Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurovaalit 2019

Siirtyminen teknologiauskosta arvouskoon ei ratkaise maailman ongelmia

Kuunnellessani viime yönä töissä puolella korvalla Yle Puhetta, sieltä tuli ohjelma Arkisto: Mainonta yhteiskunnassa, jonka eräänä osana oli haastattelu, jossa puhuttiin siirtymisestä teknologiauskosta arvouskoon. Valitettavasti kesti jonkin aikaa, ennen kuin ajatuksen selittävä voima selkeni, joten haastateltavan nimi ei jäänyt mieleeni. Tietäisikö joku sen?

Sibakoff - Kaikki Tornion tapahtumista

Edellisissä eurovaaleissa toimin vaalipäällikkönä Juho Eerolalle. Näissä eurovaaleissa minulle on suotu vaalipäällikön kunnia täysin tuntemattomalle Samuli Sibakoffille. Sanoisin kuitenkin, että Siba - siis se värikkäämpi vaihtoehto ei enää näiden eurovaalien jälkeen ole tuntematon.

 

Miksi tuen Olli Kotroa europarlamenttiin - ja miksi sinunkin tulisi tehdä niin

Äänestän ja tuen Olli Kotroa europarlamenttivaaleissa 2019. Mielestäni myös muiden suomalaisten tulisi tehdä niin, ja perustelen seuraavaksi hieman tätä kantaani.

Suomen etuja ajamaan

On Suomelle ja suomalaisille äärettömän tärkeää, että saamme europarlamenttiin sellaisia edustajia, jotka ajavat ja puolustavat siellä Suomen etuja.

Vanhojen puolueiden ehdokkaat ja edustajat ajavat sekä kotimaan politiikassa, että eritoten europarlamentissa kuviteltua "eurooppalaista etua".

Vaadin mahdollisuuden reiluun vaalitaisteluun EU-vaaleihin!

Olen muuten aivan erinomainen ehdokas Euroopan parlamenttiin. Muualla en tätä sanomaa pysty juuri levittämäänkään, koska olen sellaisella listalla, jonka YLE ja SYL katsovat kuuluvan pois julkisuudesta.  En kuitenkaan ole ehdolla mitenkään "leikisti", vaan jos saan riittävän määrän ääniä, minut ihan "aikuisten oikeasti" valitaan Euroopan parlamenttiin.

Uppiniskaisuus kansallismielisyyden edessä koituu yhtenäisen Euroopan tuhoksi

Koska poliitikon elämässä pitää olla pyrkyä, niin sitten sitä mennään ja pyritään. Minut on asetettu Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaaksi Euroopan parlamenttiin. Annoin lopullisen suostumukseni eduskuntavaalien jälkeen liikoja miettimättä. Valtakunnalliset vaalit ovat kiinnostava mahdollisuus mitata minkä verran kannatusta on mahdollista saada, kun mittakaavana on koko Suomi. Jo urheilumaailmassa olen oppinut, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Joskus uskottavuutta ja luottamusta on kerättävä kotinurkkien ulkopuolelta.

Europarlamenttivaalit ovat tilaisuus äänestää planeettamme tulevaisuudesta

On edelleen 2 minuuttia keskiyöhön. Näin sanoo vuoden 2019 Tuomiopäivän kello -raportti, jota ylläpitää Bulletin of the Atomic Scientistsin johtokunta. Elämme uuden epänormaalin aikaa, jossa ydinaseiden käyttöä koskevia sopimuksia revitään, uusia ydinasevaltoja ilmaantuu ja jossa poliittiset johtajat käyttävät vaarallista retoriikkaa. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen edes 2 asteeseen uhkaa luisua käsistämme mahdollisuutena, koska lämpeneminen jatkuisi vielä jonkin aikaa, vaikka ihmiskunta olisi hiilineutraali huomenna.

Sopivan hankala nainen

Ikävä häiritä, kun juuri päästiin vaaleista, mutta minkäs teet. Jo kuukauden päästä alkaa eurovaalien ennakkoäänestys ja vaali huipentuu 26. toukokuuta äänestyspäivään.

Nyt tarvitaan parviälyn apua. Keksi minulle vaalislogan. Tuo otsikon lause Sopivan hankala nainen toimii hyvin somessa, jokainen blogejani lukenut ymmärtää sen oikein. Mutta entä maantiellä, jos sinne asti päästään? Ei ehkä. Mikä teksti vakuuttaisi ladon seinällä tällaisen hymyilevän kuvan kanssa? 

Saksan media noteerasi Suomen vaalit ilman intohimoja

Kyllä. Maailmalla kyllä puhutaan Suomen vaaleista. Mutta mittasuhteita ja näkökulmia haettaessa, kannattaa pitää koti-Suomessa jäitä hatussa. Ei sen nyt niin järisyttävää ollut.

Kun avasin aamulla radion Berliinissä, uutisten ykkösaihe oli sielläkin Suomen parlamenttivaalien tulos. Lyhyesti ja ytimekkäästi tosin. Jatkoin saksalaisen median seuraamista pitkin päivää ja aistin eurooppalaista näkökulmaa pohjoisen maamme poliittisiin kuvioihin.

Paavo Väyrynen ja Euroopan parlamentin vaalit?

Eduskuntavaalit on nyt käyty, mutta seuraavat vaalit ovat jo ovella. Euroopan parlamentin edustajat seuraaviksi viideksi vuodeksi valitaan Suomessa sunnuntaina 26.05. Vaalitaistelu käydään  Suomessa mielenkiintoisena ajankohtana, keskellä hallitusneuvotteluja.

Ehdokkaiden on varmaan suhteellisen helppoa lähteä vaalitaisteluun, mutta vaalien ajankohta heti ek-vaalien jälkeen voi näkyä vaaliväsymyksenä äänestysprosentissa. Ehdokkaat on asetettava jo kuluvan viikon torstaihin klo 16.00 mennessä.

Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä