Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan talousalue

Brittiparlamentilla brexit-ratkaisujen viikko

Britannian pääpuolueiden suhde tulliunioniin ja Irlannin rajaan olisi huomattavan koominen, ellei se olisi niin traaginen.

Joulukuussa 2017 Euroopan unioni ja Britannia sopivat, että Irlannin saarelle ei tule "kovaa" tullirajaa. Suomeksi sanoen: Britannia liittyy tulliunioniin Euroopan kanssa. Tämä oli EU:n lupaus Irlannille ja UK:n lupaus Pohjois-Irlannille.

Osa konservatiivipuolueen brexit-intoilijoista ei ole vieläkään ymmärtänyt, mitä tämä merkitsee.

Brexit, Britanian pääsy sisämarkkinoille?

Süddeutsche Zeitung pohtii tänään Britanian mahdollisuuksia järjestää pääsynsä Euroopan sisämarkkinoille esimerkiksi Efta-jäsenyyden kautta Brexitin jälkeen.

Norjan pääministeri Erna Solberg ei heti ensimmäisenä ole toivottamassa Britaniaa takaisin Eftaan. Norja on järjestänyt oman pääsynsä Euroopan sisämarkkinoille  Eftan ja Euroopan talousalueen kautta. Muut Efta-jäsenet ovat Lictenstein, Islanti ja Sveitsi. Sveitsi ei kuitenkaan kuulu Euroopan talousalueeseen, vaan on järjestänyt pääsynsä sisämarkkinoille kahdenvälisillä sopimuksilla eri EU-maiden kanssa.

Norjan ja EU:n sopimus

Tiesitkö tämän Norjan ja Euroopan Unionin (EU) välisestä sopimuksesta? Nimittäin Norja maksaa runsaskätisesti siitä, että se pääsee EU-sisämarkkinoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä