Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Onko itsemurhat viihdettä?

Kiusaaminen jättää ikuiset arvet

 

 

Miksi kiusataan? Miksi sitä ei saada loppumaan? Tajuavatko kiusaajat edes kiusaavansa? Miksi kiusaajat eivät ymmärrä tekojensa vakavia seurauksia?

Kiusaamista on ollut aina kaikissa yhteiskuntaluokissa sekä ikäryhmissä. Kiusaamisen muodot vaihtelevat eri ikä- ja elämänvaiheissa ja tulevat iän myötä yhä monipuolisemmiksi sekä vaikeammiksi tunnistaa.Kuka tahansa, joka on vähän erilainen kuin toiset tai menestyy koulussa, urheilussa ym. joutuu helposti kiusaamisen kohteeksi.

Pakolainen ilman vadelmavenettä

Blogin venäjänkielinen versio löytyy suomenkielisen version alta / Версия блога на русском языке расположена под финским текстом

 

31.3.1983

Itsemurhat ilmiönä eivät ole uusi ilmiö, mutta niihinkin yhteiskunnan eri osa-alueet vaikuttavat? Tabu se on siinä kuin kuolemakin, vaikka se onkin syntymän jatke - elämänpolkumme päättyessä. Tietotekniikan yleisyys tuo ihollemme kaiken mahdollisen - mutta sitten iskee sensuuri, että mitä ihmisten voidaan antaa tajuntaansa hyväksyä tietona. Ehkä se onkin sitä pelkoa - ettemme kiihtyvissä muutoksissa itse päädy ratkaisuun, joissa itsemurha antaa pakopaikan - sitten en tarvitse olla tehokas?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä