*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaalit 2018

Huhtasaari: Venäjä määrää tahdin

Persujen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari provosoi twiitillään, jota levittää dosentti Johan Bäckman:

"Vaikka EU kuinka mustamaalasi ja trollasi Trumpin valintaa vastaan, Venäjän trollit olivat vahvempia. Brexit-äänestyksessä Obama kiristi ja EU trollasi, silti Venäjän trollit olivat vahvempia. Länsimainen demokratia on niin heikko, Venäjä määrää tahdin."

Suomi 100 sai väyryspiristettä Linnan juhliin!

Uutinen kertoi, että europarlamentaarikko ja Suomen toiseksi kokenein ulkopolitiikan hoitaja Paavo Väyrynen [1 sai kerättyä tarvittavat > 20.000 kannattajakorttia kansanliikkeensä kautta vuoden 2018 presidentinvaaleihin ehdokkaaksi [2.

 

Presidenttivaalit saivat sen parhaat Suomi 100 lahjan – nyt alkaa todellinen vaalitaistelu, ja Paavo astuu kehiin. Ei ole tarve parjata tyhjää, puhua roskaa – vain todellisuus istuvan presidentin viimeisestä 25 vuodesta. 

Itsenäisyyttä kohden – uuden vuosisadan alku

Suomi saa uuden presidentin ensi vuonna 2018 – vaikka mielipidetiedustelut sanoisivat mitä tahansa. Nykyisessä ei ole mitään vikaa, on hoitanut asiansa paremmin EU-näkökulmasta kuin toiset EU-valtiojohtajat. Istuva presidentti Sauli Niinistö nauttii suurta suosiota – se on varmaa.

 

Huoltovarmuus

 

Yle: Huoltovarmuuskeskus huolissaan sote-uudistuksesta

HVK:n toiminnan tarkoituksena on turvata poikkeusolojen ja normaaliaikojen vakavien häiriöiden varalta väestön toimeentulon, maan talouselämän ja maanpuolustuksen kannalta välttämättömät taloudelliset toiminnot.

 

Pukkaa pikkujytkyä

Satuinpa olemaan puoluepassiivina Järvenpään torin laidalla läsnä, kun siellä oli kolmen puolueen presidentinvaalikojut lähekkäin. Otin kolme kuvaa parin minuutin sisällä Kokoomuksen, Vasemmistoliiton ja meidän Perussuomalaisten kojuista. Kuvat kertovat aika paljon todennäköisesti tulevasta presidentinvaalien pikkujytkystä.

Viimeinen kuva liittyy tilanteeseen, josta paikalliyhdistyksemme Järpsin puheenjohtaja kielsi kertomasta. Niin en kerrokaan, mutta hauskaa oli.

Turhat vaalit tulossa?

Tammikuussa 2018 on tarkoitus pitää presidentinvaalit. Mielipidetielustelujen mukaan nykyinen presidentti Sauli Niinistö on kansan ehdoton suosikki nyt jo 80%:n huippukannatuksella. Moni on ehtinyt möläyttämään, että on mahdollista, että vaalitulos ratkeaa jo ensimmäisellä kierroksella - nähtäväksi jää käydäänkö sitäkään.

Kansa seuraa johtajaa, Sauli Niinistöä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö valitsee Helsingin Sanomien presidentinvaalikoneessa ”En osaa sanoa” -painikkeen vastatessaan väittämään ”Suomen pitää liittyä lähivuosina sotilasliitto Natoon”.

Suomalaiset luottavat ulkopolitiikan hoitoon

Tutkimuksen mukaan Suomalaisten luotto ulkopolitiikan hoitoon on erittäin korkella tasolla.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236264-tutkimus-nato-yhteistyo-sopii-su...

 

Natovastustus on korkeaa, eivätkä Suomalaiset halua liittoutua, joskin yhteistyötä eri tahojen kanssa kannatetaan.

Tämä tutkimus kuvaa hyvin sitäkin, miksi Sauli Niinistön kannatus on niin korkea, hänen toimiansa pidetään näemmä yleisesti hyvinä.

Ensimmäinen kunnollinen vaalitentti presidenttiehdokkaille

Katsoin eilisen Maanpuolustuskurssiyhdistyksen presidenttiehdokkaille järjestämän paneelikeskustelun IL-TV:stä. Vihdoin oli päästy asiaan, eli keskusteltiin asioista jotka liittyvät presidentin toimivaltaan ja toimenkuvaan. Mukana olivat kaikki nyt ehdokasstatuksen omaavat ehdokkaat ensimmäisen kerran.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä