Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopulit

Ilmaston lämpeneminen

”Of course, it is a pointless crusade: we do not understand the CO2 cycle, and the means at our disposal are insignificant; the planet is quite untouched by them. Our flustered activity will do nothing to alter CO2 concentrations, any more than it could cause the satellites of Jupiter to become bigger or smaller.” http://www.scmsa.eu/archives/SCM_LBRCV2_2015_12_EN.pdf

 

The Kannatusmittaus

Toimittajien ja opposition orgasmi on kestänyt koko päivän. Duunarimiehiltä tuli kuulemma näpäytys. Erikoista, keskustan pudotessa kunnolla ennen vaaleja, väitti sama tutkimusjohtaja ettei "keppanakohu" vaikuttanut kannatukseen. Olkoonkin että selänkääntäjinä olivat silläkin kertaa duunarimiehet. Näin se tulkinta vaihtuu ihan sen mukaan miten halutaan ymmärtää. Ei se kovin tieteellistä ole, mutta eipä ole televisiossa näkynyt kaksisia älykköjä näitä lukuja analysoimassakaan.

Strategista ajattelua talouspolitiikkaan

Suomen talous on kuralla. Talouspoliittinen keskustelu on henkisesti uhmaikäisen tasolla ja keskittyy lähinnä eturyhmien keskinäiseen juupas-eipäs-vääntämiseen. Ideologinen taistelu käydään sokeasti elvytetään – leikataan-politiikan tasolla ilman mitään sisältöä.

 

Sopulilauma?

Kun presidentti Koivisto aikanaan suivaantui lehdistöön kutsumalla sitä sopulilaumaksi, itsetunnoltaan ns. ”haasteelliset” journalistit älähtivät ja tietenkin torppasivat presidentin väittämän tuoreeltaan – varsinkin omalta kohdaltaan.

 

Tapahtui kaksikymmentä vuotta myöhemmin: internet miehitti kansalaisten vapaa- ja erityisesti työajan, ja media näki tilaisuutensa. Se alkoi jakaa sisältöjään netissä tarkoituksenaan houkutella yleisöä printtimedian tilauksiin ja irtonumero-ostoksiin.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä