Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kieltäminen

Suostumuksen puute monikulttuurisessa ja ikärajarikollisessa tapauksessa

Onko aika ajanut ohi keskustelijoiden valmiudesta kohdata tätä päivää kysymyksessä suostumuksen puutteen ilmaisemistarpeesta ja sen tavasta? Ennen kyllä voitiin olettaa Suomessa ja samaten vaikkapa Tukholman ja Tallinnan laivoillakin viimeistään aikuisen ihmisen selvästi lausumien sanojen 'ei' ja 'nej' ja 'niet' riittävän ymmärretyksi tulemiseen. Selvän ein jälkeen on toimittu tietoisesti ilman lupaa. Samaten on yleisesti oletettu, ettei pikkulapsen tarvitse erikseen ilmaista suostumuksen puutetta pedofiilille. Entä nyt? 

Häpeä estää totuuden - uskonlahkot vapauden!

Kuolevaisuuteni lopultakin ymmärtäneenä, olen kummastellut ' vain kuolleen ruumiini yli' -keskustelujen merkityksiä.

Totuuden puhuminen ei ole vain uskovaisten puheharhaa. Totuuden ymmärtäminen on vaikeaselkoista ja suorastaan tarpeetonta. Totuus näyttäytyy aina aatemaailman pakotteena.

Kasvoin perheessä, jossa vanhempani ja isovanhempani olivat lestadiolaisia. Ei niitä ääri, mutta silti, rajoittavia riettaan maailman pahuuksien kuulemisesta, näkemisestä tai kokemisesta.

Vapauden kaipuu

Kuuluuko teidän mielestänne valtion tehtäviin rajoittaa merkittävästi kansalaistensa itsemääräämisoikeutta? Mikäli vastasitte kyllä, voitte jo lopettaa tämän lukemisen ja siirtyä jonkun minua vanhurskaamman Kristillisdemokraatin blogiin.

 

Koirien saatavuutta on rajoitettava

Jussi Halla-aho käy edelleen (lähes) yhden miehen sotaa aselakiin huomattavia tiukennuksia, rajoituksia sekä suoranaista kieltomentaliteettia janoavia hysteerikkoja vastaan. Hysteerikkoja, joihin mikään järkipuhe tai levälleen asetettu faktatieto ei tehoa.

Ankea byrokratian ja rajoitusten mallimaa iskee taas

Suomea on varsin monesti – etenkin maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskeskusteluissa – luonnehdittu ankeaksi, harmaaksi ja leikkisästi myös impivaaralaiseksi valtioksi, joka kaipaa lisää väriä, säpinää sekä vireyttä, mm. luomaan uusia innovaatioita. Valitettavasti me olemme ja pysymme ankeana sekä harmaana, vaikka kansalaiset taustoistaan huolimatta haluaisivatkin tuoda esimerkiksi katukuvaamme piristystä asiakaslähtöisyyden hengessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä