Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiitollisuus

Kiitos rakas isä!

Isänpäivänä muistamme isiämme ja kiitämme kaikesta, mitä he ovat tehneet lastensa eteen. Isistä on olemassa monenlaisia tarinoita. Minäkin haluan muistaa ja kiittää omaa isääni kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt meidän eteemme. Mutta ennen kaikkea olen kiitollinen siitä, että hän on elossa ja luonamme.

Olen entinen pakolaislapsi, synnyin sodan keskellä ja elin suurimman osan lapsuudestani sodan ympäröimänä. Kyllä, juuri näin! Tiedän, mitä sota on ja mitä vainoaminen voi tehdä ihmisille.  

Barack Obama muistutti suomalaisille tasa-arvoisen demokratiamme tärkeydestä

Suomalaiset eivät aina osaa arvostaa demokratiamme ja tasa-arvoisuutemme onnistuneisuutta. Tästä asiasta muistutti meitä tänään messuhallissa puhunut Brack Obama. “Suomessa köyhimpienkin perheiden lapset pääsevät ilmaiseksi eräisiin maailman parhaista kouluista”. Obama uskoo, että Suomen valinnassa maailman onnellisimmaksi maassa keskeisenä syynä oli eriarvoisuuden vähäisyys suhteessa muihin mailman maihin.

Suomalaisen kiitollisuuden mahdollistaa hyvä yhteiskunta!

Kiitollisuus vie pohjan monilta negatiivisilta tunteilta kuten kateudelta ja ehkä katkeroituneelta vihaltakin eli kaunalta. Ymmärrän kyllä hyvin monia suomalaisia, joiden on vaikeaa löytää kiitollisuutta elämää kohtaan, mutta silloin kannattaa miettiä jaksaako ihan oikeasti itsekseen vai pitäisikö hakea apua.

Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan

Olen taas viimepäivinä seurannut suurta vastakkainasettelua jossa vastakkain asetetaan ns. "rasistit" ja "suvakit". Inhoan näitä nimityksiä, mutta käytetään niitä nyt kun ne ovat keskusteluissa niin vahvasti esillä. Seuraan keskustelua vierestä erittäin surullisena. Itse vähemmistön edustajana Suomessa, Suomalaisena tiedän mitä rasismi on ja mitkä ovat pahimmillaan sen seuraukset. Olen joutunut kohtaamaan rasismia pienestä asti, minua on mm. syljetty ja lyöty lapsena vain sen takia, että olen romani, joten tiedän kyllä hyvin mitä rasismi on.

Minun isäni

 

Olen ollut onnekas mies. Minulla on ollut kaksi isää, joita molempia olen voinut syvästi kunnioittaa.

Sodan melskeitten keskelle syntyneitten lasten tulevaisuus ei ollut valoisa. Oli puutetta kaikesta, isät olivat sodassa ja äidit lähes nääntyivät perheen ja toimeentulon hankkimisen työtaakan alle. Avioliitot olivat useinkin vaarassa hajota ja niin kävi vanhemmillenikin.

Kiitoksen Paikka. Joten kiitän.

Halusin tänään kiittää erästä henkilöä, jolla on ollut suuri merkitys elämääni. Hän on aina ollut kuuntelija, ohjaaja, neuvoja. Hän on aina ollut läsnä kun minulla on ollut huono olla. Hän on aina ymmärtänyt minua ja tukenut sekä tsempannut.

 

Hän on saanut minut ymmärtämään asioita, joita en aiemmin ymmärtänyt. Hän ei koskaan ole jättänyt vastaamatta puheluun. Jos ei heti pystynyt vastaamaan, hän soitti minulle takaisin. Hän on ollut aina rauhallinen. Myös silloin kun minä en ole ollut.

 

Kiitollisin mielin

Olen jättänyt eropyyntöni luottamustehtävistäni Laukaassa ja Äänekoskella. Muutan elokuussa Helsinkiin ja aloitan opiskelun Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Tunnelmat ovat haikeat, mutta kiitolliset.

Viesti gerbiililtä haudan takaa

Paljon kohtalonomaista onnea ja kokemusrikasta vaalipäivää Hansi. On ollut ilo olla apuna ja pikku ideanikkarina (hiljaisissa) taustajoukouissa. Koen, että olen tehnyt jotain minkä voi luokitella aidosti hyväksi asiaksi. Jos joku tuntemistani henkilöistä ansaitsee paikan eduskunnassa, se olet sinä. Olet uuden sukupolven ajattelija, luova ja älykäs, eikä sinua voi ostaa. Omaat ulkoiset ja sisäiset edellytykset mihin tahansa vaativaan tehtävään, ja sinulla on lukemattomien ihmisten apu ja luottamus takanasi.

Kiitollisena asun ja elän Suomessa

Suomessa unohtaa usein sen, kuinka moni asia on mallillaan maassamme. Tämän tajuaa toisinaan vasta sitten kun on viettänyt pitempiä aikoja ulkomailla. Itse tajusin tämän kokonaisvaltaisesti vaihtovuoteni aika Yhdysvalloissa. Siksi olen nyt kiitollinen seuraavista asioista:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä