Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Veroparatiisiyhtiöt

Terva ja höyhenet - mutta mistä hyvästä?

Kun syylliset on ensin kieritetty tervassa ja höyhenissä, on aiheellista paljastaa yleisölle mikä rikos oli. Matti Loikkanen kommentoi edellistä kirjoitustani näin:

Kepu siirtää 200.000 kuntaintyöntekijää SOTE YHTIÖIHIN...

Joista tulee ns. vapaata riistaa, ja jotka voidaan siis jatkossa irtisanoa, kun palvelut tullaan ostamaan valtionyhtiöiden nimissä yksityisiltä yhtiöiltä, veroparatiiseista...

Tämä on mielenkiintoista...!

No, hyvää siinä on se että näin teknisesti ottaen julkinen sektori karsiutuu RAJUSTI!

Ja ainakin tilastot taas paranevat kun julkisen noin 200.000 työntekijää siirtyy valtionyhtiöön, eli saadaan taas lisää "piilojulkista sektoria", jota Suomessa on jo muutenkin enemmän kuin missään muussa länsimaassa maailmassa.

Miten rangaista veronkierrosta - tervaa ja höyheniä?

Maailman suurin tietovuoto (Yle 4.4.2016) nostattaa verenpainetta ympäri maailmaa - Islantilaiset vaativat pääministerin eroa, ja itsekin laitoin Finlexiin hakusanaksi terva (liitteenä), kumpikaan osuma ei ollut sitä mitä etsin.

Kiistelty hallintarekisteri ja Panaman tietovuoto liittyvät toisiinsa

Maailman suurin tietovuoto Panamasta on tällä hetkellä jokaisen huulilla. Levinneiden asiakirjojen kerrotaan paljastavan laajamittaisen veronkierron joka puolella maailmaa. Panamalaisesta asianajotoimistosta vuodettu aineisto todistaa, että veroparatiisien tarjoamaa suojaa ovat hyödyntäneet muiden muassa 12 valtion päämiestä, sekä presidentti Vladimir Putinin lähipiiri. Toistaiseksi uutisissa on kerrottu mm.

Tanskan Nordea on hoitanut asian?

Kansainvälisten toimittajien ryhmä on tutkinut jo kuukausien ajan Süddeutsche Zeitungille vuodettua valtavaa aineistoa panamalaisista veroparatiisiyhtiöistä. 

Lehdelle vuodetussa aineistoissa on 11,5 miljoonaa asiakirjaa, noin 400 toimittajaa yli sadasta maasta on  tutkinut noin kuukauden ajan. Yle oli tutkijoiden joukossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä