekkariset tai Hakkaraiset on oikein sinne Arkadianmäelle tai valtuustoon äänestänyt? Vastaus on yksinkertainen: sinä ja muut äänestäjät.
Elämä antaa ja ottaa [1. Stephen antoi enemmän kuin kukaan oikein jaksaa ymmärtää ja ottaa vastaan, toisaalta elämä otti itse Stepheniltä lähes kaiken. Hawking jätti viestin maailmalle – suuren älyn, josta hän viesti meille jotain sellaista, mitä suurin osa ei osaa ajatella – kaikkeudeksi, mikä on aina läsnä – tässä, nyt ja jossain tuolla toisella puolen.
Siinä missä muut taistelevat vallasta, rahasta ja luonnonvaroista, on pienen Suomen (monen kaltaisensa kanssa) ollut hieman tyytyminen siihen mitä eteen isoista pöydistä lyödään. Siihen asiaan vaikuttamista pidetäänkin yleensä tuhoon tuomittuna ja se näkyy melkoisena vastahankaisuutena tarkastella suurten, ylisukupolvisten (ainakin aiottujen) valtiotason sitoumusten eri puolia avoimesti, vaikka ne sisältäisivätkin hyvin syvän tason liittoutumista.
YLEn teksti-tv tiesi 15.8. kertoa, että koulutettujen ja varakkaiden perheiden lapset kasvavat muita pidemmiksi. Väite perustuu laajaan tutkimukseen ja pitää varmasti paikkansa. Itse olen keskimittainen mies, ja mukava.
Hmm. Yleensä varakkuutta on viisailla ja älykkäillä. Tyhmillä sitä on vain jos on "lotonnut oikeat numerot". Huomatkaa muuten, että älykäs ja viisas eivät ole synonyymenja vaikka tyhmä onkin molempien vastakohta.
"..kasvavat muita pitemmiksi..." - itse olisin kirjoittanut: kasvavat muita pidemmiksi. [turha huomio?].
Monille suomalaisille Juri Milner on täysin tuntematon. Amerikkalaisetkin ihmettelivät alussa kuka on "tuo hullu venäläinen sen tyhmän rahansa kanssa?". Eivätpä enää ihmettele vaan kunnioitus tätä miestä kohtaan on kasvanut koko ajan ja jatkaa kasvuaan. Mistä syystä?
Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja.
Asiantuntija.
Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja.
Paluumuuttaja.