Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Valkoisen miehen taakka

Onko Suomen seistävä ja kaaduttava Afrikan rinnalla?


Onko länsimaiden seistävä ja kaaduttava Afrikan ja Lähi-idän maiden rinnalla, koska ovat vastuussa kehitysmaiden kurjuudesta? Eli täytyykö länsimaiden vastaanottaa kehitysmaista tulevat loputtomat ja kasvavat väestövirrat, kunnes tästä seuraa taloudellinen ja yhteiskunnallinen romahdus?

Saako ihonväristä syyllistää - jos se on valkoinen?

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo suoraan, että meillä suomalaisilla myös on "valkoisen miehen taakka", ja että emme ole oikeutettuja kaikkeen siihen hyvinvointiin, mitä meillä täällä on. http://yle.fi/uutiset/arkkipiispa_kari_makinen_meilla_taalla_on_enemman_kuin_meille_kohtuullisesti_kuuluu/8799975

(Omaa palkkaansa hän ei silti halua pienentää, koska hänen mielestään vapaaehtoinen luopuminen omastaan ei ole oikea tapa auttaa.)

Pakolaismatematiikkaa ja mielenilmauksia muuten vaan - Tuhon tiellä

Heidänkö puolesta mieltä osoitettiin: IS 800 pakolaista saapuu tänäänTornioon. Kun Sipilä sanoo "tilanne haltuun", mitä ihmettä se tarkoittaa. Sipilähän oli itse (minimaalisesti tosin) kutsumassa tulijoita lupaamalla kodin. En tiedä kuinka iso koti herra pääministerillä on, mutta epäilen, että tämän YHDEN AINOAN päivän saalis ei sinne mahdu - sehän vapautuukin vasta vuoden vaihteessa.

Pakolaistulvan on povattu jatkuvan ja kiihtyvän. Hyvä, että olemme valmistautuneet aiheeseen liittyen koko kesän

 

Yhteiskunta vaatii osallistumista kaikilla tasoilla

Yhteishengessä ja siihen liittyvässä arvomaailmassa on nykyisen sekä vahvasti yksilökeskeisen hegemonian ansiosta säröjä, joka käy parhaiten ilmi spektaakkelinjanoisista lehtijutuista, joiden mukaan keskelle kauppaa tuupertuneen vanhuksen ohi käveltiin tyynen rauhallisesti. Individualismia enemmän syyttäisin kuitenkin sosiaalisen hyvinvoinnin (esim.

Maahanmuutto ja globaalit vastuukysymykset

Maahanmuuttoon yhdistetään usein kysymys (yhteis)vastuusta. Termi ei ole uusi oikeastaan missään tämänpäiväisessä poliittisessa asiakysymyksessä, mutta oikean mielipiteen esittäjä on jo ennalta päätetty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä