Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Eduskuntavaalikampanjat

Kallis kampanja kannustaa ahkeruuteen

Eduskuntavaalit on käyty, hallitus muodostettu ja puolueiden asemat ovat selkiytyneet. Eduskuntaan valitut kansanedustajat ovat käyttäneet rahaa kampanjointiin kovin erilaisia summia, vaihdellen muutamasta satasesta yli satatonnareihin. Tällä kertaa oppositiossa on paljon kampanjakustannusten kärjessä olevia edustajia. Hieman hirtehisesti voisi sanoa, että meillä on yksi kaikkien aikojen arvokkaimmista oppositioista, jollei jopa arvokkain.

Otetaan rennosti Tyyne Kettusen tapaan: asiat kyllä järjestyvät

 

"YouTube-videoilla seikkaileva siilinjärveläistäti on terveyspalveluiden suurkuluttaja, joka on erittäin kiinnostunut myös tuttavien vaivoista.

Rahalla saa ja hevosella pääsee

 

Rahalla saa vaaleissa näkyvyyttä. Sellainen ehdokas on helpointa löytää, jonka kasvot tulevat tutuksi mainoksista, televisiosta, milloin mistäkin. Sinulle sopivampi ehdokas ei välttämättä näy rahan puutteen takia.

Eduskuntavaalit eivät ole ehdokkaille tasapuoliset

Ajoittain nousee esiin ajatus kansanedustajien määrän puolittamisesta. Ideaa perustellaan säästöillä ja väitteellä, että eduskunnan toiminta sujuvoituisi. Ehdotus on samanlainen kuin monet muut suomalaiset säästöideat – hyvää tarkoittavalla säästöllä aiheutetaan toisessa kohtaa melkoista tuhoa. Tässä tapauksessa suomalaiselle demokratialle.

Kansanedustajien määrän vähentäminen nostaisi eduskuntaan pääsyn kynnystä huomattavasti ja vaaleja jo nyt vaivaava epätasa-arvo pahenisi.

Ehdokas! Teitkö kaikki vaalikoneet? Tarkista tästä!

Meidän eduskuntavaaliehdokkaiden kampanjaan kuuluu monenlaisten vaalikoneiden täyttäminen. Alun vaalikoneet ovat tärkeimmät. Niistä miljoonat äänestäjät etsivät itselleen sopivia ja sopimattomia ehdokkaita.

Tämän lisäksi on pienempiä ja erityisempiä vaalikoneita ja vaalikyselyjä lupauksineen. Koska missään en nähnyt kattavaa listaa itse täyttämistäni vaalikoneista, tein sen itse. Puuttuuko tästä jotain?

1. Keskisuomalainen

2. Helsingin Sanomat

3. Ilta-Sanomat

4. Yle

5. MTV3

6. Alma Media

7. Nuorten vaalikone

8. Uskonnonvapaus

Vihreä paperitiikeri

Yle jatkoi hienosti vaaliteemalla vihreiden kanssa. Pekka Haavisto osottautui pelkäksi paperitiikeriksi, Puheensa ensimmäinen puolikas sisälsi ainoastaan ilmastonmuutosta ja sillä tuskailua ja pelottelua. Jälkimmäinen puolisko sitten puhui koulutusmiljardista ja äänestäjien aktivoimisesta.

Viherveroja kyllä vilisi sitten itse tentissä, mutta se mistä rahat otetaan jäi avoimeksi, paitsi yritystuet joista raapaistaan aluksi 3,5 miljardia.

Ilmastovouhotus - mitä sen jalkoihin jää?

Näinä aikoina ei juuri tule vastaan päivää, ettei keskusteltaisi tavalla tai toisella ilmastosta ja ilmastonmuutoksesta.

Herää kuitenkin kysymys, mitä tällä ylenmääräisellä vopuhotuksella peitellään? Kun vain yhteen asiaan keskitytään, monta muuta seikkaa kun jää auttamattomasti vaille huomiota.

 

Ensimmäisinä omaan mieleen nousevat

*vähävaraisten asema nyt ja tulevaisuudessa

*velkaantuneiden ongelmat, miten niihin puututaan

*sisäilmaongelmat ja sisäilmasairaat

*vammaiset ja vammautuneet

 

Hyvä ruoka - parempi ehdokas

Laihaa kahvia, mykeltynyttä ja liian kumaa tai jo jäähtynyttä. Rasvattomalla maidolla tietysti, jos sitä on, ehkä "sitä lähettiin juuri hakemaan lisää".

Ohessa voi olla peräti mariekeksejä tarjolla. Kulhossa kumisia karkkeja.

Kun on oikein juhlatapahtuma, hernekeittoa.

Tässä kansanedustajaehdokkaiden tarjoamiset puolueiden vaaliteltoilla.

 

Vahvin vaaliteema (henkilövaaka on ystävä)

Muistatko edelliset eduskuntavaalit? Kyllä, vaaleista tulee pian kuluneeksi neljä vuotta. 

Vihreät vs Perussuomalaiset

Puolueiden viimeaikaisesta käyttäytymisestä olen tullut siihen tulokseen, että vaalikampanjoiden alkumetrit ovat menossa. Vihreät ja Perussuomalaiset ovat mieltäneet itsensä toistensa vastapareiksi. Edellisten vaalien alla se sanottiin myös ääneen. Puolisen vuotta ennen vaaleja olen pannut merkille  seuraavat kärkiaiheet.

 

-Vihreät puhuvat köyhistä

-Perussuomalaiset puhuvat ulkomaalaisista

 

Vihreillä luontoasiat ovat väistyeet sivummalle ja Perussuomalaiset ovat unohtaneet suomalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä