*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihminen

Kiertotalous

Kiertotalous

2.2.2018 Maaseudun Tulevaisuudessa oli tietokirjailija Juha Kuisman erittäin hyvä kirjoitus kiertotalous/biotalous.

 

mm. ”Biotalous on nimenomaisesti pyrkimystä ekosysteemien ymmärtämiseen.

Tällöin ekosysteemipalvelut ovat tärkeä osa käsitettä. Jos määrittelemme biotalouden ainoastaan uusiutuvien raaka-ainevarojen käytöksi, teemme joko tahallisen virheen tai emme tunnista ekologisen sivistyksemme suppeutta.”

 

Ihmiskunnalla on valinnan paikka!

Ihmiskunnan piirissä vallitseva pimeys haittaa korkeamman ymmärryksen syntymistä loppuun saakka. Markkinatalouden kilpailukeskeisyys saattaa olla kokonaisuutena ainakin nykyisellään ihmiskunnan pahin harha-askel. 


Kuka tyytyy enää osaansa?

Myrkytetyt ihmiset

Myrkytetyt ihmiset

Ilmastosta puhutaan paljon, ollaan eri mieltä lämpiääkö ilmasto ja jos lämpiää johtuuko se hiilestä vai hiili lämpiämisestä, ja hyvä että puhutaan.

On yksi asia kuitenkin mistä ei tarvitse kiistellä, ihmisten myrkyttäminen ja luonnon tuhoaminen, se on varmasti itse aiheutettua.

Se ei tule kuusta eikä muualtakaan avaruudesta, vaikka joskus tuntuukin että miltähän tähdeltä ne jonglööri insinöörit on tänne tulleet jotka täällä päätöksiä tekee.

Valinnanvapauslain korjaustoimissa ei saa hosua

Valinnanvapauslakiluonnos palasi eilen lausuntokierrokselta. Lausuntokierroksen palaute, asiantuntijoiden ja sote-henkilöstön näkemykset on hallituksen vastuuministeri Rehulan johdolla tarkkaan pureksittava ja hyödynnettävä. Se, että muutoksia tehdään ei tietenkään tarkoita sitä, että lain tarkoitus olisi huono. Kyse on siitä, että laista halutaan tehdä yhteisvoimin paras mahdollinen.

 

Kun ihminen jää arvotta.

Kun ihminen jää arvotta.

Itsensä arvokkaaksi kokemisen tarve on yksi suurimmista tarpeista ihmisen monisyisessä elämässä. Jos me jäämme toistuvasti arvotta yhteisöissä joissa elämme, joudumme väistämättä kamppailuun oman hyvinvointimme kanssa. Tämän päivän hyvinvointi ei rakennu pelkästään fyysisestä kuntoiluhyvinvoinnista, vaan ennen kaikkea sosio-emotionaalisesta hyvinvoinnista. Jokaisella on riittävästi lihasta pärjätä työnsä äärellä, mutta kukaan ei jaksa loputtomiin jos kokemus omasta työstä ja itsestä tuntuu arvottomalta.

Katso peiliin peto!

Susi, karhu, ahma, ilves, kettu ovat Suomen petoja.

 

Katso peiliin ja näet pedoista pahimman.

 

Suomi huutaa pienten petojen tappamista, koska ne uhkaavat pedoista suurinta, sinua ja minua.

 

Metsiä tapetaan vielä suuremmalla vimmalla kuin petoja.

 

Oletko koskaan, katsoessasi peiliin ajatellut että nykyiset tehometsätalouden metsäpellot tarjoavat pienien petojen ravinnolle yhtä paljon suojaa, kuin laastari ihmisen lapselle länsiväylän sillalla kello viiden ruuhkassa ?

 

Outo pullistuma aitasi miljoonia ihmisiä orjalaivoille

Siluetti mittaa metallisella harpilla toiselta kalloindeksin. Aivojen ääriviivat sekä niiden rypytys tutkitaan. Niistä päätellään toisen psykologiset ominaisuudet sekä kulttuurilliset taipumukset ja tottumukset. Jokin signaali on saatava, jolla voidaan oikeuttaa konkreettiset poliittiset toimenpiteet. Signaalin esiintymistiheyden sattumanvaraisuudesta saadaan kelpo peruste toisen poissulkevalle aitaamiselle. Varjosta lähtevä heikko hengitys ratkaisee ideologian käyttötarkoituksen. Ruumiiden loputon kirjo antaa merkityksen miljoonien ihmisten piiskaamiselle, ryöstämiselle ja tuhoamiselle.

Elävät ihmissuhteet - Homo sapiensin elinehto

Ihminen (Homo-suku) on eri arvioiden mukaan siinä 4 miljoona vuotta vanha luomus, jos lähdetään yleisesti hyväksytystä evolutiivisesta näkökohdasta. Toki tässä maailmanhistorian ohi pyrähtävässä hetkessä itse Homo sapiens, me nykyihmiset, ovat vain noin 100 000 vuotta vanha laji ja loput 3,9 miljoonaa vuotta ovat olleet meidän Homo-suvun eri lajeja, joista nyky-ihminenkin on versonut, viimeisimpänä sukupuuttoon kuollut Neandterdhilainen, joka oli jo kovastikin sapiens-lajin edeltävä prototyyppi.

Rakennuspuita Suomen valinnanvapausmalliksi

Tuore valinnanvapausraportti on professori Brommelsin työryhmältä hyvää työtä ja pohja jatkotyölle. Valinnanvapaus ottaa askelia eteenpäin ja ohjaa hallintohimmeleihin eksynyttä sotea olennaiseen eli ihmisiin ja palveluihin. Esitetystä neljästä mallista en ottaisi suoraan yhtään täysin sellaisenaan. Esityksestä on käytävä perusteellinen keskustelu ja sen pohjalta luotava Suomen malli.

Yhteiskunnasta, rationalismista sekä monikulttuurisuuden ongelmasta

Taustaa

Ihminen on laumaeläin. Laumassa toimiessaan lauma pitää huolta jäsenistään ja jakaa yhteisellä panoksella hankittua hyvää mahdollistaen jäsenten erikoistumisen sekä yhteistyön jonka seurauksena kokonaisuudesta tulee jotain suurempaa kuin vain osiensa summa. Tämä on yhteiskunnan perusta. Tehokkaassa yhteisössä jokaiselle löytyy hyvä tapa osallistua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä