Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliteemat

Vaaliteemat ja maahanmuuttokriittisyys

Vaaliasetelmat ovat todella mielenkiintoiset. Sote, hallituksen päätehtävä, ei mene maaliin sitten millään, eikä näistä vaaleista taidakaan tulla ilmastovaalit niinkuin ennustettiin, eikä vaalit tule olemaan mitenkään läpihuutojuttu suuremmille puolueille,  vaikka niin ennustettiin.  Näistä vaaleista tulee maahanmuuttovaalit: se mitä monet eniten pelkäsivät, tulee toteutumaan.  Seksuaalirikosepäilyt monella paikkakunnalla ovat järkyttäneet, ja kyseessä saattaa olla vasta jäävuoren huippu.

Vaalikonepsykedeliaa

Tein ohimennen kaksi kappaletta HS:n vaalikoneita eli toinen nyt tapetilla tietovuodosta olevassa nimikkolehdessään ja toisen iltapäivälehtien bipolaarisesta maailmasta (kaikissa merkityksissä), jossa Ilta=Sanomat kamppailee suosituimman irtonumeromyynnin, mainosklikkausten, mainostajien ja muun jakoperusteista Iltalehden kanssa kahdestaan. 

3 syytä äänestää Piraatit Turun valtuustoon

Turku on varakas kaupunki, jossa palvelut ovat pääsääntöisesti hyvällä mallilla ja asukkailla alhainen veroprosentti. Vauraus tarjoaa mahdollisuuksia, mutta kaikki niistä eivät palvele kuntalaisia yhdenvertaisesti. Piraattipuolueen valtuustoehdokkaille tärkeintä on, että samalla kun kehitetään kasvavaa kaupungia fiksusti, pidetään huolta että kaupungin vauraus jakautuu sinne missä sitä eniten tarvitaan, ei sinne kenellä on suurin kyky siitä ammentaa.

Kunnallisvaali-teemani pähkinänkuoressa -Helsinki 875

-Päätösvaltaa ohjattava lähiöiden asukkaille; lisää osallistavaa kuntalais- ja lähidemokratiaa, osallistavaa lähiöbudjetointia sekä avoimia kuntalaisäänestyksiä. Maakuntavaltuustot olisi askel aivan väärään suuntaan kuntien ja kuntalaisten itsemääräämisoikeudessa ja itsehallinnon periaatteissa.

-Kunnalliset laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille lähietäisyydelle, verovaroin tuotettuina, maksukykyyn katsomatta. SOTE-palveluita ei voi ohjata yksityisen voitonteon eikä maakuntamallin piiriin.

Vasemmistoliiton tulevat eduskuntavaalikärjet

Lauantaina 18.4. klo 15:30 erään kaupan pihaan käveli nuorehko äänestäjä. Tupakka oli värjännyt hampaat ja etu-keskisormivälin keltaisiksi. Puhe oli hieman hidasta. Kysyin kuulumisia ja hän aloitti sanomalla, että ”Te Vasemmistoliitossa puhutte meistä pienituloisista aina lämmöllä, mutta mitä tekisitte minun eteen?”.

Vuotaako perälauta

Käytännössä ihan koko Suomi tietää, että nyt mennään melko syvällä tämän meidän talouden kanssa. Meiltä puuttuu 200 000 työpaikkaa ja niitä katoaa kymmenittäin jokikinen päivä. Suomi valmistautuu huhtikuun eduskuntavaaleihin siis melko kriittisissä tunnelmissa. Ja silti meille tarjoillaan tyhjää poliittista puhetta ja täysin katteettomia vaaliohjelmia. 

Mitä rohkeus on?

"Xxx oli rohkeissa kuvissa", kirjoittavat iltalehdet. "Hänellä oli rohkea asu". Mitä rohkeutta nuorilta naisilta vaatii paljaan pinnan esittely? Se on muodikasta, sillä saa julkisuutta ja kenties, jos tuotteena pidetään ihmistä itseään, se myy.

Myyntinsä edistämiseksi iltalehdetkin sitä kannustavat nimeämällä sen rohkeudeksi, vaikka enemmänhän muistuttaa pelkuruutta, jos oman edun ja hyväksynnän tavoittelun vuoksi sopeutuu toisten toiveisiin.

Vaaliteemani ja sydäntäni lähellä olevat asiat

 

Lisäsin eilen profiiliini vaaliteemat, mutta alusta laittaa ne yhteen pötköön ja siten mahdottomiksi lukea, joten laitan ne tähän selvyyden vuoksi jäsennettyinä.

 

Olen Peter Fryckman ja puolueeni on Suomi

 

1. Itsekäs ja itsenäinen Suomi pärjää Euroopassa ja maailmalla.

 

2. Yrittäjyyden esteet poistettava.

 

- työllistämiskustannuksiin roima alennus

ja byrokratia minimiin.

- yrittäjille taattava työrauha

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä