*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Panaman veroparatiisi

Käärme paratiisissa.

Panama-paperit ovat kadonneet otsikoista ja kansa mölisee rasismista, jonka väriskaala on levinnyt ruskeasta sinisen kautta jo vihreäksi. Samaan aikaan maailman rikkaita, suuria konserneja ja poliitikoita sekä muita silmäätekeviä pelottaa. Uusi veroparatiisivuoto on ulkona. Tämä vuoto on kenties vielä suurempi ja kauaskantoisempi kuin Panama-paperit.

Islanti laitetaan takaisin ruotuun

Islannissa kuohuaa jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä, kun maan presidenttipuolison perheen veroparatiisiyhtiö paljastui viime viikolla. Tilanne oli erittäin kiusallinen, koska presidentti Ólafur Ragnar Grímsson oli vain hieman aikaisemmin kieltänyt mahdollisuuden veroparatiisikytköksiin amerikkalaiskanava CNN:n haastattelussa. Hyvin pian haastattelun jälkeen paikallislehdet saivat tuntemattomaksi jääneestä lähteestä käsiinsä asiakirjoja, jotka osoittivat presidentin valehdelleen suorassa lähetyksessä.

Banksterit ja oligarkit ovat ”Titanicin ensimmäinen luokka”

# Asioita seurailevat kansalaiset ovat ensin aavistaneet ja vähitellen vakuuttuneet siitä, että tätä meidän matoista maailmaamme eivät hallitse mitkään demokraattisesti valitut parlamentit riippumattomine oikeuslaitoksineen. Ei, kyllä täällä määrää raha, nimenomaan suuri raha, banksterien, oligarkkien, salakuljettajien ja mafian kaappaamat miljardit. Kiitokset tutkiville journalisteille, että tästä on vedetty esiin lisää luotettavaa tietoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä