*

Janne Paalijärvi Internetin ja ihmisen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuomio

Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksistä

Aika ajoin Suomi saa yhä tuomioita ihmisoikeustuomioistuimilta. Useimmiten tuomio tulee siitä, että on loukattu sopimuksen artiklaa joka turvaa oikeuden oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Sama oikeus on kirjoitettu myös Suomen perustuslakiin. Silti tuo oikeus ei aina toteudu - ei vielä tänäkään päivänä tässä oikeusvaltiossa: Suomessa.

Virkarikossyytteellä uhkaaminen tuotti tulosta

Reilu kuukausi sitten, tarkalleen 12.8.2017 pyysin Keski-Suomen käräjäoikeudelta sähköpostitse kopiota eräästä tuomiosta. Pyyntööni vastattiin seuraavasti:

"Käräjäoikeuden skannatut tuomiot ovat mahdollisesti maksullisia, riippuen niiden pituudesta.
Laskutustietoja varten tarvitsen Teidän nykyisen osoitteen jonne laskun voi lähettää.

Ystävällisin terveisin:

Tuomareiden heikko osaaminen - onko se ongelma?

YLEn uutiset kertoi 14.8.2017, että käräjäoikeuksissa toimivien tuomareiden heikko ammattitaito ajaa yrityksiä ratkaisemaan riitojaan välimiesmenttelyssä. 

Uutisen mukaan, mikäli minä oikein(?) ymmärsin, vähäisen kokemuksen omaavat tuomarit tuomitsevat liian suuria rangaistuksia ja korvauksia. Onko asiasta syytä olla huolissaan?

Väkivaltainen käyttäytyminen saa jatkua, niin työssä kuin kotona.

Hovioikeus on aiemmin linjannut mm., että rikoksen rangaistavuutta vähentää mm. rikoksen lyhyt kesto. Nyt on saatu tietoon uusi rangaistusta alentava tekijä: jos rikoksesta tuomittaisiin vankeutta ja se estäisi rikoksentekijän työllistymisen turvallisuusvalvojaksi tai vartijaksi pitkäksi aikaa niin on paikallaan vankeuden sijaan tuomita vain sakkorangaistus.

Minut tuomitaan, mutta miksi?

Kyllä, olen väärässä. Tulen saamaan tuomion. Olen jo tuomion saanut, ja tulen saamaan kaksi lisää. Oikeasti olen oikeassa, mutta sitä vaan ei kukaan halua myöntää. Vaikka haluaisikin niin ei myönnä.

Olen siis julkistanut netissä eräitä nimiä - joidenkin kanteluiden tekijöistä - ja saatan olla heidän, siis kanteluita tehneiden henkilöiden, kanssa jopa samaa mieltä. Mutta koska julkaisin noiden henkilöiden nimet, joiden kanssa saatan olla jopa samaa mieltä, olen...

Mitä minä siksi olen:

-väärinkäsityksen uhri

-rikollinen

-minä

Olen aina oikeassa!

Kuuntelen juuri eduskunnan kommentointia hiljattain tapahtuneen vallankaappauksen johdosta. Mutta olenko minä samaa mieltä? Asiasta on toki ollut ennakoivia kirjoituksia, ja olen minäkin teksteissäni asiaa ainakin sivunnut. (samaa mieltä mistä?)

Parhaassa tapauksessa US:n blogissa julkaistu kirjoitus saa satoja kommentteja. Usein käy niin, että julkaisu ei saa yhtään kommenttia. Omalla kohdallani keskiarvo lienee yli yksi. Jos kommenteja on kymmenittäin niin todennäköisesti viimeisimmillä ei juurikaan ole yhtymäkohtia aloitukseen.

Persujen kymppikerho

Persujen halla-aholainen nuivalisto on pikku hiljaa heräilemässä vallankumouksen aamunkoitteeseen. Heidän mustan kirjansa mukaan Timo Soini on yksi nössö, joka on työnsä tehnyt ja joutaa mennä. On Jussin aika astua kansankiihottajan rooliin. Rusoposkinen Halla-aho on europarlamentissa lähinnä keskittynyt linkkaamaan someen Euroopan nettilehdistä löytämiään maahanmuuttajien kolttosia.

Taas käsittämättömiä tuomioita

Tämä tuntuu olevan Suomessa ikuisuusaihe, mutta pidetään pinnalla niin kauan kuin on aihetta.

Surullinen tosiasia on, että oikeuslaitoksemme arvostaa rahaa enemmän kuin ihmisiä.

Uusnatsi potkaisi ihmistä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Tuomio oli kaksi vuotta vankeutta.

Toinen mies jätti verkkokauppansa verot maksamatta ja sai pidemmän tuomion.

Mikä saa vieraannuttajan ruotuun?

Mitä tarkoitetaan vieraannuttamisen kriminalisoinnilla? Moni näkee asiaa miettimättä sen tarkoittavan: äitiä kaltereiden takana.  Tästä ei kuitenkaan ole kyse.

Vieraannuttamisen kriminalisointi tarkoittaa sitä, että vieraannuttamisen katsottaisi olevan sellainen teko lasta ja kohdevanhempaa kohtaan, josta tulisi langettaa rangaistus. Tavallaan siis yhteiskunta antaisi tarpeeksi tehokkaan signaalin siitä, ettei vieraannuttaminen ole hyväksyttävää, vaan teko jolla on seuraamuksia myös tekijälle. Nyt seuraamukset kohdistuvat vain uhreihin.

Tuomittiin Jumalanpilkasta

Mitä on sananvapaus ? Saako sananvapaudella olla rajoja ? Saako puhua, mitä sylki suuhun tuo ja mieleen juolahtaa ? Rajoittaako Jumalanpilkkasäädös sananvapautta vai antaako se turvan uskonnolliselle vakaumukselle. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Jumala-sanan käyttö on vihreille Ville Niinistön ajatusten tulkitsijana ongelma. Jos ei usko Jumalaan, miten sitä voi pilkata ? Mitä on vapaus ja vastuu ? Ville Niinistön tulkinta siitä, että sananvapaus ei toimi, ei perustu elämään, koska muistaakseni vastahan Suomi valittiin sananvapauden ykkösmaaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä