Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvihuonekaasut

Kasvihuonekaasujen osuudet kasvihuoneilmiössä väärin ja oikein laskettuna

 Tämä on lupaamaani jatkoa kasvihuoneilmiön käsittelylle, jonka julkaisin 13.7.19. Kirjoitus osoitti, että IPCC:n kasvihuoneilmiön määrittely rikkoo kahta fysiikan peruslakia. Kasvihuoneilmiössä on käytännössä hyvin oleellista, mikä on kasvihuonekaasujen ja pilvien osuus kasvihuoneilmiössä. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että IPCC sivuuttaa asian lähes täysin.

Hiilidioksidin absorptiokaistan sijoittuminen pakkasiin ja kaasujen tiheydestä

Maapallolla on kylmintä - 70 °C, joka vastaa aallonpituutta 14 µm. Lämpimintä on päiväntasaajan alueilla autiomaissa noin + 50 °C, joka vastaa aallonpituutta 9 µm. Tämä yhteys on laskettavissa Wienin siirtymälain perusteella. Lämpötila T [Kelvin] = 2898/aallonpituus [µm]. - 70 °C vastaa 202 K ja + 50 °C vastaa 322 K. Kts. kuva

Ilmastonmuutos vai ideologia?

Ilmastonmuutoskeskustelussa kierrokset käy kovilla.  Keskustelusta on havaittavissa erilaisia ideologisia piirteitä.  Ilmastonmuutoskeskustelussa vaikuttaisi kuuluvan kaikuja kaupungistamisen kiihdyttämisestä sekä jopa suoranaisesta ”ilmastokommunismista”.  Vaikeinta on ehkä ymmärtää suoranaista vihamielisyyttä perinteistä Suomalaista elämäntapaa kohtaan.  Milloin kieltolistalla ovat saunat, milloin omakotitalot, yksityisautot ja ties mitkä.

Huipputekniikan koneita Kalifornian viljelyksillä

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Suomessa on Helsingin yliopistossa tuotettu huippututkimusta maaperäkemiaan liittyen. Tätä samaa tutkimusta sovelletaan nyt käytännössä Kaliforniassa. Heillä on meneillään hanke, johon on haettavissa valtion avustusta, jotta ilmakehän hiilidioksidi saadaan maatiloilla kasvien avulla juuristoon ja sitä kautta säilöttyä maaperän humukseen.

Ydinvoima on tulevaisuuden energiaa!

Kasvihuoneilmiö on tosiasia, kuten sekin, että muutos on osittain ihmisen aiheuttama ja siksi ihmisten pitääkin toimenpiteillään, kuten energiansäästöllä, pyrkiä mahdollisimman suuressa määrin ilmiötä heikentämään.

Todistelu ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen

Ihmisen syyllistäminen ilmastonmuutoksen aikaansaamiseksi on todisteltu hiilen isotooppien 12C ja 13C suhdelukua tarkastelemalla. Suhdeluku, ns. permille luku muuttuu fossiilisten polttoaineiden lisääntyneen polttamisen myötä, kun palamistuloksena hiilidioksidi päätyy ilmakehään. Fossiiliset polttoaineet ovat kasvikunnasta peräisin ja siksi niiden suhteellisesti suurempi osuus 12C:tä muuttaa ilmakehän hiilen permille lukua.

IPCC tietää hiilidioksidin osuuden kasvihuoneilmiössä vain summittaisesti

 IPCC on pääorganisaatio, joka on nimennyt hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, jota kutsuttiin ilmaston lämpenemiseksi ennen vuotta 2000 alkanutta lämpötilapaussia. Erikoista on, että IPCC käyttää kaavaa, jonka avulla CO2:n lämmitysvaikutus vuodesta 1750 eteenpäin voidaan laskea kolmen numeron tarkkuudella, mutta sen kokonaisvaikutusta kasvihuoneilmiössä IPCC ei tiedä kuin summittaisesti. Tähän täytyy olla jokin syy.

EU ei niele Suomen hiilinielupolitiikkaa

  Kansantaloudellisen metsäekonomian professori Olli Tahvonen analysoi Suomen asemaa EU:n energia- ja ilmasto-ohjelmassa vuosille 2021-2030, joka on syntynyt Pariisin ilmastosopimuksen johdosta. Heti alkuun voi sanoa oleellisen tuloksen, että EU meinaa vetää Suomen jälleen kerran kölin alitse. EU ei hyväksy Suomen toimia lisätä ja hyödyntää metsien hiilinielujen lisäämistä.

Paljonko ovat päästöttömän auton päästöt?

Sähköautoja mainostetaan CO2 päästöttöminä. No ei kai niistä pääse NOXejakaan ympäristöä saastuttamaan - vaan mikä on totuus? Kirjoitin asiasta vapaavuorossa otsikolla: myy minulle auto! (lehtikuva).

Niinhän se on, että päästötöntä autoa ei ole. Ei ole olemassa päästötöntä polkupyörääkään - ja epäilen vahvasti, että päästötöntä ihmistäkään ei ole olemassa, ainakaan vielä syntynyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä