Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja.
Asiantuntija.
Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja.
Paluumuuttaja.
Minusta tavoitteen asettelut ja vakavan tilanteen päivittely on ilmastopolitiikassa nyt tehty. Jokainen tietää, että ilmaston lämpeneminen on hillittävä 1,5 asteen maksimiin niin nopeasti ja tehokkaasti kuin vain yhteiskuntana pystymme.
Lopetetaan siis kauhistelu ja otetaan määrätietoinen, positiivinen ote tekemiseen. Nyt tarvitaan enemmän määrätietoisia ja tehokkaita toimia, vähemmän negatiivisuutta ja tappiomielialaa.
Ohessa henkilökohtaiset esitykseni siitä, mistä lähdetään liikkeelle.
Sipilän hallitus haluaa sähköautoja Suomeen. Tuore tutkimus kuitenkin hätkähdyttää. Sähköautot eivät sovi Suomen olosuhteisiin samalla tavoin kuin aurinkoiseen Kaliforniaan. Kun hallitus usuttaa kuluttajia vaihtamaan polttomoottoriautonsa sähköautoon, voi kuluttaja erehtyä sijoittamaan roponsa ratkaisuun, joka ei toimi meillä. Hallitus ei ilmeisesti ole tutkinut politiikkansa toimivuutta lainkaan?
En muista nähneeni yhtään selvitystä sähköautojen suorituskyvystä Suomessa. USA:n autoliiton selvitys talvioloista kertoo kuitenkin riittävästi:
Nykypäivän ympäristöongelmat ovat näytönpaikka sille, ovatko länsimaat jo pudottaneet rautahampaansa ja vaihtaneet ne muovisiin tekareihin. Pystymmekö reagoimaan siihen, missä jamassa maailman vai tyydymmekö lämpimään jalkakylpyyn ikävän sulkien ovemme ikävältä säältä, kunnes olkitalomme kaatuu?
Tällä hetkellä ympäristöongelmia ja ilmastonmuutosta ratkotaan virheellisesti kansallisina ja pahimmillaan alueellisina projekteina, joissa samalla kytätään, ettei tehdä sen enempää kuin naapurikaan.
Maailma tarvitseekipeästi parempaa kokonaisuuksien ymmärtämistä. Ilman sitä ajattelu hukkuu yksityiskohtiin. Silloin on liian vaikeaa muodostaa selkeitä visioita tavoiteltavasta tulevaisuudesta.
Ilman visioita Suomen ja maailman ongelmat näyttävät vaikeammilta ratkaista kuin ehkä oikeasti ovatkaan. Siksi riittävän laajalla ihmisjoukolla, ainakaan länsimaissa, ei ole tarpeellista toivoa paremmasta, eikä siten tekemisellä laajempaa tarkoituksellisuuden tunnetta.
"Luonnos on valmisteltu laajapohjaisessa työryhmässä.
Tausta
Ympäristöministeriö asetti joulukuussa 2017 laajapohjaisen työryhmän valmistelemaan kansallista ilmansuojeluohjelmaa 2030. Ehdotuksen tuli kattaa päästökattodirektiivissä (EU) 2016/2284 ilmansuojeluohjelmalle asetetut vaatimukset ja muut ilmanlaadun parantamiseksi tarvittavat toimet. Lisäksi tehtävänä oli tukea arktiselle neuvostolle tehtävän mustahiili ja metaani -selvityksen valmistelua.
Kaivostoimiala on noussut viime aikoina julkiseen keskusteluun. Otsikoissa ovat olleet erityisesti australialaisen kaivosyhtiön Dragon Miningin pöyristyttävät lausunnot. Elinkeinoministeri Mika Lintilä selvityttääkin yhtiön toiminnan perinpohjaisesti. Hänen mukaan: ”Ei tänne kukaan voi tulla sikailemaan kaivoslailla. Kaikilla täytyy olla samat pelisäännöt”. Ministerin lausunto on erinomainen.
Tasavallan presidentin asetus tiedon saannista, yleisön osallistumisoikeudesta päätöksentekoon sekä muutoksenhaku- ja vireillepano-oikeudesta ympäristöasioissa tehdyn yleissopimuksen voimaansaattamisesta ja yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain voimaantulosta:
Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja.
Asiantuntija.
Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja.
Paluumuuttaja.