*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkataso

Johtajien palkankorotukset ovat myrkkyä keskiluokalle

Johtajia ei kannata kadehtia. Tiedän, etten pysyisi tekemään heidän työtään. Pää ei kestäisi, ei avioliitto eikä lopulta fyysinenkään terveys. Siksi en kadehdi heidän palkkojakaan, vaikka välillä kyllä vähän mietityttää.

Jo joutui armas aika, ja alkoi opettajien palkkavaatimukset

Ei ehditty kauaa kesälomia vietellä, kun Rauman opettajankoulutusyksikön lehtori Lauri Kemppinen avasi sanaisen arkkunsa Satakunnan Kansan kolumnissaan 7.6.2017. Tämä on toki ollut odotettavissa. Ja loppuvuotta kohti palkkavaateet alkavat kiihtyä myös muilla aloin. Palkkavaateita siivittää myös orastava kasvukehitys, joka on luotu lähinnä yksityistalouksien kiihtyvällä velanotolla.

Lycka till att emigrera

Minä olen ollut työttömänä jo yli viisi vuotta. Täytin 55 vuotta lokakuussa. Näkymä on vielä 10 vuotta työttömänä sen eri variaatioissa. Löysin kuitenkin toivoa: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/15/eskilstuna-rekryterar-larare-i...

Unohtuiko jotain?

Viime aikojen keskusteluja seuranneena olen jäänyt miettimään, mitä en ymmärrä. Onko multa mennyt ehkä joku oleellinen ajatus kokonaan ohi?

EU-työvoiman liikkuvuus kuivaa Suomen

Euroopan Unionin neljästä vapaudesta yksi on työvoiman liikkuvuus. Sitä on ylistetty koko jäsenyyden ajan. Onhan se hienoa, että ihmiset voivat vapaasti hakea ja saada työtä mistä tahansa EU-maasta. Vaihtoehtoja on nyt 28.

Työnantajille työvoiman vapaa liikkuvuus on etu. Varsinkin, kun työehdot ja erityisesti palkkatasot eri unionimaissa ovat erilaiset.  Luxemburgissa palkkataso on 10 kertaa korkeampi kuin Romaniassa.  Suomessakin selvästi korkeampi kuin Virossa ja Puolassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä