*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvovalinnat

Täysin uusi puolue Helsingin suurimmaksi 39 paikalla?

Päätökseni lähteä ehdolle vaaleihin ei ollut yksinkertainen, eikä missään nimessä helppo. Minua pyydettiin ehdokkaaksi jo viime kunnallisvaalien yhteydessä, mutta silloin kieltäydyin nuoren ikäni vuoksi. Nyt noin viisi vuotta myöhemmin päätin, että on aika. Tähän yksi inspiraatio on varmastikin ollut mahdollisuus olla mukana opiskelijavaikuttamisessa ties kuinka monen vuoden ajan – viimeisimmät kaksi ja puoli vuotta korkeakoulukentällä. On kuitenkin yksi asia, joka mieltäni on vaivannut, ja se on ihmisten keskuudessa oleva pelko sanahirviötä ”politiikka” kohtaan.

Hoitajamitoitus on saatava lakiin

Hoitajien työ on jo nykyisellään erittäin rankkaa, ja aikaa per hoidettava on erittäin vähän. Hallituksen kaavailut pienentää laatusuositusta 0,5:stä per hoidettava 0,4:ään kuulostaa tässä valossa täysin uskomattomalta. Tätä päätöstä perustellaan, yllätys yllätys, säästöillä.

Muuta hyvä mies vaikka Mäntsälään!

Luin Hesarin jutun asunnottomasta työssäkäyvästä nuoresta miehestä (http://www.hs.fi/kaupunki/a1470110644203). Asunto on mennyt erossa emännästä ja varaa ei ole vuokrasunnon hankkimiseen 40000 euron tuloilla. huh, huh…

Kansa on viisaampi kuin hallitus!

Kokoomuksen puheenjohtajapelin käynnistyttyä, avautuu merkittävä näköala hallitusvastuussa olevien puolueiden keinoihin selviytyä arvovalinnoistaan. Valinnoistaan, joilla kotimaisen osotovoiman hiipuminen on ollut ensisijaisena tavoitteenaan. Tavoitteena, jolla lienee ollut tarkoitushakuinen vähävaraisten toimeentulon alenema, mutta myös keskituloisten maksukyvyn surkastuminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä