Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kellojen siirtäminen

Kesäajasta luovutaan - vihdoinkin!

Suomi on päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin jotta EU:n kesäaikadirektiivi kumotaan ja kellojen siirtely lopetetaan. Erinomaista - tuota mieltä minäkin olen ollut koko ajan. Kellojen siirtelystähän ei ole ollut oikeastaan mitään käytännön hyötyä. Sähkövalokin on keksitty jo kauan sitten.

Toivottavasti asia etenee ripeään tahtiin mutta varmaa kuitenkin lienee, että tulevana kesänä kelloja vielä pitää rukata.

Kesäaikadirektiivin kiertäminen

Kansalaisaloite siitä, että Suomessa lopetettaisiin kellojen siirtäminen on menossa eduskunnan käsittelyyn. Eduskunta ei kuitenkaan voi päättää, että Suomi lopettaisi kesäaikaan siirtymisen koska asiasta on säädetty EU-direktiivillä. Paremmin ovat asiat Venäjällä jossa moisesta hömpötyksestä, josta on vain haittaa, on luovuttu.

Kellojen siirtelystä pitäisi luopua – Suomen pitäisi luopua kesäajasta.

Tein viime vuonna maamme hallitukselle esityksen, että voisimme hyvin luopua kesäajasta. Minusta kellojen kääntely on täysin turhaa ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Toivoin, että kesäaikaan siirtymisessä olisi huomioitu myös vaikutukset työelämälle, maataloudelle ja kotieläimille. Samalla silloin esitin, että maamme hallitus olisi tehnyt kattavan selvityksen mahdollisuudesta siirtää koulujen lomakausi alkamaan juhannuksesta. En siihen esitykseen sen syvemmälle nyt mene, mutta totean, että olen edelleen sitäkin mieltä.

Kesä- ja talviajat haitallinen ja ärsyttävä EU-määräys

Meitä suomalaisia kiusataan pari kertaa vuodessa kesä- tai talviaikaan siirtymisellä. Tarpeeton rumba on edessä jälleen ensi yönä. Henkilökohtaisesti joudun siirtämään seitsemän eri kelloa tunnin verran taaksepäin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteissaan (3.4.2012 ja 24.10.2012) toivoi, että kesä- ja talviaikakäytännöstä luovuttaisiin.

THL:n mukaan kesäaika on nyky-yhteiskunnassa hyödytön käytäntö, joka lisäksi aiheuttaa terveyshaittoja. Laitoksen tutkijoiden mukaan kesä- ja normaaliaikaan siirtymiset voivat aiheuttaa viikon tai jopa pidemmän ajan univajeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä