Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta omavaraisuus

Oma maa markka - muu maa euro

Rahalla on merkitystä, kun sillä on reaalista ostovoimaa ja vaihtoarvoa. Hätätilassa kullasta, timanteista ja arvopapereista ei saa riittävästi energiaa ja vitamiineja – ihmiselonsa säilyttämiseen. Ennen markkoja ja drakhmoja olivat kuuluisat oravannahat, joilla oli käyttöarvoa lämpimän ylläpitämiseen. Pelkällä setelillä ei ole muuta käyttöarvoa kuin sytykkeen ominaisuus – jos se on menettänyt vaihtoarvonsa.

 

Talousromahdus

Eräs päivä minulle soitti tuntematon mies ja halusi keskustella blokistani. Kyseli mitä mieltä olen NL hajoamisesta verrattuna meidän järjestelmämme hajoamiseen. Puhuttiin parisen tuntia, lopputulemana päädyttiin varsin yllättävään päätelmään. NL oli hajautettu, porvarillinen talous.

Uusitsenäisyys - menestystä liitosta?

YLE Aamu-TV keskusteli asiantuntijoiden kanssa itsenäisyydestä. Suomella ei ole enää perinteellistä itsemääräämismahdollisuutta, olemme ulkoisten säätelyiden tahdissa – koska halusimme olla osa suurempaa liittoa, jonka pontimena taas on se, ettemme jää eurooppalaisina yksittäisvaltioina Kiinan ja USA:n jalkoihin. Nyt Brysselissä pohditaan kaavaa ja sen todennäköisyyttä: Kiina > EU + USA 1]. 

Ennen leikkauslistoja - elämän arvot

Jokapäiväinen leipämme ei saa arvoistansa asemaa. Sitä pidetään niin arkisena itsestäänselvyytenä, ettemme huomaa siitä kuin hiljalleen kasvavan elintasokummun vatsapeitteidemme päälle – ei tosin koske kaikkia, mutta niin suurta osaa, että asiasta on syntynyt yksi kansantauti lisää kokemusluetteloomme.

  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä