*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin Sanomat

Propagandamedia Hesarin kevyemmät sivallukset liikuttavat

Toivoisi, että keskusteluilmaston vatvominen ja sen pohtiminen, miten sopii puhua islamilaisen ekstremismin ehkäisystä loppuisi. Alettaisiin tehokkaasti miettiä, mitä pitää nyt tehdä ja sen jälkeen yksituumaista toimintaa. Ruodin tässä tämänpäiväisen Hesarissa esiintyneen Tommi Niemisen veivauksen masentavimmat kohdat - kirjoituksen, jota monet ovat ylistäneet:

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005340934.html?utm_source=facebook&ut...

Suomi turbulenssissa; maa joka on turbulentissa tilassa, yllättää.

Suomi turbulenssissa; maa joka on turbulentissa tilassa, yllättää.

Yllätyksiä luvassa vaaleissa ja vaalien välissä

*

Suomella menee lujaa, etenkin sen sisällä.  Melkein kiehuu.

Suomen talous juoksi seinään 2008, eikä ole toipunut.  

Kari Huhta lyö leimaa otsaan

Aiemmin perussuomalaiset oli aika klassinen populistipuolue, jossa eliitinvastaisuus oli tärkein yhdistävä tekijä erilaisten ryhmien kesken.

Kun arvioi jäljelle jäänyttä puoluetta sen nykyisten johtohenkilöiden ja heidän aiempien puheidensa pohjalta, päätyy lähemmäs Trumpin mallia, jossa populismi on vain maahanmuuttajavastaisen, kiihkonationalistisen ja äärioikeistolaisen politiikan ohut kulissi. Sisäiset puhdistukset kuuluvat kuvaan. (Kari Huhta HS 11.8.2017)

* * *

Viime vuonna Suomeen syntyi 5.200 luottotiedotonta vauvaa

Tämän päivän tilasto on myös huomispäivän tilasto, jos muutosta ei tapahdu, niin eduskunta voi varautua juhlistamaan miljoonannen luottotiedottoman syntymää. Arvioni perustuu siihen, että Suomessa syntyi viime vuonna 52.000 lasta, ja Suomessa on noin 400.000 luottotiedotonta eli 10% aikuisveästöstä. Eli viime vuonna syntyneistä vauvoista vähintään 5.200 tulee olemaan aikuisiällään luottotiedoton. 

Hesari naamioi yksityiskoulun mainoksen artikkeliksi

Helsingin Sanomat uutisoi eilen näyttävästi ("Emilia Kokkonen, 22, maksoi 28 000 euroa päästäkseen irti pääsykoerumbasta – sadat suomalaiset hankkivat tutkinnon yksityisestä korkeakoulusta" - HS, 6.7.2017) yksityiskoulujen rantautumisesta Suomeen. Lehden mukaan kyse on kansainvälisestä trendistä, joka yleistyy myös kotimaan kamaralla. 

Puskaradio - miksi media lobbaa alkoholilakia vastaan?

Moni eri medioita aktiivisesti seuraava on varmaan pannut merkille, että uutisointi erityisesti alkoholilaista on ollut kovin yksipuolista. Puoleksi on jostain syystä valikoitunut lakiesityksen vastustajien puoli, jonka henkisenä johtajana vaikuttaisi olevan kepun Pekka Puska. Ei ihan heti uskoisi, mutta asiat monesti ovat niin kuin näyttää. Tämä käy selkeästi ilmi, jos esimerkiksi Helsingin Sanomien hakuun kirjoittaa hakusanaksi alkoholilain ja katselee tuloksia; pääkirjoituksia, mielipidetekstejä ja analyysejä.

Atte Jääskeläisen käsittämätön tuplavirhe

Kauan kesti taistelu, ja pitkään näytti siltä, että päätoimittaja Atte Jääskeläinen selviää sittenkin ehjin nahoin.

Ensin Yle, sitten Helsingin Sanomat

Ylen journalistisen riippumattomuuden horjuminen poliittisen painostuksen edessä synnytti vähän aikaa sitten paljon keskustelua. Tänään puolestaan Helsingin Sanomat yllätti monia lukijoitaan Terrafamen saavutuksia propagandistisesti hehkuttavalla jutulla (ks. linkki). Juttu tyytyi esittelemään yhtiön johdon tarinoita kaivostoiminnan erinomaisesta sujumisesta, vesiongelmien vähenemisestä ja tulevista kannattavuusnäköaloista ilman kritiikin häivääkään.

"Antirasismi" ja rasismin helppous - ajatuksia Pekka Mykkäsen kommentista

Helsingin Sanomain Pekka Mykkänen julkaisi 21.3.2016 sosiaalisessa mediassa aikanaan suurta huomiota saavuttaneen kolumnin Herätkää poliittiset päättäjät – Suomi on sairastunut, ja taudin nimi on avoin rasismi.[1]  Mykkänen tarjoilee lukijalle litanian sinänsä tuomittavia rasistisia tilanteita ja kohtaamisia, jotka saattavat olla todellisia tai sitten ei. Riidattomana pidän, että ainakin osa perustuu tositapahtumiin. Tosin siitä surullisenkuuluisasta tapauksesta, että
a) Valtteri jätettiin bussipysäkille ja että
b) Valtteri on musta ei totisesti seuraa,

Totuusmedian hukkuneet uutisprioriteetit

Viime kuukausina on keskusteltu voimakkaasti medioiden uutisoinneista. Keskustelujentaustalla on pitkälti ollut uutisten sisältö, tai pikemminkin mitä uutisissa ei ole kerrottu. Vakiintuneitten mediatalojen rinnalle on noussut useita netissä uutisia julkaisevia tahoja, joista räväkintä linjaa on pitänyt MV-lehti. Äskettäin toimintansa aloitti myös “Oikea media”-niminen julkaisu, mikä on edellä mainittua MV-lehteä selvästi asiallisempi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä