Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Propaganda

Uuden Suomen perussuomalainen itsemurha - Hidas mutta varma

Verkkolehti Uusi Suomi tekee harkittua ja perin tuskallista perussuomalaista itsemurhaa alentumalla persujen propagandakoneistoksi Puheenvuorossaan. Kukin tiensä valitkoon, mutta silti joskus olisi hyvä ottaa järki käteen.

On toki mainiota, että niin herroilla kuin narreillakin on aivan ilmainen valtakunnallinen blogialusta kiehtovine kommentointimahdollisuuksineen. Ilmaista kansalaisjournalismia oikein kauniisti ajateltuna, oikeata demokratiaa ja sananvapautta.

Alt-right ja Suomen Uutisten vaihtoehto"todellisuus"

Pistää sanattomaksi kun yrittää keksiä miten kuvailla tämän kaiken absurdiutta.

 

Miten on mahdollista, että YLEn annetaan räikeästi VALEHDELLA?

YLE TV1:n kello 7:n uutiset; YLE kertoo, että "länsimaista" tulee suurin osa maailman kasvihuonekaasupäästöistä. (YLEn muiden juttujen mukaan, joita on vuosien varrella julkaistu, "länsimaita" ovat vain Euroopan länsiblokki, USA ja Kanada.) Euroopan itäblokki tuotti enemmän kasvihuonekaasupäästöjä asukasta kohti kuin länsimaat! 1990-luvulla itäblokin kasvihuonekaasupäästöt romahtivat, kun YLE:n suosima talousjärjestelmä romahti. Venäjän kasvihuonekaasupäästöt ovat edelleen moninkertaiset asukasta kohti esim.

Miten Hitlerin valtaanpääsy estettäisiin Suomessa?

Hitlerin valheelliset ja rikolliset puheet ja teot eivät syntyneet tyhjästä eikä niiden vaikutus hävinnyt tyhjään. Mitä jos…

 

Jukka Petäjä esittelee tänään professori Benjamin Carter Hettin kirjan Demokratian kuolema – Kuinka Hitler nousi valtaan. Petäjä kirjoittaa:

 

Radikaali äärivasemmisto on vallannut valtamedian

 

Paavo Haavikko kirjoitti jo 90-luvulla, että: "Media vääristää todellisuutta ja muuttaa kritiikittömästi omat näkökulmansa yleisiksi totuuksiksi. Se vaientaa, muuttaa ja tuottaa todellisuutta omien intressiensä mukaan."

Sanokaa kerran vielä "oikeistopopulismi", niin minä #&X#¤&#!!!

Vaalien jälkitunnelmissa ja vihapuhe- sekä populismikeskusteluun tuskastuneena jäin taas miettimään sanoja, niillä leimaamista ja mainstream-median itsestäänselvyyksinä esittämiä asenteita. (Miksi käytän englanninkielistä termiä? No siksi, koska puhe "valtamediasta" on kuulemma oikeistopopulistista!)

 

Annatko iltapäivälehtien vaalipropagandalle vallan?

"Eduskuntavaalit 2019: SDP on ennakkosuosikki" kuuluu yksi monista Iltalehden ja muiden lehtien otsikoista vaalien alla. Samanlaisia otsikoita oli nähtävissä Keskustasta vuoden 2015 vaaleissa. Medialla on todella suuri rooli vaalien lopputulemassa, suurempi kuin saisi olla. Kun jonkun puolueen möläytyksistä ja virheistä uutisoidaan tasaiseen tahtiin ja toista samaan aikaan povataan vaalivoittajaksi, vaikuttaa se pakostakin ihmisten ajatuksiin. Kun taas pienpuolueita ei vaaliuutisissa edes mainita, millaisen kuvan se antaa äänestäjälle?

Tiedätkö kenen lauluja laulat?

Olen monesti miettinyt tätä asiaa: miksi ihmiset eivät havaitse toistavansa jonkun toisen sanomaa?

Hyvin harva tietoisesti valitsee minkälaiselle ideologialle altistaa itsensä. Se, että lukee päivästä toiseen Hesaria altistaa ihmisen Hesarin näkemyksille maailmasta. Joka päivä. Kertaus on opintojen äiti.
Se mistä Hesari tai mikä tahansa media uutisoi ja miten se asioista uutisoi luo raamit sille, mikä on merkittävää ja mikä ei, mikä on hyväksytty kanta ja mikä ei.

Perisynti ja ilmastonmuutos

Minua on pitkään vaivannut ilmastonmuutoskeskustelussa jokin piirre, jota en ole osannut sanoiksi muotoilla. Eilinen Eija-Riitta Korholan loistava blogi sai minut tajuamaan, mikä se asia on koko ajan ollut. Se on ollut  ei enempää eikä vähempää kuin perisynti.

 

THL arvioi alkoholilain vaikutukset täysin pieleen

Kun alkoholilakia alettiin tämän hallituskauden alussa järkeistää, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) pesiytyneet raittiusaktivistit aloittivat raivokkaan vaikuttamiskampanjan kaikilla mediarintamilla.

Minä, ja niin monet muut alkoholilainsäädännön vapauttamista ajaneet poliitikot, yritimme tilastoihin ja logiikkaan vedoten taistella THL:stä vyöryneitä valheita vastaan, mutta raittiusliike oli järkähtämätön: Pienikin myönnytys lakiin tarkoittaisi heidän mielestään kulutuksen räjähdysmäistä kasvua, valtavia alkoholiongelmia ja jopa satoja kuolleita vuosittain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä